Vad ska det väntas på???

Egentligen känns det knepigt att skriva om det här, enbart för att det är rätt så personligt, men samtidigt kan jag inte låta bli, jag stör mig på dom som ”tror” sig veta, vad som är rätt och fel, men då undrar jag vem som bestämt det?

Det är så här, för att göra en lång historia kort, min mamma, har hittat sig en sambo, han heter Bosse. Och vi är alla, i hennes närmaste närhet, så glad för hennes skull. Hon har nu någon att dela sitt liv med, igen. Pappa kommer inte tillbaka, och det är väl det enda vi vet, med hundra procents säkerhet, men vad som väntar bakom dörren imorgon, kan ingen veta, bara sia om.

Nu var Bosse ingen ny man som hon aldrig träffat förut, dom har känt varandra i snart 50 år och hållit sporadisk kontakt med varandra och givetvis mer så, sedan olyckan inträffade. Mamma tyckte det var skönt att få prata med någon som stod utanför alltihop, och prata har dom nog gjort. Vi har inte vetat om detta, förrän nu, för 3 veckor sedan, och som skrivet och sagt, vi blev jätteglada.

Ingen som inte stått henne nära, VET vad hon gått igenom, eller hur dåligt vi mått, för att inte kunna räcka till. Att skjutsa hit och dit, ordna kontakter, prata med myndigheter, betala räkningar, försöka bringa ordning i papper, och att sedan hantera hennes smärta och depression…det har varit jobbigt, och ingen kan leva någon annans liv, utan att förgås själv, så är det bara.

Så, nu vore ju allt toppen och hur bra som helst, om det inte fanns dom som INTE tycker att detta var roligt överhuvudtaget. Utan dom anser helst att mamma ska leva ensam med sina tårar i minst 2 år, för att visa att hon inte glömt bort vår pappa…typ.

Och som dessutom har mage att tro, att det mamma sagt i telefon till en specifik person, varit osanning, då hon grinat och varit ledsen, för hade det varit sant, hade hon inte varit sambo idag. Ehhh, ursäkta, men då kan just den här personen inte ha hört på hennes röst, hur sant allting varit.

Vår mamma har inte varit den mamma hon var förut… inte en endaste dag sedan olyckan, tills hon nu berättade om Bosse och hur vi alla bemötte detta besked, nu är hon precis som hon alltid varit, nöjd, glad, vill göra saker och leva sitt liv, och det känns bara så rätt.

VARFÖR ska någon måsta vänta innan dom går vidare… vänta på vad??? Vänta 2 år och se om du lever själv, eller? Gå och må dåligt och inte få något uträttat överhuvudtaget under flera år, bara för att någon tycker att det är så man ska göra, varför? Jag förstår det inte, och det är väl ändå upp till var och en vad dom gör med sitt liv.

Vår mamma älskade pappa, även vi, våra minnen med honom kan ingen ta ifrån oss, inte heller mamma kommer att ”glömma” bort 50 år av sitt liv tillsammans med honom, dom sparar vi hos oss, var för sig, och nu kommer vi att få fler minnen tillsammans med mamma och Bosse, att lägga i minnesbanken, så är det och inget kommer att ändra på det. Ha en fin måndag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

18 kommentarer

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag glömde egentligen en sak till också, vi är ju alla vuxna människor i det här, inga småbarn är inblandade och då hade det kanske sett annorlunda ut, hon hade kanske måsta gå en extra sväng, eller lindat in det på ett annat sätt, men det behövs ju inte i det här fallet. Tack Jan!

 1. Harriet

  Men så underbart att din mamma träffat någon igen!!! Och tusan att det ska finnas elaka människor som ska tycka nåt illa om det!! Man har bara ett liv och det är här och NU! Din pappa skulle säkert vela att din mamma blev lycklig, och han kommer ju inte tillbaka!
  Jag blir så glad att höra att det kan ordna sej, även fast man inte kan tro det när man står där mitt i sorgen! Bara att gratulera!! Bra skrivet förresten. Kram / Harriet

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag vet också att pappa inte hade velat att hon skulle må dåligt och inte få vara lycklig igen. Situationen hon hamnade i, var ju inget hon valde, och extra svårt, hade hon det säkert också, i och med att hon varit beroende av pappa och allt han gjorde. Den ökända fällan där många hamnar eftersom man låter den ena parten hålla i vissa saker, och den andra i annat, istället för att dela på uppgifterna och göra sig insatt i vardagen. Tack för dina ord, Harriet!

 2. per

  Men så kul och skönt att kunna få den möjligheten. Och som du säger,hon är ju vuxen och inga småbarn inblandade. Hoppas hon får det bra och trivsamt. Per

 3. Helena Nilsson Springare

  Folk är så otroligt oförskämda!!!

  Be dem dra åt skogen och hälsa din mamma att hon ska njuta av sitt liv. Glädjas åt det som varit och det som komma skall.. på alla sätt!! Kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Och någonstans kan jag tycka…visst, alla får tycka vad dom vill, men man kanske skulle hålla igen munnen och tiga om det…ibland, och inte göra saker värre än dom redan är //Kram

 4. Marja Granqvist

  Du är så klok, Maria! All lycka till din mamma. Alla förtjänar att leva ett lyckligt liv som de själva bestämmer över. Kramar

 5. Anna H

  Jag blir så HÄPEN över alla som anser sig ha rätten att döma en annan människa! Det är småaktigt, inskränkt och oftast både kränkande och vidrigt. Önskar din mamma allt gott -och även er! Vi fick ju dela eran väg när olyckan hände. Hälsa din mamma allt gott och att hon skall njuta av livet! //a

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag tror jag ska skriva ut alla kommentarer jag fått och ge dom till henne 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.