Var kommer alla griniga, gnälliga gubbar från……?

Rättare sagt, vem är det som ibland byter ut min rara Livskamrat mot en allmänt grinig och gnällig gubbe som helt plötsligt framstår som mycket äldre än han var bara för en timme sedan?

Suck, nej jag vet att han har ont, överansträngde sig igår fast jag sade åt honom att ta det lugnt. Idag har han väldigt ont i vänster handled som fick ta emot värsta smällen vid hans olyckshändelse förra veckan. Han har så ont och det gör mig så ledsen.

MEN, när han då tar till gnällstilen då får jag nog. När vi satt och åt lunch idag, jag åt flingor med mjölk och han åt en smörgås, så börjar han berätta om något program han sett där folk inser att de gått upp i vikt först när de ser sig i profil. Sedan fortsätter han med: du borde inte äta så mycket.

Ha, jag säger då bara det. Den piken var fin…

Sedan har han fortsatt med sina sura, gnälliga kommentarer så till slut fick jag nog ocmh drog iväg till Njurundabommen bara för att komma från honom en liten stund. Snart får jag nog be honom börja röka igen….. Han och en av grannherrarna slutade gemensamt igår och det har sina små sidoeffekter.

Idag har jag ”bara” plockat småspikarna ur innertaket som förberedelse inför uppsättningen av det nya taket.  Egentligen borde jag ha gjort en tävling: Gissa hur många spikar som sitter i taket. Vinst: en idag tämligen purken, halvfet (tydligen), äldre tant som är duktig på att ta vara på sig själv.

DSC_0059Lilla Enso var och hälsade på idag och blev väldigt fascinerad av Jocke. Idag satte vi ut Jocke mitt i ösregnet så han fick sig en välbehövlig dusch. Gissa om han var upprörd, sprang fram och tillbaka på pinnarna. Som tröst har jag varit och handlat lite fågelgodis. Fågelgodis åt Jocke, choklad och ostkrokar åt den grinige, gnällige gubben och trädgårdstidning åt mig själv. Mutor åt oss allihop! 🙂

Ha en bra kväll!

 

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag hoppas att du också fick smaka av chokladen och ostkrokarna. 🙂 Ibland är det svårt med griniga människor, för vad man än gör blir det fel. Du verkar ta det hela med en nypa salt, för visst är väl livskamraten riktigt mysig i vanliga fall. Kramar till er båda.

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Någon chokladbit har jag tagit. Han är snäll i vanliga fall så man får ta det som det kommer…….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.