Fototriss; Kärlek och romantik

Dagens tema på Fototriss är Kärlek och romantik. Härligt tema! När man bläddrar genom sina bilder så ser man mycket som skulle kunna passa in. Alltifrån vackra naturbilder till mänskliga relationer.

Men jag valde att lägga fokus på det mänskliga. Titta bara på detta bröllopsfoto av min mormor och morfar. Så fina de är, svart klänning, vita handskar och fluga. För att inte tala om mormors vackra slöja. Vackert uppställda men ingen närhet. Jag hoppas de strök varandras händer bakom ryggen på mormors styvmor.

 Nästa generation, mamma och pappa. Jag älskar detta kort. Jag förstår hur det kändes för mamma, hon var så förälskad i pappa. Jag ser pappas ring på hans finger. Den ring som ligger i en smyckeask i en låda hos mig och som min son ska få. Ringen är stor och ser i det närmaste oanvänd ut. Det gick ju inte att ha den på sig när man var grovarbetare. Mammas ring däremot är så tunn och sliten. Den hade hon alltid på sig, hela livet.

Jag avslutar med en bild på Livskamraten och mig själv. Det är inget bröllopskort, men det är taget på en semesterresa tillsammans med dottern och hennes tre äldsta barn. Vilken lycka att få ha dem med sig!

Vill du ser mer romantiska bilder, gå in på fototriss.blogspot.com