Life´s not good, sådeså!

Haha…nu var jag smart och klev upp innan arbetarna kommer och börjar bullra 😀 Eller, hur smart var det egentligen, vem lurar jag? Fast det var inte så motvilligt jag klev upp, hade tänkt plocka undan lite här innan jag ska iväg till hand o plastik, och sedan hämta upp Sally på flyget. Jag kanske behöver den här tiden, tänker jag.

Vad jag skulle ha behövt igår, var ett packe cigg (så hade jag rökt upp dom, och en stor grogg för att lugna nerverna. Jag blev motarbetad med precis allt jag företog mig. Och det började med min mobil. Den blev svart i skärmen, för att tio minuter senare, fungera, i en minut, sedan svart igen.

Jag slet ut batteriet och SIM kortet minst 3 gånger, startade om skiten flera gånger men då brände som startsidan fast…i en kvart, sedan kanske den funkade 2 minuter. Retade mig på att det står Lifes is good, då jag inte riktigt höll med om det.

047

En av orsakerna var ju då att vår hemtelefon, varit död i en månads tid. Ja, jag har inte fixat det, eftersom jag inte varit hemma, inte velat springa upp o ner i källaren där hälften av alla sladdar och dosor ligger, jag har inte haft ork. Men så igår…i ren förbannelse, så gick jag dit, slet ut alla kablar och strömsladdar, väntade i 2 minuter, och satte igång allt igen.

Det absolut enda, som hände, var att jag blev utan internet…också.

Här sitter jag då, Jeepen är inlämnad på verkstaden, hur ska han kunna ringa mig och säga då den är klar? Jag ska träffa en gammal kompis från skoltiden, Susanne, nere på stan och vi ska käka middag ihop, men vi har inte bestämt tid eller plats att mötas på, hur ska jag hitta henne? Jag är lite stissig över mobilen också, och tänker att jag måste ju ha en fungerande sådan, och speciellt för idag, då jag ska hämta Sally, tänk om dom behöver nå mig på nåt sätt. KAOS!!!

Jag hittar en uppkoppling som inte har ett lösen (det använder jag just nu också, förlåt, grannen eller vem det nu är som har det nätverket, jag lovar, jag är inte ute och gör dumheter eller laddar ner saker), får tag i Nicco, säger att hon får ringa Åke, be han ringa Bosse på Hasses och fråga om Jeppen samt lämna hans nummer, och sedan skriva på FB, vad svaret blir.

Plötsligt ringer min mobil, Susanne har hittat av en lucka i sfären och lyckas komma fram till mig, jag rör mig försiktigt i omgivningen för att mobilen inte ska dö. Vi hinner bestämma ungefärlig tid och en plats, nice, en sak ur världen.

Sen får jag veta att Jeepen inte hinner bli klar, förbenat, och jag som behöver den idag, men Åke var smart, han åkte förbi och hämtade nycklarna och sedan gick han upp och hämtade Jeepen, vi får lämna in den en annan dag.

Ja jisses, vilket bökande.

Jag tog bussen ner på stan, in på Telia och köpte en ny mobil, så nu är det problemet löst, ska in på netonnet idag och reklamera min LG.

Vi hade en trevlig middags dejt, måste göras om, för vi har miljoner saker att avhandla och uppdatera, kan vara svårare att hitta tid, men så är det nog för dom flesta. Har man familj och arbete så finns det inte så mycket till övers innan dagen är slut.

Felsökning på kvällen, ut med sladdar och dosor igen, nu fick Åke vara ben och springa upp och ner, jag chattade med T3, men dom fick jag ingen hjälp av. Blir förbannad då dom inte kan ringa upp istället för att man ska skriva samma saker flera gånger. Vår hemtelefon funkade plötsligt i 3 minuter, men inte längre. Fast nätet fick vi inte bukt med. Avslutade chatten med ett surt: Vi får söka hjälp på annat håll!!! När allt funkar igen, kanske man byter leverantör, en som är mer service inriktad.

Nu har vi en duktig granne, Åke gick dit igår fast han var inte hemma, får se om han kan tänkas komma och hjälpa oss ikväll, det vore ju himla gulligt, vi får se.

Och där ser man vad beroende man blivit av att kunna nå folk och bli nådd. Ändå så funkade det för 15 år sedan…men jag kommer inte ihåg hur 😀

2015-10-26 21.08.06Selfie tagen med ny mobilen…mja, ingen bra skärpa, men den får väl duga

Ha en fin dag, allihop, det tänker jag ha!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. annki

  Hej Maria!
  Vilken dag!! Man blir ju så less när tekniken strular och det mesta går emot en!
  Men du ser då väldigt fräsch ut på kortet iaf 🙂
  Ha en fin tisdag! Här en ledig dag efter arbetshelg 🙂
  Kram!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Haha…mobilen retuscherar rynkor o annat med sin oskärpa 😀 Jo man har ju gjort sig smått beroende av teknik, och det är ju synd, för det har ju funkat förut. Men men, det löste sig med det mest akuta i alla fall, sen får vi se vem vi kan få att hjälpa oss. Härligt med lediga dagar, hoppas du får en bra sådan //Kram

 2. Marja Granqvist

  Jiisus, vilket trassel. Jag skulle ha blivit vansinnig. Och vilken panik när telefonen inte fungerar, i synnerhet när Sally är på väg.
  Selfien blev ju fin. Du skulle kunna hålla mobilen lite längre från för bättre skärpa, men jag tycker du är fin och man ser att du gått ner i vikt.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Det var ju tur att det ändå kunde lösas, men inte helt problemfritt 😀 Jag har testat att fota Winstone, men det är fortfarande inte bra skärpa, men det kan ju vara nån inställning eller nåt annat jag ska göra, för att det ska funka. //Kram

 3. Helena Nilsson Springare

  Åh va synd.. själv är jag ju toknöjd med min LG 😀

  Man ser att du är smalare redan… ser fram emot en image IRL och jag har lite användbara saker till dig hehe.. En dejt snarast när Sally åker hem tycker jag.. Har massa skoj att berätta också.. kram

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ser fram emot det. Sally åker på fredag, och jag åker till Lycksele på tisdag (återbesök), men alla andra dagar är nog funkis. //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten