Ansträngande söndag

Började med Vasa-loppet, jobbigt men kul. Det räcker så bra att se loppet på TV, känner ingen längtan att vara på plats och trängas. Tyvärr hann vi inte se finalen men hörde att det var många som var med och slogs ända in på mållinjen och det tycker jag är kul.

Idag har vi varit och hälsat på tre av barnbarnen. De två yngsta var gulliga och go´a, men de pratar inte svenska just nu! Det var ”mormor”…………. hit och ”mormor”……… dit och jag förstod ingenting. Konstigt kändes det att inte förstå två av barnbarnen. Helt plötsligt så talar de faderns språk varav jag förstår absolut ingenting. Jag skyller på att de bara har utländskt TV-abonnemang så nu har jag kollat upp Netflix och uppmanat föräldrarna att prova en gratismånad. Jag är villig att betala månadsprenumerationen för jag måste ju ändå kunna prata med de små. Vilken märklig situation! Hur kan det bli så?

Den blivande 17-åringen är det däremot inga problem att förstå. Han kommer och äter födelsedagsmiddag på tisdag och han önskar att få musselsoppa! Ajaj, det har jag aldrig lagat, bara ätit på restaurang. Hur ska jag klara av det? Eller kanske jag ska satsa på tortillas, fajitas, tacos i en salig blandning och sedan bjuda ut honom på restaurang längre fram. Då kan han få musselsoppa med pommes frites mmmmmm.

Mitt glada favoritprogram Home Free är nu slut. I kväll blir det till att se polisman Banks istället. Jag älskar böckerna och kan inte låta bli att se serien också. Lite råare än Home Free dock, tyvärr.

Imorgon blir det IKEA med en väninna. Ser fram emot det, ska köpa en kontorsstol och lite lådinredning. Få se om vi äter lunch där också. Lite mysigt ska man väl ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.