Fredagsmys

Livskamraten har kommit ner till 2 meters djup i brunnen, hurra! Om vi nu ska lita till slagrutemännen så är det bara 1,5 meter kvar. Arbetet på morgonen har dock tagit på krafterna så nu ligger han och snarkar gott i vardagsrummet.

Själv har jag varit ute på morgonen och gjutit en liten stödmur där vi en sommar gjorde den fina altanen med dagbädd. Den lilla plätten har sett ut som eländet själv nu sedan stormen 2011, men denna sommar har jag lagt ut vira över platsen och fyllt på  med jord från brunnsgrävningen. En grannfru som var över frågade om jag höll på att göra en sandstrand och då slog det mig. Varför inte göra i ordning platsen med sand. Fylla ut groparna med den grova fyllnadsjorden, fylla på med fin sand och sätta dit ett par stolar. Då kan vi ju använda platsen och det ser trevligt ut.

Samtidigt så får vi bort en sak från ”att göra-listan”. Vi har stirrat oss blinda på att det ska vara trall där och det har varit ytterligare en sak som legat och gnagt i bakhuvudet. Nu är den struken, skönt.

Eftersom det är ett litet ”stup” framför så började jag igår mura upp en liten stödmur och nu har jag cementerat en liten ”platta” framför muren där man kan ställa några blomkrukor.

Igår invigde vi platsen. Det var faktiskt den enda platsen man kunde sitta, nära vattnet där det fläktade lite grand. Vi satt där och njöt, åt lite chips och pratade. Faktiskt riktigt ”fredagsmys”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.