Söndagsfrid

Idag är det lugnt, värmen är inte lika tryckande het och vi tar det ganska lugnt. Det var spännande att avtäcka det jag gjöt igår (stavas det så; att gjuta, gjöt?) och det ser trevligt ut.

mms_img613981Det blev ett ganska naturligt avslut på ”sandstranden” mot stupet och blommorna fick en naturlig plats att stå på. Jag tror dock att jag ska mura fast en omgång stenar till på stödmuren mot stupet så att det blir mer av ett vindskydd för blommorna när det blåser från sjön.

När jag tittar närmare på bilden så märker jag att det är dags att rensa slyet nere på stranden också. Livskamraten har satt ihop en enkel spaljé för Flammentanz och det blev också mycket bra. Rosen har haft spinn så bladen ser inte så vackra ut, men efter omsorgsfullt såpatvättande så verkar spinnen ha försvunnit och nu har den massor med knoppar. Jag längtar så efter att se dem slå ut i full blom.

Vi håller också på med att sätta upp stöd för vindruvsplantan att klättra på. Det är så otroligt vad den växer, för varje dag så ser man slingorna bli längre och klasarna större!

Just nu sover Livskamraten ute i trädgårdssoffan. Han är så trött dessa dagar, bland annat för att han äter en antiinflammatorisk medicin som slår ut honom ordentligt. Jag undrar vad vi ska hitta på när han vaknar. Kanske dags att fara en utflykt ut till något fiskeläge, kanske Lörudden och ta en abborrfilésmörgås. Det känns som en bra utflykt. Imorgon ska det regna så det gäller att ta vara på solen.

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Så fint du har fixat det där i sluttningen. Inte konstigt att Livskamraten är trött, så som han gräver där nere under huset. Och du jobbar också så mycket, så det blir nog bra med en lugn dag. ☺ Kram!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ibland tror jag att det låter som att vi arbetar hela tiden, men vi brukar lata oss mellan varven…… Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.