Museum, hålla trenden……

I eftermiddags, (innan jag somnade i solen ute på altanen) så slötitittade jag i en inredningstidning. En inredare skrev att i stugan höll hon en ljus, vit stil medan hemma så var varje rum inrett i en speciell färg. Som hon uttryckte sig: om köket är blått så är det mycket enklare. Ska man köpa en ny diskborste så tar man den blå och slipper stå och välja mellan den röda och den blå.

Är det så enkelt? Om jag vill bevara lite 50-talsdetaljer i stugan ska jag bara titta på 50-talet då? Om jag inte vill ha ett museum då? Visst måste man kunna variera sig, välja vad man vil behålla av stilen och välja annat till resten?

I köket finns en hylla, från golv till tak, och där har jag tänkt samla mina 50-talsprylar. Visst räcker det med det för att skapa en viss känsla, en viss stämning? Sedan finns förstås en alldeles underbar bänkskiva som jag absolut inte kan ta bort. Den får vara kvar så länge den ser någorlunda fräsch ut. Titta bara:

Det är gamla vin-sprit-etiketter! Lite nött, men håller ett tag ännu. Visst tänker jag rätt när jag bara vill bevara de allra vackraste detaljerna, men göra allt annat ljust, fräscht och tämligen vitt faktiskt. Jag vill kunna byta färg med hjälp av textilier etc. Så måste det få bli. Det får inte bli för mycket av det ena och heller inte det andra, det låter väl som ett bra valspråk! eller är jag bara feg och vill vara lagom?

 

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Carina Nensen

  Jag tycker man ska vara försiktig med att måla ALLT vitt som en del gör. Det är nog något man ångrar kanske. Det är viktigt att evara huset ”själ”. Gå på den inre magkänslan- den är nog rätt. Men helt klart så är det rätt tänkt att förnya sig med hjälp av textiler.

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Svar till Carina Nensen (2009-09-19 21:46)
  Du har helt rätt i det du säger. Men jag räknar med att om jag bevarar de fräscha fondväggarna med 50-talstapeter, målningen i fönstret, köksbänk m m så kommer det nog att bli en hel del färg ändå. Kul att höra från dig!

 3. monica

  Det later helt ok att blanda, blir mera personligt da,
  tycker jag. Det ar ju ditt och da ska det oxsa synas.
  Later mycke’ trevligt, att planera o fundera. Blir sakert
  bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.