Man kan hamna mitt i smeten, rent fysiskt, faktiskt..

Jag försöker fylla på med matlista, lunch/middag, vartefter jag får inspiration. Ibland rasslar det bara till på tangenterna och jag har fyllt upp 2-3 veckors mat. Andra gånger sitter jag och stirrar på dagarna och tycker inte att nåt passar in.


Kollade precis av listan för att veta hur jag ska planera mina timmar innan jobbet. Svor till då jag såg vad jag lagt för lunch… VÅFFLOR 🥴 Är inte människan skapt på ett riktigt sätt? Själv undviker jag denna maträtt då jag har en tendens att få ont i magen. Så det blir Åke som får ta dom.

Det gör han säkert gladeligen eftersom det var han som var inspirationen då våfflor hamnade på listan och jag hamnade i smeten. Tur jag fick detta tips av Nicco.


Apropå smet och detta har jag skrivit om förut, det vet jag. Så berättade min moster Linnea om deras granne uppe i Malå, som hade en katt. Denna katt låg ofta ovanpå ett köksskåp, där den hade fin utsikt över köksregionen.

Denna specifika dag skulle det stekas plättar. Och givetvis var katten på skåpet för att kolla in dagens händelse. Fast den här gången, bar det sig inte bättre än att katten blev övertung och ramlade ner från skåpet och landade mitt i plättsmeten.

Ni som är bekanta med katter VET att händelser som en sån där, inte är avkopplande för katten utan det väcker snarare ett flyktbeteende. Även denna gång, let me tell you. Katten for iväg i raketfart 🚀 genom hela huset med plättsmet som flög av lite här och där. Oh my…gissa att jag är glad att jag inte var ägare till det huset eller den katten, just den dagen 😅

Fick en annan bild av Nicco nu i morse, apropå katter.

Hon skrev lite bitter, att han väcker henne mellan 3-5 och varje natt 😬

Jag svarade…kanske lite väl klämkäckt, haha..


Ojoj, fast jag förstår faktiskt irritationen. Vi har ju haft 2 katter, som till slut blev bannlysta från vårt sovrum. Fast Nicco har ju ingen dörr att stänga så hon är lite utlämnad till sin Sambo och dom hyss han har för sig. Fast…. han är ju ändå lite gullig, va 🥰😻

Ha en fin 1 mars, och kom ihåg, gå försiktigt, men inte FÖR sakta, det är halkigt ute och det gäller att hitta en lagom fart.

Maria Lundmark Hällsten