Väntans tider

Nu har jag stickat en liten barnfilt åt lille X. Han är beräknad komma inom några dagar och vi hoppas så att han kommer före beräknad tid. Jag gick ut på sta’n en dag under mellandagarna och skulle köpa ett "gulligt" garn, men  föll istället för ett garn som såg ut som matt-trasor. Filten upplevs alltså nästan som lurvig och det kan ju vara mysigt. Tyvärr så svek fantasin när jag skulle göra mönstret så det blev bara randigt. Men huvudsaken är väl att den värmer. Jag har lagt in så mycket jag kan av mormoderliga känslor i den i alla fall som ytterligare isolering.

Den rosa virkade filten till höger är till lilla L:s docksäng. Jag tycker att den är fin, men hon tyckte inte det, inte vid första anblicken i alla fall. Hon är ärlig hon, den lilla tjejen……

Jag är som inne på att handarbeta nu, men vad ska jag hitta på? De mormorsrutor jag började på tidigare ligger i en påse, det kanske är dags att ta fram den, fästa alla trådar och virka? sticka? ihop dem så det äntligen blir något av dem. Kan man ta med  handarbete när man ska bort på middag?

6 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Lille X 🙂 Vad gulligt det låter.. Jag hittade en filt i en bortglömd låda som mamma virkat åt mig när jag låg i hennes mage. jag blev så glad! varje gång jag tittar på den så förstod jag ju att någon gillade mig innan jag ens fanns. Djupsinnigt som bara den *skrattar*
    Klart man kan ta med sig lite pyssel.. i alla fall om det är till ”känt folk” hihi..

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Du är duktig du, själv kan jag bara sticka spegelvänt så jag kan aldrig få någon hjälp, det blir bara en avig och en rät, vet inte ens hur man vänder. Men jag köpte en gosig, svrt och vit rutig filt till våran Sally, i julklapp, som jag hittade i Åmsele av alla ställen. Ha det gott!

  3. Marja Granqvist

    Visst kan man ta med sig handarbete överallt… kanske inte till matbordet… jag har sett folk ta fram handarbete på lokalbussen. Då måste det ju klia i fingrarna.
    Båda filtarna blev ju jättefina. Lilla L kommernog att gilla den rosa med tiden.
    Kram

  4. Anne-Marie Mäkelä

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-01-05 17:26)
    Duktig, nja och nja, lite snett och vint blir det alltid, men det är ändå alltid tanken som räknas! Man blir så glad när man hittar något fint i affären också, jag köpte världens gulligaste minisockar på ÖB idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.