Äntligen lördag

Så var det lördag. Dagen började med ett arbetsmöte med Livskamraten och mig. Vad kan jag göra medan han är ”under rehabilitering” efter sin olyckshändelse?

Livskamraten ställde frågan till mig; vad kan du göra och jag fick verkligen tänka efter.

1. Finputsa hålen efter de rivna väggarna (skulle varit gjort igår men då ägnade jag mig åt att göra ingenting. Nog så viktigt.)

2. Riva de tapeter som finns kvar på väggarna.

3. Riva ned det flätade taket

Gissa vad jag valde
DSC_0047Just det, riva tak. Fram med kofoten bara. Spänningen var olidlig, vad finns bakom väggskivorna och flätorna. Till vår stora överraskning; brädor.

Allt var lagt i olika lager, först flätorna i olika storlekar, sedan målade masonitskivor också i olika storlekar och därefter en slags ram runt hela taket med konstfärdiga vinklar i varje hörn. Det var bara att skala av ett lager i taget. Gissa om damm och sågspån yrde omkring. Mer än halva taket fick jag gjort innan Livskamraten sade åt mig att stoppa. Jag måste ju hinna städa bort allt elände också så man kan leva i sk-ten

DSC_0059

 

Jag måste säga att det känns lite hemskt att riva något som en annan människa har lagt ned så mycket tid på att göra. Men…det var inte snygtg, flätorna hade börjat hänga, det behövde målas,,,,beklagar Knutte, men så är det.

Nu är allt bortstädat, så gott det går. Jag hoppade som vanligt i sjön med kläderna på för att få bort allt damm och nu är det förberedelser inför kvällens fest som gäller. I vanliga fall brukar vi grilla men nu är det färdiggrillad kyckling som gäller. Livskamraten kan inte skära maten så jag ska skära kycklingen i bitar och till det blir det potatissallad. Då kan han klara att äta middagen själv.

Något som slog mig när vi gick genom vad jag kan göra var att det mesta handlar om att riva, ta bort saker. Är det typiskt oss kvinnor eller är det bara jag som är duktig på det? Jag kanske skulle vara i demoleringsbranschen. Kan bli en ny karriär kanske? Livskamraten sa i alla fall att han hädanefter kommer att gömma kofoten. Det kan jag förstå, jag har ju rivit två väggar och ett halvt tak nu.

Ha en alldeles underbar lördagkväll!

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Men vad du är duktig och står i. Stackars livskamraten som är så mycket justerad. Hoppas det ordnar sig för honom snart. Tur i alla fall att han övervakar din framfart och säger åt dig att vila mellan varven. Kramar till er båda. 🙂

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Det är svårt för honom att inte kunna göra något och jag är ingen byggare direkt…… Vi återgäldar kramen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.