Äntligen snö!

Trodde väl aldrig att jag skulle skriva "äntligen snö", men nu är det gjort. Denna mörka årstid blir så mycket ljusare när snön lägger sig. Men varför är den så blöt? Det är ju pudersnö vi vill ha.

Vi har varit ute och skottat på morgonen. Livskamraten med snöslunga och jag med snöskoveln. Men snökedjan hoppade av på snöslungan så nu är Livskamraten lyckligt installerad i pannrummet, arbetandes med att få på kedjan igen. Under tiden har jag skottat färdigt med den gamla trygga skoveln. Så kan det gå!

Idag fick vi se harspår på baksidan. Så glad jag blev! Vi hade hört att haren hittats död på en av granntomterna, troligen ihjälskrämd av en hund, men vi har i alla fall en (ny?) hare på plats. Det känns så bra att ha den år efter år. Jag undrar bara var den håller hus mellan de gånger den syns här i trädgården. Kanske har han inrett ett litet bo i vår kompost, där kan han i alla fall vara säker på att få vara i fred. Med andra ord; vi missköter vår kompost.

Nu har jag börjat plocka ned julsakerna. En i taget försvinner de, smusslas undan i det s.k "biblioteket" i väntan på att packas ned i lådor och flyttas upp på vinden. Det känns som lättare om man tar ett hörn i taget.

Denna arbetsvecka var kort, men intensiv, två dagar bara för mig. Känns bra, jag har jobbat med att färdigställa ett utbildningsmaterial och det är skönt när man kan stryka en uppgift från listan.

Vi har en liten ettåring som vill fira sin födelsedag i helgen. Hoppas vädret blir bättre så vi kan träffas hela familjen.

6 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Hej, vi har också harkompisar, som visar sej ibland, både här och där.
    Sitter och mumsar och öronen håller koll på omgivningen.

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Det är ju just det där med lagom… eller snön precis som man vill ha den, det händer aldrig 🙂 Antingen för mycket, för lite, för blöt, det är för kallt, nä vilken jädrans tur att det snart är vår igen. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.