Vinn en varmkorv…med bröd 🌭

Det tog sina modiga timmar att köra upp till Hemavan. Höll av lite lite drygt 5 timmar, med lunchpaus pÄ Tallbackens rastplats.


Samt en mellispaus pÄ rastplats, BlÄvikssjön.


Jag körde hela vÀgen och let me tell you, vi mötte garanterat 50 +, bilekipage med skotrar. Inga roliga möten dÄ jag upplevde att dom flesta ville ligga sÄ nÀra mittlinjen som möjligt.

Det fladdrade svarta sopsĂ€ckar lite varstans och jag berĂ€ttade för Åke, vad Nicco sa hĂ€rom veckan, om just dessa svarta sĂ€ckar. -Är dom till för att skrĂ€mma renarna eller hĂ€nger dom dĂ€r för att vi ska veta att det Ă€r renar i nĂ€rheten.


Nu tror jag mig veta, att hon redan visste att det var för att skrĂ€mma renarna frĂ„n att gĂ„ ut pĂ„ vĂ€gen, men… visst Ă€r det en bra varning för oss ocksĂ„.

Åke berĂ€ttade om en renpĂ„körning för lĂ€ngesedan, och kvinnan som kört pĂ„ renen, hamnade i samsprĂ„k med en tant efter dramat. Och tanten, förmodligen en infödd fjĂ€llbo, undrade hur tusan hon hade kunnat missa varningen. Hade hon inte sett alla sopsĂ€ckar?

Jovisst hade hon det, fast inte visste hon vad dom betydde. Njae, sa jag till Åke, varför skulle dom veta det. Inget man fĂ„r lĂ€ra sig pĂ„ körskolorna och det Ă€r nog bara dom som frĂ„gar, som fĂ„r veta.

Sen kan man undra varför dom inte kan komma pÄ nÄgot mer skrÀmmande. Dessa pÄsar har vÀl hÀngt med sÄpass lÀnge nu att dom inte skrÀmmer nÄgra renar. Dom Àr sÄ van. NÀ, nÄt annat som flaxar och skrÀnar, skulle det vara..


Och nu till en frĂ„ga till er. Förmodligen nĂ„t ni fĂ„tt veta men som man förtrĂ€ngt. Åke visste inte, fast han tyckte nog at det var onödigt vetande men… mjae, jag tror att det kan ha sina fördelar Ă€ndĂ„.

Vad betyder 1 hastighetsskylt pÄ höger sida, kontra 2 skyltar, en pÄ vardera sida om vÀgen? Den som kommenterar hÀr, inte Nicco eller Theresé, och inte googlar och har rÀtt, vinner en varmkorv pÄ PÄskön, men ni fÄr stÄ för resan sjÀlv.

Det sista jag gjorde innan vi kom fram till lÀgenhetskomplexet var att köra fast i vÀrldens kortaste lilla backe, inne pÄ omrÄdet. Men finally, framme, inpackade och redo för middag. Theresé, Anders och Sally var redan hÀr.


Jag, Åke och Winstone fick rummet med dubbelsĂ€ngen, sköna sĂ€ngplatser, men utrymmesmĂ€ssigt…mjahaaee.

Fast det har sina fördelar, om man snavar sĂ„ ramlar man i alla fall inte pĂ„ golvet. FrĂ„ga mig, jag har redan provat đŸ€Ș

Hade dock problem med att sova, och jag vet varför. Tystnaden var öronbedövande, inte en bil, inget surrande frÄn nÄt kylskÄp inte ens ett tjoande frÄn nÄn mÀnniska.

I detta nu Àr i alla fall Anders och Sally uppe i skidbacken och ska köra nÄgra Äk. Medan vi chillar och har det gott.


Önskar er alla en fin mĂ„ndag!