The broms terminator đŸ˜ˆđŸŠžâ€â™€ïž

Åkes födelsedag, tillika midsommarafton, firades uppe i MalĂ„. Och som det kan se ut, börjades det tidigt…


Fast jag kan avslöja att det var riggat, haha, en kaffegök till frukosten, Àr nog inte att föredra.

Han fick en videohĂ€lsning frĂ„n Roger pĂ„ Macken, hehe…

Ewa, svĂ€gerskan, hade inte hört talas om memmo, och dĂ„ Joel visade henne hĂ€lsningen, var hon först lite impad, över att vi hade sĂ„na kontakter, haha. Fast Joel avslöjade att det nog var sĂ„ att man kunde köpa, hans hĂ€lsningar, jo, sĂ„ Ă€r det 😄

Vi testade den dÀr tÄrtan jag bakade, Pinocchio saken, och den sÄg vÀl lite ojÀmn ut, men god var den, minsann.


Midsommarafton bjöd pÄ lite strilande regn, men vi hade tÀlten uppslagna, sÄ vi klarade oss. En lÄda med diverse preparat, har vi ocksÄ, fast jag vet inte, mÄnga Àr överreklamerade. Det mest effektiva mot bromsen, Àr öppen dörr, dÄ flyger dom in och sÀtter sig i fönstren. Sorry, och dÀr Äkte dom in i dammsugaren. Jag tog 22 stycken under 1 timme. The broms terminator.

Det var mycket mat som skulle fixas fram. HÀr hÄller jag pÄ med nÄgra snittar eller kanapéer.


Sen hade jag gjort gubbröra pÄ inlagd sill, och en liknande, fast med svill, en vegetarisk variant. Och den var faktiskt jÀttegod, Àven om jag var aningens skeptisk, dÄ jag köpte burken. Alla bidrog med mat, vi hade vÀrsta buffen.


PĂ„ plats, var vĂ„ra kusiner, AndrĂ© och Robin, storebror Sivert med fru Ewa, deras dotter Camilla med sambon Joel. Lillasyster Emma med sambon Johan, jag, Åke och Nicco.


Efter mat, dryck och annat gott sĂ„ trĂ€nade vi pĂ„ det sedvanliga kubbspelet. Dom yngre toppade aldrig laget…nÀÀÀ, dom valde rakt av dom yngre mot dom Ă€ldre. Men gissa vad, dom klev pĂ„ en mina, vi vann Ă€ndĂ„, haha, dom tippade nĂ€mligen omkull Kungen.


Åke satt som envĂ€ldig domare, fast han dömde ett, ett, hela tiden.


NĂ„, övningen var inför mötet med stuggrannarna, som var ett helt gĂ€ng, dom med. Dom blev psykade av att vi alla hade gummistövlar pĂ„ oss, fast dom toppade, dom med. En av killarna mĂ„ste ju ha varit uppvuxen med kubbpinnen i handen. Men men…kul hade vi i alla fall.

 

Och sent pÄ kvÀllen blev det ju regnfritt och fin himmel, som siade om finare vÀder som var pÄ gÄng.

 


Min uppkoppling i stugan, Ă€r under all kritik. Jag har Tele2, fast Ă€r absolut onĂ„bar, inne i stugan. Kunde inte ladda upp nĂ„n bild till ett litet inlĂ€gg hĂ€r pĂ„ bloggen. SĂ„ nu kommer jag att byta abonnemang till Telia. Jag som klarat mig utan dom i flera Ă„r, men nu fĂ„r dom vinna, och jag fĂ„r falla till föga. Även om jag tycker det Ă€r underbart (sarkasm), att dom kan man anvĂ€nda vart som helst, men inte deras underleverantörer. Dom anvĂ€nder vĂ€l samma satelliter, eller vad.

Nu har jag 3 dagars arbetsvecka. Imorgon fĂ„r jag nyrutan pĂ„ bilen, sĂ„ hĂ€rligt. Och vi körde en första svĂ€ng med sprutlacken igĂ„r kvĂ€ll. Dom nya dekalerna Ă€r hĂ€mtade pĂ„ Printstore, sĂ„ jag hoppas att bilen kan börja anvĂ€ndas om nĂ„n dag…lĂ€ngtar pĂ„ riktigt.


Hittade denna text i ett gammalt inlĂ€gg jag hade ute för 9 Ă„r sedan, den var faktiskt lika rolig idag. Ett barn som svarade pĂ„ frĂ„gan om, ”Vad skall du bli nĂ€r du blir stor?”

Jag vill bli ingenjör nÀr jag blir stor, det Àr ett roligt arbete och lÀtt.

DÀrför finns det sÄ mÄnga ingenjörer idag, och varje dag blir det fler.

Ingenjörer behöver inte gÄ sÄ mycket i skola. De mÄste lÀra sig programmeringssprÄk sÄ att det kan tala med datorer. Jag gissar att de mÄste kunna lÀsa ocksÄ sÄ att de vet vad det Àr frÄga om nÀr allt trasslar till sig.

Ingenjörer mÄste vara modiga sÄ att de inte blir rÀdda, nÀr allt trasslar till sig mer Àn möjligt, eller nÀr de mÄste tala frÀmmande sprÄk pÄ utlÀndska sÄ att de vet vad de ska göra.

Jag gillar ocksÄ lönen som de fÄr. De fÄr mer pengar Àn de hinner anvÀnda. Det beror pÄ att alla vet att ingenjörerna har ett svÄrt arbete utom ingenjörerna som vet hur lÀtt det Àr. Det finns inte sÄ mycket som jag inte tycker om, utom att kvinnorna tycker om ingenjörerna och vill gifta sig med dom, sÄ man mÄste köra bort dom, sÄ dom inte stör.

Jag hoppas att jag inte blir allergisk mot kontorsdamm sÄ att jag inte kan bli ingenjör. Jag blir sjuk av vÄr hund. Om jag blir allergisk mot kontorsdamm kan jag inte bli ingenjör och dÄ mÄste jag arbeta. slutcitat

Ha en fin mÄndag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten