Lägesrapport

Underbara värme. Igår var det snudd på tropiskt här. Vi har inte gjort speciellt mycket för man orkar helt enkelt inte. Jag längtar till dess att man kan börja bada i sjön, än är det lite för kallt. Igår började barnbarnen sina sommarlov och det känns så tråkigt att inte kunna vara med  på någon av avslutningarna. Jag saknar dem.

I fjol köpte jag fem rosor från Roskraft, Österlen – Thor, Valdemar, Félicite et Perpétue, Martin Frobischer och King of the Scots. Jag har ingen erfarenhet av någon av dem så det är jättespännande att se vad som kommer att ske. Fyra av dem har skjutit ordentlig fart medan Valdemar har sett väldigt eländig ut. Men nu kan jag skymta ett litet grönt blad så han kommer nog också. Min tanke när jag beställde dem i fjol var att Valdemar och Thor skulle växa sig ordentligt höga och bilda en portal, kanske med lite hjälp av Félicite et Perpétu. Optimistiskt tänkt kanske, men man måste ju få drömma. Övriga rosor växer så det knakar. Delvis beroende på att de fick ny jord förra sommaren men även beroende på att Livskamraten tömt dunkarna med utdestillerad urin i slänten i vintras. Ingen fara, vi har ju vår masktoa och där filtreras urinen så den kommer ut steriliserad och färdig att användas som gödning. Växterna verkar må väldigt gott av den näringen.

Sparrisen blommar och sockerärtorna börjar sticka upp, jordgubbar och smultron blommar. Allt verkar OK. Njut av sommaren och sköt om er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.