Märkligt klimat

Idag har vi haft härligt väder hela dagen, i stort sett vindstilla och solen har strålat från en klarblå himmel. Vi åkte iväg på morgonen och handlade lite nödvändiga byggvaror, ni vet lite trallvirke, lite armeringsjärn, några hyllplan, blomjord, ja ni vet sådant där som alltid är bra att ha på sommaren. Utöver det så har vi suttit i solen och njutit av utsikten över sjön. Nästan lite för varmt blev det, man är ju inte van vid sommarvärme ännu. När vi satt där med kaffet framdukat så kom en granne runt hörnet.

Vi skrattade högt, där satt vi och hade rullat upp byxbenen, tagit av oss på överkroppen och svettades och där kom hon i mössa, vantar, rejäla skor, varm jacka. Hon bor drygt 100 meter från oss men just där mynnar sjön ut i ån och det för med sig ett kalldrag. Hon hade +11 hemma på gården och vi hade +38. Det var bara för henne att klä av sig och slå sig ned i tropikerna. Så märkligt det kan vara, man bor så nära varandra men har helt olika förutsättningar. När hon gått hem så gick jag för att fortsätta flytten av mina rhododendron och när jag gick runt hörnet på huset så fick jag lite känning av hur kallt det är egentligen. Nu känner jag att jag fått för mycket sol idag, måste gå in och dricka och ta det lugnt en stund.

I kväll är det trav. Då brukar alltid Lk sitta som klistrad vid TV:n och eftersom vi bara har en TV här i SpanskaVillan så ska jag med nöje slå mig ned i soffan och läsa den första boken om Jane Tennison,ni vet Prime Suspect med Helen Mirren i huvudrollen. Bra bok, blir skönt att bara slappa en kväll.

Dessvärre har mina Cannor anlänt hem, de ligger nu och väntar på att bli hämtade från Spelboden. Hoppas de inte torkar innan jag kan hämta dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.