Många tanter blev det….

Inte bara en grannfru kom över igår för att prata inredning av vårt demolerade allrum. Nej, tre tanter och en grannherre blev det så åsikterna var många. Kontentan blev i alla fall att de samtyckte till att våra putsade väggar ska målas vita. Jag vill sätta liggande trä på en av väggarna för att få lite ”varmare” känsla i rummet, medan två av damerna tyckte att vi skulle sätta upp en stenvägg. Men det känns lite tårta på tårta; har man en putsad stenvägg ska man väl inte förklä den i annan sten? Nej, det blir till att måla först och känna efter sedan. Kanske sätta upp ett snyggt tyg eller tavla för att skapa en varmare stämning.

Visst låter det enkelt att måla vitt? Men då har ni inte tittat på utbudet av vit färg. Mamma mia, vitt är inte längre bara vitt utan vitt finns i alla möjliga nyanser. Valet av vitt kommer sannolikt att lösas på plats i färgaffären och bli resultatet av stundens ingivelse.

Taket har vi redan konstaterat att vi måste förstärka i mitten. Den gode Knutte var en duktig murare men när det gäller träarbete var han inte den främste. Han har skarvat brädorna rakt över taket längs en regel. Det vet till och med jag att man ska lägga skarvarna oregelbundet. Till helgen kommer förstärkning i form av duktig och arbetsvillig yngre man och ska hjälpa till att höja taket så det kommer att bli så bra så.

Alla grannarna var eniga om att vi ska låta de nya bjälkarna få vara synliga. Vi kunde dock inte enas om ifall de skulle vit- eller brunmålas. Vi kunde heller inte enas om ifall taket mellan bjälkarna ska vara pärlspont eller lockpanel.

Taket är i alla fall färdigrivet nu, rummet är städat (igen) och allt skräp har lastats in i pick-upen för vidare transport till återvinningen. Naturligtvis har Livskamraten kämpat och burit med en hand så efter lastningen föreslog jag att vi skulle åka en utflykt för att hindra honom från att överanstränga sig. Vi har alltså varit på en utflykt till Hälsingland, tittat på loppis, fikat och lekt turister. Trevligt, men dagens höjdpunkt var i alla fall det dagliga badet. En del tar med sig badringar, luftmadrasser och annat roligt i badet. Jag tar med mig plastmattor, gardiner och filtar. Nu är allt damm bortsköljt och flotten är full med saker som hänger på tork. Finns det något underbarare sätt att skölja rent saker på än att bara gå ut i vattnet och kasta i sakerna! En simtur till grannens badtermometer visade bara på 18 grader, men det måste vara fel. Det kändes som minst 22. Vilken fantastisk lyx det är att få bada varje dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.