Var det ett U.F.O 🛾

En liten anekdot frĂ„n förr. Detta berĂ€ttade Åke för mig, sĂ€kert första gĂ„ngen vi körde upp till KittelfjĂ€ll. SĂ„ dĂ„ borde det vara augusti, 1984.

Mina svÀrförÀldrar hade ju en stuga uppe i KittelfjÀll. Den stugan byggde svÀrfar Nicke, med hjÀlp av en snickare som hette Holger. DÀrför Äkte dom upp dit med jÀmna mellanrum.

En av gĂ„ngerna dĂ„ hela familjen var med, satt svĂ€rmor Elsie, och Åke i baksĂ€tet, bakom ratten satt Nicke och passagerarsĂ€tet hade intagits av Holger.

Ni som vet vart KittelfjÀll ligger, har kanske koll pÄ att man inte kör dit pÄ en timme eller tvÄ, om man startar i UmeÄ, utan det tar sin lilla tid. Holger tyckte nog att det gick lite vÀl sakta och började titta sig oroligt bakÄt med jÀmna mellanrum.

Till slut kÀnner sig Nicke tvungen att frÄga, vad Àr det, varför vÀnder du dig om hela tiden? -Mjaaa, sa Holger, nu mÄste du nog börja gasa. VÀghyveln ligger bakom och han har fÀllt ner bladet och nu blinkar han för omkörning.

Hahaa… ja han ville vĂ€l bara pĂ„ ett skĂ€mtsamt sĂ€tt, pĂ„tala att han tyckte att Nicke inte gasade tillrĂ€ckligt. Och av denna lilla historia har just uttrycket, ”Nu mĂ„st du nog börja gasa, för…” hĂ€ngt med i alla Ă„r, nĂ€r nĂ„gon vi Ă„ker med, kör för sakta.

Den hÀr seriestrippen, skickade Tina till mig för nÄgra Är sedan.

Det roliga var att jag fick upp den i minnesflödet i torsdags, och pÄ fredagen, dÄ jag och Elisabeth skulle gÄ ivÀg till Ullas, sÄ var mina glasögon borta. Varför fortsÀtter man göra sÄ hÀr.

Jag brukar ju sÀllan vara i matrummet om vi inte har gÀster. Jo, jag vattnar blommor eller fotar nÄt, sÄ det var vÀl det jag hade gjort. Men dÀruppe, lÀgger jag aldrig ifrÄn mig saker. Dom prylar jag letar mest efter Àr glasögonen och mobilen, det Àr liksom stÄende.

Numer, varje gĂ„ng jag gör det, sĂ„ gĂ„r jag dessutom runt och dumförklarar mig sjĂ€lv med svordomar och frĂ„gor, om hur dum man fĂ„r vara och varför…

ApropÄ dum, eller dum och dum, kanske mer förvirrad och lite glömsk. Jag tog ju denna bild i lördags.

Och dĂ„ vi sedan satt hĂ€rinne och jag gick igenom dom sĂ„ upptĂ€ckte jag ett mystiskt ljus. Förstorade upp den men det var inte bĂ€sta skĂ€rpan pĂ„ den. Vad f-n Ă€r det hĂ€r, sa jag till Åke.


Han gissade pĂ„ nĂ„n lampa…ehh nÀÀ, det finns ingen lampa dĂ€r. Ett U.F.O kanske, sa jag, 🛾 haha. DĂ„ började Åke skratta, polletten hade ramlat ner och han kunde informera mig om att det Ă€r vindflöjeln, Ă€lgen som Nicke gjort, som sitter pĂ„ garagetaket.

Nicco fotade jag och Åke inne pĂ„ ”vĂ„r” soffa nere i Nailheads lokaler. Jag skriver vĂ„r, eftersom vi ofta sitter pĂ„ just den, och dĂ€r har vi ocksĂ„ blivit fotade förut, sĂ„… varför Ă€ndra pĂ„ vanor och seder. Nicco ville prompt att jag skulle skratta, och inte blunda, dĂ€rför blev det nĂ„gra bilder, faktiskt lite fler Ă€n bara dom hĂ€r 🙃

Hoppas pÄ en fin mÄndag, för er allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten