Tekniknörd?

Jag har aldrig förstått detta med mobiltelefoner riktigt. För mig är en telefon något man ringer till folk med och förhoppningsvis så ringer någon till mig också ibland. Men nu har jag alltså köpt en lite nya modell med fler och bättre funktioner på. Till min fasa kommer jag på mig med att ta fram telefonen betydligt oftare nu. Jag menar nu har jag en bättre kamera, jag laddar ned bilder i Dropbox så jag kommer åt dem från både telefon, surfplatta och dator. Jag kan snabbkolla vädret genom appen Klart.se.

Jag har min bank alltid med mig, jag swishar pengar, jag har mitt lilla anteckningsblock alltid tillgängligt på telefon, surfplatta och dator. Jag har Viaplay så jag kan titta på film eller serier närhelst jag vill. Just nu finns filmen ”Lånarna” nedladdade. När jag var yngre älskade jag böckerna om ”Lånarna” och nu är det kul att se vad de gjort av den.

En del saker tycker jag är helt onödiga, exempelvis detta att det alltid ska framgå var jag är, man ska bli ”lokaliserad”. Så länge jag själv vet var jag är så är jag nöjd. Diverse hemsidor behöver inte den informationen. Börjar jag bli väldigt förvirrad så får väl Livskamraten koppla GPS på mig…….

Jag ser om det hänt något nytt på Facebook som jag vill kolla på……… vad händer? Håller jag på att bli en tekniknörd eller håller jag helt enkelt på att uppdatera mig på vad som hänt inom tekniken? Måste man verkligen kunna allt detta, jag klarade mig ju bra tidigare?

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Åh, vad jag känner igen mig. ☺☺ Jag blev ju tvungen att skaffa ny telefon när min gamla blev stulen . Tidigare har jag ju ondgjort mig över alla som hela tiden är försjunka i sin mobil och nu är jag själv snudd på just en sådan. Min dotter sa att jag skulle skaffa Instagram eftersom jag fotograferar så mycket och det är hur roligt som helst. Ett Instagramkonto rekommenderar jag också till dig. Min adress är @marjagranqvist och jag lägger upp foton och små filmer. Väldigt trevligt när jag var i Finland och inte kunde blogga. Då kunde jag låna wi-fi på olika ställen i stan och lägga upp en hälsning.
    Ha en skön helg! Kram! ☺

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Så lustigt! Jag har precis installerat Instragram och så läser jag din kommentar…. Ödet, jag kommer att gå in och titta på dit konto. Kram

  2. Inga-Britt Gustavsson

    Johodu , Grandmothern ! Nu är du i samma fälla som undertecknad .
    För drygt ett år sen kom väl ett par nära och kära med en sån apparat ! Jag slog ifrån mig med hela armarna …. ” Jag behöver bara en mobil att ringa på ” !
    Det visade sig då , att den nya var redan programmerad och klar … Och fåfäng som man är , fick man väl ta till sig den nya tekniken . Och vet du !
    Det finns ett roligt spel som heter ” wordfeud FREE ” . ( Gratis förstås ) . Sånt gillar jag !
    Man spelar mot varann . Jag heter : ” lillamy1342 ” . Som du kan hitta när du har installerat den appen . ( Du ser vad jag har blivit kunnig ) !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.