Tisdag och helg

Trettondagsafton. Huset är dammtorkat, dammsuget och rengjort efter konstens alla regler. Inte minst är diskbänken, köksskåpen och köksgolvet ordentligt skurat. Vi hade nämligen ett litet missöde igår med vattnet. Först var vi och grävde brunnen lite djupare, 6 säckar lera togs upp. Sedan satte vi på pumpen för tidigt utan att låta vattnet klarna ordentligt i brunnen. När vi sedan skruvade på kranen så ”exploderade” kranen. En luftbubbla kom ut och med den en störtskur av lervatten. Usch och fy.

20160104_144446
Livskamraten nere i brunnen, fy sjutton vilken arbetsställning, dubbelvikt i rör som är 80 cm i diameter, stående i vatten.

Men idag så har vi inte grävt utan bara städat, skönt. Nu är det alldeles vitt ute, solen har varit framme, temperaturen sjunker, från -9 till -13 på bara en timme. Dags att göra upp eld i köksspisen och förbereda sig inför hockeymatchen kl. 15.00. Vilket fantastiskt lag med fina killar som öppet visar sina känslor. Roligt har det varit att se deras fina spel!

20160105_141120
Samma smutsiga fönster men mer utsikt idag.

 

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Men , nu får ni ge er !!
    Det har nästan blivit så att jag oroar mig lika mycket för ert brunnsgrävande , som jag gör för mina barns förehavande .
    Finns det inte fackmän man kan leja för sånt . Eller är det så att din livskamrat envist ska visa sig som Bror Duktig ?!
    Sätt er nu och fira Trettondagsafton ! KRAMAR !

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Du låter som våra barn! De oroar sig också för detta brunnsgrävande. Vi har en tomt som sluttar så att vi inte kan använda grävare så enda alternativet är att gräva för hand, tyvärr. Jag vet inte om det hade varit möjligt att anställa någon för detta jobb. Vi, Livskamraten, får nog fortsätta att kämpa. Men vi njuter mellan varven och skillnaden är att nu kan vi vara här fast det är-19 och vi kan hålla oss rena genom att duscha. Kram tillbaka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.