Vanlig nazistmusik

När vår nya civilminister Ida Karkiainen deltagit i fester som ung där man spelat nazistmusik från bandet Pluton Svea och hon själv gjort Hitlerhälsning så går vänstern ut till försvar. Nu heter det att alla unga har väl spelat vit makt musik och gjort Hitlerhälsningar. Jag måste erkänna att jag aldrig varit med om sådana fester i min ungdom. Men jag var ju inte socialdemokrat då heller. Har väl något med värdegrund att göra.

11 kommentarer

  1. Magnus Johansson

    Jag har god lust att bemöta det du skriver om, men nöjer mig med att torrt konstatera att jag tycker det är synd att du börjar fastna i geggan Lars.

      • Brorson

        Magnus Johansson, som låtsas vara socialdemokrat, sprider MP-lögner på en M-blogg och skändar därigenom minnet av Olof Palme, som var för kärnkraft. Vi partimedlemmar som stödde Olof internt och externt mot bl.a. demagogen Torbjörn Fälldin, C. hade studiecirklar om energifrågan och kärnkraften i synnerhet och var väl insatta i ämnet och kunde – och kan fortfarande självständigt ta ställning i frågan. Men det har väl MJ inget minne av, för han var ju alldeles för ung för det.

        MJ minns kanske inte heller partiledardebatten mellan Palme och Fälldin fredagen före valet 1976, där Fälldin bredde på och utmålade Palme som en massmördare på gång att utrota hela mänskligheten med radiolaktiv ”smitta”. Jag tänkte redan då att någon kommer att mörda Palme. ett s.k. tyrannmord, för det var ju som en sådan Palme framställdes. Och det inte bara av extremhögern, utan det var inledningsvis det fackföreningsfientliga parti som nu kallar sig ”den breda mitten”, som startade Palme-hatet.

        Det förvånar mg starkt att MJ sprider sin egen dynga på andras bloggar, efter hans svar till mig: ”Jag kommer inte att lägga in några av de kommentarer som har kommit in till detta inlägg utan NI får lägga dem någon annanstans än på min blogg.
        Ska ni kommentera här så håll er till ämnet, vårda ert språk och framförallt tänk på vad ni skriver. ” Den kommentar från mig, som MJ besvarade på detta oförskämda sätt, innehöll hård kritik mot SD för ett av det partiets värsta misstag sedan riksdagsinträdet. Men det som besvärade MJ var kanske att jag skrev att SD hade vilseförts av en tidigare SD-politiker, som fortfarande är S-medlem. Jag kan tillägga att vederbörande åtjuter mycket prestige inom SD p.g.a. hans avslöjanden av intrigspelet inom S

        Jag kan försäkra att jag har aldrig gjort hitlerhälsning, och har inte ens sett någon göra det annat än på bild, och har alltså aldrig varit med i sammanhang, där någon har gjort hitlerhälsning. Hade någonn gjort det, när jag varit närvarande, hade jag gått därifrån. Det är synnerligen anmärkningsvärt att en blivande S-politker har varit med i sådana sammanhang, och att det försvarar och bagatelliseras av nu aktiva socialdemokrater, eftersom det är väl känt vad Hitler, nazismen och de mest kända nazistiska symbolerna står för. Vad sydstatsflaggan står för, är kanske mindre känt. Som vissa S-demagoger nu håller på, framställer de nazismen som någonting mysigt och hemtrevligt. Och Hitler framställer de som en tysk patriot, när han in sjäva verket offrade miljoner tyska liv.

        MJ, jag uppmanar dig att visa respekt för oss äldre, som har kämpat mot nazism och, fascism och inte minst mot USA-imperialismen -, och under senare tid även mot den extrema islamismen. M hade alldeles rätt, när dom inför valet 2006 sa att Sverige behöver ett nytt arbetarparti. Tyvärr blev inte M något nytt arbetarparti, men å andra sidan är ju S numera inte heller något arbetarparti, inte ens ett socialdemokratiskt parti. Du borde kanske lära dig vad de olika politiska ideologierna står för.

      • Magnus Johansson

        ”Men jag var ju inte socialdemokrat då heller. Har väl något med värdegrund att göra.”
        Tillhör du den skara på yttersta högerkanten som tillskriver samma dynga om att Socialdemokratin skulle ha ngt med nazismen att göra?

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Jag reagerar på den brunsmetning av oppositionen som pågår. Vi har till och med hört vårt statsminister kalla oppositionen ett hot mot demokratin. Den som uttrycker sig så är själv ett hot mot demokratin. En opposition är ju en förutsättning för en fungerande demokrati.
          Alla kan göra fel, särskilt när man är omogen och oerfaren. Men det får inte finnas dubbla måttstockar. Att man från vänsterhåll nu anser att vit makt musik och heilande är en helt vanlig och allmänt förekommande företeelse är ju inte sant. Det är nog bara i ytterst små grupperingar som det är vanligt. Jag menar inte att Socialdemokratin har något med nazismen att göra och har inte skrivit det heller.
          Jag hoppas på en saklig debatt i den kommande valrörelsen.

          • Magnus Johansson

            Jag kan förstå den känslan, men kan det ha att göra med vilka ni nu samarbetar med? Tidigare då ni lierade er med övriga borgerliga partier så fanns inte denna ”brunsmetning”.
            Och jag ser en viss skillnad på ”då” i ungdomen som är omogen och oerfaren. Jag har själv varit en. Men mycket av det som pågår i svensk politik som har högerextrem koppling sker HÄR och NU och av erfaret folk som har passerat ungdomen med råge.
            I övrigt håller jag med dig om sakliga debatter.

          • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

            Jag förstår att ni vill brunsmeta SD för att de tar många väljare från er. En majoritet av de LO anslutna männen sympatiserar ju med SD. Det är fel att kalla SD för nazister. De är högerpopulister. Jag ogillar mycket av deras politik. Men det finns områden där vi har liknande syn.

        • arbetare

          Heilar man och hör på nazistmusik så är det tydligen helt OK så länge man säger sig tillhöra De Goda .

          Hyser man däremot skepsis gentemot det smarta i att helt utan kontroll släppa in hundratusentals arga unga män utan ID-handlingar från länderna med jordens sämsta kvinnosyn är man däremot nazist , rasist och bör bli av med jobbet .

          Till och med en en sosse med ideologiska skygglappar borde väl inse dubbelmoralen ???

  2. Brorson

    Vad det handlar om:

    1. Jag har polisanmält Holmlund för förtal. Holmlund hade kort efter publilceringen av hans eget förtal, efter påstötning från mig till VK:s ansvariga utgivare, tvingats radera förtalet. Och räddades därigenom från åtal. Men Holmlund kan ju ha spridit samma förtal internt inom S i V-botten, vilket i så fall förklarar MJ:s oförskämda bemötande mot mig.

    2. Någon hade tagit drönarbilder av Strandhälls riksbekanta simpöl på villatomten, varefter bilderna – helt i enlighet med yttrandefrihetsgrundlagen – hade lagts på en SD tillhörig videokanal. Bilderna hade strax efteråt tagits bort efter uppmaning av Ebba Busch, KD, som tydligen menat att lagligt inte alltid är lämpligt.

    3. MJ hade därefter ljugit ihop på sin blogg att SD hade hotat Strandhälls 12-åriga dotter till livet. Att det inte är sant, framgår alltså av medias rapportering. Men det är däremot sant att svenska politiker och deras närstående lever farligt p.g.a. möjligheten för vem som helst – från vanliga tjuvar och bedragare till terrorister, att i detalj kartlägga varje i Sverige boende person, såväl infödda svenskar som flyktingar som söker skydd i Sverige mot förföljelse, med hjälp av svenska myndigheter. I min kommentar, som MJ vägrade publicera, kritiserade jag SD för att ha stoppat en grundlagsändring, som var nödvändig för att skärpa sekretesslagstiftningen.

    4. Från början hade alla åtta riksdagspartierna varit eniga om grundlagsändringen, alltså även SD:s ledamot i justitieutskottet. Men han blev överkörd av sin egen partiledning, som hade vilseförts av en tidigare SD-politiker, som hade fokuserat på en enda detalj i lagförslaget: att det även kunde bli möjligt att skydda skydda dömda brottslingars identitet.
    Att även tidigare brottslingar kan behöva skydd mot såväl utpressare som mot värvare, som vill att de ska begå nya brott. tänkte varken den tidigare S-politikern eller Jimmie Åkesson på. Och inte heller på alla helt oskyldiga brottsoffer, inkl. politiker och offentliga tjänstemän, som kan tvingas ta beslut, som bedragarna vill ha.

    5, Mot denna bakgrund och det faktum att justitieminister Morgan Johansson nuverkar vara igång med ett liknande lagförslag, skrev jag att nu måste alla åtta partierna vara med hela vägen. Men det tyckte alltså inte Magnus Johansson, som tydligen tycker att terrorister och andra kriminella även fortsättningsvis ska ha rätt till hjälp av svenska myndigheter både för att karlägga sina brottsoffer och även begå själva brotten. MJ är ingen socialdemokrat, utan en sekterist, som låter hatet mot politiska motståndare gör före allt annat.

    6. Den tidigare S-politikern hade som argument skrivit att mördad kvinna kanske fortfarande hade varit i livet, om hon kunnat köpa uppgifter om en ny bekants tidigare brott från ett privat företag. Sannolikt var det detta argument, som vilseförde SD. För i själva verket handlade det om en grundlagsändring och inte om den ändring i sekretess-lagstiftningen som hade möjliggjorts av grundlagsändringen. Och som riksdagen hade haft att ta särskilda beslut om.

    7. Jag har tittat på hur man har löst detta i andra länder, alltså hur man kan skydda potentiella framtida brottsoffer från att bli nya offer för farliga återfallsförbrytare. Man kan införa undantagsbestämmelser i lagstiftningen. Men den diskussionen var MJ inte intresserad av. Han verkar bara vara intresserad av offerkoftor för sig och andra sossar.

    • Magnus Johansson

      Med risk för att hamna i din framtida skottglugg: Jag undrar VEM som dragit på sig offerkoftan då du än var du skriver halkar in på denna min blogg och hur förfördelad du blev, men nu är jag ännu mer övertygad att jag gjorde rätt och inte tog in dina långa kommentarer där du pekade ut var JAG bor. Det är ingen hemlighet, men snacka om provocerande och att kliva över gränser och jag funderar på var det sunda förnuftet är. Den som ids bry sig kan läsa den här och döma själv.
      https://blogg.vk.se/magnusjohansson/2021/12/05/vi-vet-var-du-bor/

      • Brorson

        Det du nu skriver är rena tramset. I det omdiskuterade inlägget på din egen blogg, som du nu har länkat till, har du skrivit att polisen har varnat politiker (jag antar från alla partier) för att sprida bilder om sig själva. På SAMMA blogg har du längst upp till höger skrivit EXAKT var du bor. Och du anser dig provocerad av mig, för att jag har skrivit att man med ledning av denna information under flera år har kunnat hitta flygbilder av ditt hus, vilket kan utnyttjas av personer, som vill dig illa.

        Och det är naturligtvis inte på någon föga känd SD-blogg utan på en av våra mest använda sajter för personsökning. Men i stället för att stödja dina partikamrater i riksdagen, vilka vill få en ändring på detta, låtsas du vara hotat av SD. Och nu även av mig. Det var behovet av en lagändring, som jag försökte fästa din uppmärksamhet på. I en andra och kortare kommentar citerade jag en ledare i Göteborgs-Posten den 3 december, som satte in drönarbilderna på Strandhälls simpöl i ett större sammanghang,

        Nämligen hur lätt det är för personer med onda avsikter att skaffa information om svenska politiker, vilket enligt GP inte är möjligt i andra länder, och att det inte bara gäller politiker :”Det är inte heller bara höga politikers säkerhet som är eftersatt. Vem som helst kan idag söka fram adresser, kombinerat med ålder och inkomst, på nätet. Det utnyttjas hänsynslöst av internationella bedrägeri- och stöldligor som riktar in sig på äldre personer eller ödsligt belägna gårdar på landet.”

        Men det var du inte tillräckligt intelligent för att fatta. Om du representerar S-väljarna i Vilhelmina kommun, är dessa väljare verkligen att beklaga, eftersom du inte är det minsta intresserad av att skydda dem – och andra vilhelminabor – mot de internationella stöldligor som drar fram över hela landet, och kartlägger sina tilltänkta brottsoffer med hjälp av offentliga register. Och observera att jag uppmanade inte S-väljarna i Vilhelmina att rösta på något annat parti. Men nu uppmanar jag S i Vilhelmina kommun att byta ur dig mot någon mer begåvad politiker. Du är ingen riktig socialdemokrat,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.