Hade jag hittat på nåt som inte fanns 🤔😏

Hade eventuellt tänkt åka ner och vinka till Kungen och Drottningen, fast…äsch då. Inte för att jag vet så mycket om dom, men nånstans gillar jag att vi ändå har en Monarki. Och jag tror inte att dom är förmer än någon annan. Men dom har ett stort ansvar, att representera vårt land. Och det är inget man gör, bara så där.

Nä, varför jag övervägde tanken att söka mig ner till folkvimlet, var mer för att kanske få en bild på dom eller den ståtliga kortegen. Fast nu blev jag tvärless i gråvädret, och struntar i det. Vi har ju redan bilder på Kungaparet, haha.

Apropå det så hade Radio P4 i Västerbotten en fråga igår, om vad man kunde tänka sig att bjuda Kungen på för middag, ifall han klev in genom dörren. Jag svarade:

 

Här var middagen inget problem att komma på. Efterrätten däremot, klurade jag en stund på. Finns ju oerhört mycket goda saker man kan bjuda på, Funderade 2 minuter och 10 sekunder samt 3 hundradelar, och fick en snilleblixt. Hjortronkladdkaka, kan det vara något som man kan tillverka. Nu var jag ju småglad att jag kanske hittat på nåt som inte finns, men ack vad jag bedrog mig. Det finns visst, om man googlar 🤪

 

Men skulle jag nu göra precis som jag brukar göra då jag håller i nån middag för vänner, så är jag inte oäven att testa något nytt. Vilket Nicco påpekat nån gång…typ -Varför ska du alltid bjuda på nåt du inte gjort förut?? Och den frågan kommer nog mest för att det plötsligt uppstår ett moment som jag inte vet hur man gör eller så har jag missat en ingrediens som jag inte har hemma, utan det slutar med att jag får trolla med knäna.

 

Nåväl, då jag kommenterat det där så blir jag sugen att testa baka hjortron muffins. Vi skulle ha besök hos min kund så det passade väl bra. Jag gjorde 4 stycken med vanlig hjortronsylt, och resterande fyllde jag med silpressad sylt, med andra ord, kärnlös.

 

Det var absolut inget fel på dom, fast jag saknade nog den där riktiga hjortronsmaken. Skulle jag göra dom en gång till, så skulle jag använda mer hjortronsylt, samt smaksätta den med hjortronlikör, för lite stuns.

Fick med mig små gurkor från Järlåsa. Theresé hade lagt en beställning från nån gård i deras närhet. Så igår lallade jag ihop lite pressgurka. När jag smakar den så undrar jag i mitt stilla sinne, varför man inte gör detta oftare. Så enkelt, och så gott!

Idag ska jag göra nåt jag aldrig gjort förut. Men vad det är, tänker jag inte tala om. Inte just nu i alla fall. Det är dock något som kommer att synas, tror jag Kryptiskt, jag vet

Ha en fin dag, allihop!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Annelie

    Droppa ner lite citron i hjortronens kommer smaken fram mer 👍 Igår fick då jag en snilleblixt. Var ute och plockade svarta vinbär och hmm.. jag vill ju gärna tvätta dem men då blir det ju bara en stenhård klump när jag fryser in dem. Inte för att det gör något heller men det kanske funkar om jag lägger dem i (svamp) torken på lägsta en stund. Det blev bara så bra! Nu har jag satt rabarber/hallondricka som ska silas och sötas. Rätt najs när man kan bestämma sockermängden själv och jag är ju en rote-kärring och älskar att ta tillvara på det naturen bjuder på.
    Du och dina efterrätter 😅 Så sant, man får aldrig samma två gånger och de är alltid mycket kärlek och tid lagda på dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten