Gamla saker

Så spännande att vara här när det är -21. Huset är ju murat och helt oisolerat och vi har aldrig varit här när det varit så kallt. Men nu är vi det och det går bara bra.Vi har hållit elden i köksspisen i gång hela dagen och i kväll eldar vi dessutom i kaminen i allrummet. Ute har det varit alldeles lugnt idag och krispigt, ljuvligt vackert. Visst är det fint med snö, bara vi inte behöver ha den så länge. Vatten har vi också och det känns ju helt fantastiskt efter allt slit vi haft.

Vattenledningarna är inte isolerade ännu utan vi använder de som redan finns, men tack vare att de finns i källaren, så klarar de i alla fall denna 20-gradiga kyla. Han visste tydligen vad han gjorde, den gode Knutte, när han gjorde källaren med alla dess ledningar. Ganska märkligt att det finns en källare i en stuga. Idag har jag tittat på stugor till salu i närområdet och en sak är säker, det finns ingen annan stuga som liknar denna!

I källaren finns det gamla utedasset. Vi har aldrig använt det för det är inte fräscht. Varför gjorde de inte ett snyggt och fint dass när de nu ändå byggde ett. Idag medan Livskamraten var nere i brunnen och grävde så fotade jag det gamla dasset för nu ska det rivas.

20151209_130639Här hade de sina handdukar, nu är den väggen riven.

20160106_111333Detta är dasset sett framifrån, alltså det är dörren man ser. Allt är byggt av det enklaste
emballagevirke man kan tänka sig. Inuti hängde en fin tavla som jag faktiskt lagt undan.
Inne i dasset förvarar vi saker som ska vara kvar, rördetaljer, pulka, lampor som kan komma
till användning och så vidare.

Nu river jag så vi kan elda upp virket i den gamla gjutjärnspannan som finns i källaren. Hade Knutte tänkt hålla källaren varm? Den är bra att ha nu i alla fall och hålla lite värme med när vi är därnere. Men vi sparar virket till kallare dagar för än går det bara bra att vara där utan värme.

Min vana trogen så har jag redan fixat till källaren i mina tankar. Bestämt vilka hyllor vi ska ha längs ena väggen. Lagt undan de gamla verktygen som ska hängas på väggen till det nya avloppsreningsrummet. Fint ska det bli, jag har också lagt undan en gammal klädhängare som Knutte tillverkat, den kommer att pryda sin plats på den väggen. Det känns så roligt att ha sparat de gamla redskapen och kunna förvara dem på ett sätt så de blir synliga och dekorativa. Det är så dekor ska fungera tycker jag. Rätt dekor på rätt plats. Inte en massa shabby chic för att skapa en falsk atmosfär. (Jag tycker att det är snyggt, men det är inget för mig i detta hus.)

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.