Vårkänslor på riktigt

Klockan är nu 12.30 och jag har varit ute hela förmiddagen. Det viktigaste var förstås morgonfikat nere på avsatsen mot sjön.
IMG_20170504_101107
Alldeles vindstilla var det, två kanadagäss kom simmande alldeles nära stranden. Strax därefter kom en annan långhalsad sjöfågel simmande. Nu hade jag kameran framme och trodde att jag skulle få en fin bild, men icke, den försvann under vattnet och kom upp till ytan långt från oss. De fyra svanarna som bor längre in i viken höll på med morgonuppvärmningen. De simmade en liten bit ut, tillbaka igen, ut lite längre, tillbaka igen, så höll de på. Vi har från säkra källor hört att en liten bäver, fjolårets unge, brukar simma samma stråk som bävrarna alltid gjort, men vi har inte sett skymten av den ännu. Fyra bävrar blev skjutna förra hösten. Det är riktigt att hålla beståndet nere, men jag är sannerligen glad över att jag inte är den som måste ta hand om detta. Burr!

Jag har varit ganska aktiv i morgonsolen, skapat nya planteringsbäddar åt mina rhododendron. Det är inte som hemma att plantera växter. Där är det bara att gräva ett hål, stoppa ned växten och fylla igen hålet. Nej, för att försöka få till en liten växtplats så har jag hämtat säckar med sandblandad jord efter brunnsgrävningen, lagt ut den, lagt på gamla tidningar, därefter planteringsjord, lite aska, stoppat i växten, fyllt på plantjord och rhododendron-jord. Då har jag också lite säckväv i framkanten som jag kan vika upp mot bräderna som jag satt dit, stöttade av armeringsjärn. Lite slit är det men nu är alla fem rhododendron-buskarna på plats. Hoppas nu att de trivs bättre där än de gjorde på de tidigare planteringsplatserna. Hoppas jag kan lägga ut en bild när de blommar. 🙂

Vidare har jag frigjort en yta nere i källaren där vi ska ha förbättrad rening av vätska från vår ”mask-tank”. Den ska ju vara steril och gå att hälla ut i rabatter (efter utspädning) men det kommer att kännas bättre om vi får köra vätskan genom en torvreningsburk. För att göra rent fick jag bära ut ytterligare 5 sandsäckar och flytta en förvaringshylla. Den har Knutte gjort och består helt enkelt av två korta, kapade stegar hopfästa med ett plåtkryss och lösa brädor som man kan lägga över stegpinnarna. Finurligt, den får vara kvar men nu på ett annat ställe. Allt detta gjorde jag medan Lk låg och sov på soffan. Han klagar över ont i ryggen så han får vila i lugn och ro. Jag hoppas han blir glad när han får höra vad jag gjort i källaren.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.