Dagen efter kvällen före

Oj, så trevligt vi hade på festen igår kväll. ”Alla” var där, alla sjöng, lekte och dansade. Äldste man närmar sig 90, yngsta barnbarnet var 20 och sedan finns alla åldrar representerade däremellan. Det härligaste är när musiken går över i dansmusik och de äldre herrarna omedelbart bjuder upp sina hustrur till dans, man ser hur samdansade de är och man kan tänka sig hur de ska ha sett ut i sina yngre dagar på dansgolvet. Vilken tur vi har som har lärt känna dessa människor, får vara en del i deras liv.

I morse (nja klockan var nästan 10) vaknade jag av att Jocke levde rövare i sin bur. Han kvittrade och pep så det stod härliga till. Så kan han låta ibland när han är utan vatten så som den plikttrogna matte jag är, skyndade jag mig dit för att serva honom. Men det visade sig vara en skata som satt på sluttningen utanför och som var lika intresserad av Jocke som Jocke var av honom. Det var bara att låta honom kvittra och pipa.

Idag ska vi åka på en jättestor loppis, inte att för att handla utan bara för att titta. Senare kommer en mycket inredningsintresserad grannfru över i eftermiddag och vi ska slå våra kloka huvuden ihop för att se vad som kan bli bästa designen för vårt allrum. Jag tror mig veta hur jag vill ha det, men erfarenheten har lärt mig att det är alltid bra att höra hur andra skulle göra, bra idéer ska man ta emot var de än kommer från. Den kloka tanken ser jag som ett av grundfundamenten inom Lean så den reflektionen får ni alldeles gratis 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.