Pollenallergi?

Kan man bli pollenallergiker på äldre dagar? Har märkt de senaste åren att jag blir snuvig när jag är ute och jobbar i trädgården, men i år har det förvärrats. Jag låter som att jag är förkyld, mina ögon är irriterade och vill rinna, under gårdagens långpromenad blev jag så andfådd och började hosta, jag är helt slut mot kvällssidan, har sovit i soffan två dagar efter varandra. Är detta pollenallergi?

Jag måste nog gå på apoteket och köpa något receptfritt för att kolla om det har effekt. Känner mig inte i form. Igår tyckte jag att det kändes bättre i mitt låsta skulderparti så därför var jag ute och målade och gjorde rent i ett stenparti. Idag känns det som att hela skulderpartiet på vänster sida är en enda stel klump. Hoppas att dagens massage kan ordna till det.

Usch, vilket tråkigt blogginlägg!  Lika bra att sluta. Få se om det känns bättre imorgon.

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag drabbades av pollenallergi när jag flyttade till Umeå för 35 år sedan. Jag blir också så där trött i början på säsongen, vill bara blunda och somnar stup i kvarten. Ögonen kliar och svullnar och näsan rinner. Av vissa pollen blir jag tät i bröstet.
    Just nu är det låga halter av sälgpollen och låga till måttliga halter av björkpollen enligt pollenrapporten jag följer: http://pollenrapporten.se/prognoser/umea.4.549d670913d8d81d1583f6.html
    Prova med antihistamintabletter, ögondroppar och nässpray. Om man är jättetät i luftrören eller har torrhosta, kan Bricanyl inhalationer (på recept) hjälpa.
    Hoppas det ordnar sig! Kram! 🙂

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Tack för de goda råden. Jag har varit på apoteket , tagit en första tablett, sovit en timme efter det och nu får vi se vad som händer. Kanske bra att det regnar så allt blir renspolat… kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.