Lugn dag

Vi bäddade med extratäcke i natt för säkerhets skull, om det skulle bli kallt. Sedan sov vi tydligen inlindade i varandra som ett ”härvelkors” så vi vaknade vid 03-tiden och var fullkomligt genomsvettiga. Det är kanske inte rätt att använda benämningen härvelkors i detta sammanhang, vi måste väl snarare varit hoplindade som de garnhärvor man satte på härvelkorset.

Hur som helst så tog det ett tag att kyla ned sängen. Ett bra betyg för värmen i huset i alla fall. Innan jag steg upp så fixade Livskamraten med köksspisen, ”blåste” ut den som han sade. Vi hade sotning i alla 3 eldstäder i somras, en sotare med sin lärling. Det var lärlingen som sotade i köket och sedan dess har Lk klagat på dåligt drag och att det rykt in. I morse så blev det alltså soteld, inte i kaminröret men väl inne i ”någon hålighet i själva spisen”, (min förklaring, jag är inte så duktig på spisar, heller.)

När han väl fixat det så åkte han iväg för att handla. Kom tillbaka och menade att ”nu gör jag inte något mer idag”. Orsaken var att han kört på den nyligen plogade byvägen, fått möte med en lastbil varpå han körde åt sidan. Det visade sig att man plogat så långt ut att han åkte ned i diket…… inga plogpinnar fanns just där. Han blev ju enkelt uppdragen av lastbilschauffören, men något irriterad var han allt.

Så det blir en lugn dag idag verkar det som. I morgon blir det i alla fall en liten fest och på lördag blir det en annan liten fest så det känns bra! Vi laddar med C-vitaminer idag och tar det lugnt.
20160107_111221

Vi såg filmen Hunger Games igår och blev överraskad av hur bra den var. I kväll fortsätter den så det får bli ytterligare en TV-kväll.

Om det är någon som inte vet vad ett härvelkors är så bifogar jag en bild.
härvelkors

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.