Ska man veta allt? Se allt?

Vad är ni ute efter när ni går in på någon kvällstidnings hemsida via datorn? Själv har jag lagt in en kortväg till Aftonbladet och den läser jag varje dag, ibland ett par gånger om dagen. Varför? Jo, för att uppdatera mig om vad som sker i min omvärld. Är intresserad av vad som sker i världen. Men vad är det som fått allt större utrymme på nyhetssidorna?

Jo, korta videosnuttar om diverse märkliga djur som hittats, ormar som kräks eller äter upp papegojor, mystiska saker som ploppar ut ur här och där, äckliga saker oftast. Inte f-n är jag intresserad av sådant!  Inte är det sådana saker jag vill läsa om, eller i dessa fall, titta på. Inte heller är det dessa fåniga samtal om vad som försiggår bland våra kungligheter. Tre, fyra tjusiga kvinnor som sitter och tolkar vad som orsakat att någon kunglighet sagt si eller så. Nej, lägg pengarna på vettiga saker istället.

Jag är fullkomligt övertygad om att det inte är meningen att vi ska känna till allt, se allt som sker av udda saker i vår omgivning. Många saker som lyfts fram är sådant som ger obehags- eller oroskänslor och man orkar inte oroa sig över allt som sker. Ni  vet vad som händer om man fortsätter hälla vätska i en full mugg? Den rinner över. Så tror jag att vi människor fungerar också. Vi orkar inte med att vara samvete för hela världen, vi orkar inte med att oroa oss för fasor som vi inte upplevt, eller kommer att uppleva, i våra liv. Det räcker väl med att vi oroar oss för de verkliga problemen, bland dessa Donald Trump, flyktingfrågan, svälten runtom i världen med mera, med mera.

 

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Håller med dig! Jag vill läsa nyheter och hålla mig ajour om det som händer i världen, det andra kan de lägga på en annan sida.
    Kram!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Lite märkligt är det hur det har blivit, oväsentligheter får allt större plats.

  2. Inga-Britt Gustavsson

    HA , HA ….. Så fenomenalt bra beskrivet , det här med nyhetsbeskrivningen . Jag läser också varje dag nätets nyheter i olika tidningar . men det är i stort sett detsamma som upprepas .
    Utless !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.