Blev lite vått…

Igår samlades vi sju ur vårt närmaste nätverk, dvs vi som var på middagen i tisdags. Vi skulle hjälpas åt att rensa en del av ån som täppts igen av ett nedfallet träd.

IMG_20171004_134913Mängder av vass hade fastnat i trädet och byggt upp en rejäl vall tvärs över hela ån. Jag tog krattan och gick ut på vassen för att försöka få bort en del så vi kunde se hur stammen med alla grenar satt.
IMG_20171004_143122Med hjälp av talja och block lyckades vi få upp en stor del av stammen som vi kunde kapa med motorsågen.

IMG_20171004_143241Nu hade en av grannarna tagit över arbetet med att få bort vassen och jag stod beredd med kameran, om han skulle falla i vattnet.

IMG_20171004_144617Han ramlade inte så kameran behövdes inte. Därefter tog jag krattan och avlöste honom, och ser man på, plurrade ner i vattnet, blöt ända upp till knäna.

Det kändes inte så bra med tanke på min förkylning så jag fick skynda mig hem, duscha och lägga mig under en filt. Natten blev jättejobbig, jag var så snuvig och eländig. Suck.

Idag kändes det bättre så jag ha varit ute och burit upp lite ved från stranden och rensat lite bland blommor och krukor. Sedan ville Livskamraten ner och gräva lite mer i brunnen, suck, så då var det bara för mig att följa med ner i källaren. Vattnet fylls på så snabbt så jag fick pumpa ut emellanåt så han kunde se vad han gjorde. Mellan pumpningarna så fortsatte jag att isolera en av källarväggarna. Strax före klockan 15 tyckte jag att det räckte med jobb så vi gick in och slappade en stund (tittade på Property brothers på kanal 9). Men sedan ville Livskamraten ut igen och dra upp lilla bryggan på land. Han hade så ont i ryggen att det blev jag ensam som fick kämpa och dra. Passande nog så svallade vågorna upp över mina höga stövlar så även denna dag slutade med genomblöta kläder. Det börjar bli en vana nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.