Vad tänkte de på?

Öppnade bloggen och såg att det var nio kvinnliga bloggare på rad innan Jan Nilsson kom emellan. Är det semmeldagen som inspirerat oss kvinnliga bloggare? Jag hoppas att mitt inlägg kommer in före någon mansperson hinner före.

Idag när jag kom hem från jobbet och svängde in på vår väg så funderade jag på varför vägen har blivit så smal. Det är inte första gången den tanken far genom huvudet. Står det en bil parkerad alldeles runt "hörnet" så är det nära att man kör in i den. Så var det inte några år tidigare. Så vad har då hänt?

Jo, för några år sedan så asfalterades vägen om, den blev slät och fin. Man gjorde dessutom en trottoar åt ena hållet och det var bra. Men sedan gjorde man en trottoar även åt andra hållet och det var mindre bra. Visst, på sommarn kan det ju vara bra att slippa gå på samma trottoar både bort och hem :() . Men på vintern, då plogar man inte upp trottoarerna utan vägen blir så smal, så smal.

Vad tänkte "man" på när man gjorde på det sättet? 

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Eller vad tänkte dom med! Jag har noterat att många av vägarna jag promenerar på, har ökat sin bredd, när jag följer med Niccolina till skolan och håller längst till vänster så går jag egentligen på gräsmattan, dom har inga plogpinnar att gå efter. Däremot är det som du säger, dom plogar inga trottoarer och det är med livet som insats man går iväg på morgonen, med bilar i båda riktningarna. Dåligt!

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-02-16 19:14)
    Ja, tänk bara plogpinnar. Förut fanns det folk som tjänade pengar under vintersäsongen genom att göra plogpinnar. Var har de personerna tagit vägen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.