Svenskarnas Mecka?

Dagen har ägnats åt ett besök på det som idag måste räknas som svenskarnas Mecka; IKEA! Kompisen och jag trodde, i vår enfald, att måndag direkt när de öppnar så är det ganska lugnt. Haha, vad vi bedrog oss!

Som ett lämmeltåg drog vi alla fram, följande de utritade pilarna, genom affären. En del stackare gick emot pilarnas riktning och de fick det inte lätt. Vi som var på väg åt rätt håll, vi höll ihop och bredde ut oss och spärrade vägen. Har Ingvar sagt att man ska gå åt det här hållet så ska man.

Ingenting skulle vi handla, men några småprylar hittade sin väg till vår vagn så några hundralappar var brände vi. Oumbärliga saker, diskborstar för 3,- st, servetter, ack livets nödtorft!

Sedan avslutade vi naturligtvis med ett av svenskarnas favoritnöjen; att köa för att få i sig en bit mat. Köerna ringlade sig i slingor liknande de på Arlanda, jag frågade killen bakom disken om grönsaksbullarna var goda. Han var ärlig, en eloge till honom, och sa; nja. Tjejen bredvid som ju var vegetarian intygade att de var goda så jag chansade och det var en bra chansning. Utmärkt gott, en kopp kaffe och en choklad mousse på det så kunde vi lämna den stolta blågula byggnaden. Lyckad dag!

2 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Hej, Brukar smita in och ta mej en fika på vårat IKEA, och måste säga
    att det alltid verkar vara folk på restaurangen, gamla som unga. Då
    vi bodde over there och någon gång åkte till IKEA, var det stående
    inslaget på min meny en räkmacka. Såg att Kamprad fyller 90 nu,
    fortfarande still going strong. Ha det bra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.