🧡 Systrar och n® Åke & jag 💕

För 39 Ă„r sedan, just idag, sĂ„ trĂ€ffades jag och Åke. Detta mĂ„ vara en av dom första bilderna han knĂ€ppte pĂ„ mig.


Tagit hemma i hans rum som numer Ă€r vĂ„rt, tadaa…teverum, sĂ„ det kan gĂ„. I skivspelshörnet, satt jag.


NĂ€r man blir pĂ„mind om Ă„rsdagar, blir det lĂ€tt en resa i huvudet, down the memory lane. Hur kom det sig, vad sa vi dĂ„, undrar vad Tex tĂ€nkte, och vad tĂ€nkte vi? Det Ă€r ju knappast sĂ„ att man vet, vad som kommer att bli. Det Ă€r ju först, efterĂ„t…

Nu sitter vi hĂ€r, 39 Ă„r senare, i huset dĂ€r Åke Ă€r barnfödd. Har 2 döttrar och ett barnbarn, röd stuga utan vitt staket, men vĂ€l en vit hund. En Volvo har vi ocksĂ„, fast aningens större Ă€n en personbil (bussen förstĂ„s). Men back then, tĂ€nkte man nog inte pĂ„ allt det dĂ€r. Man tog det nog som det kom. Precis som man ska göra.

Idag Ă€r det, Alla systrars dag, en dag att hedra biologiska systrar, sĂ„vĂ€l som de systrar du valt med hjĂ€rtat. Jag har med andra ord, fler Ă€n min syster Emma 🧡


Anna🧡  Tina🧡   Annelie 🧡 och Annika 🧡 ni Ă€r utvalda med mitt hjĂ€rta 🧡

 

Lade ut det hĂ€r inlĂ€gget i gruppen: ”Vi som Ă€lskar Norrland”, igĂ„r. Ni ser min frĂ„ga.


26 kommentarer, men kanske 14 som svarat pÄ min frÄga. Och dÀr har vi svart pÄ vitt att folk INTE lÀser vad andra skrivit. Utan man fortsÀtter mata pÄ med samma svar. Fast hÀr Àr det dÄ sagt att blomman Àr en Kvanne, StrÀtta, kvanne Angelica, fjÀllkvanne.

NÀr jag googlar pÄ dessa namn och bildsöker, fÄr jag inte upp en endaste Kvanne eller StrÀtta, med olika fÀrger. Fast i kommentarerna stÄr det att det Àr jÀttevanligt. Och att blommorna Àr som bollar. Men, den mörklila blomman Àr platt, dom ljusrosa Àr bollar, pÄ den jag fotade. Fast nu bryr jag mig inte om det. Det fÄr vara vad det Àr. Fin var den i alla fall. Kanske den kommer upp nÀsta Är igen.

Gjorde fint ute pÄ vÄr altan igÄr. I like it! Fotnot: Glömde fota pÄ dagtid, dÄ solen lyste upp alltihop.

Mats Boström kom förbi i samma veva som Nicco kom gÄendes för vi skulle dra till Avion. SÄ det blev kaffe och surr innan vi Äkte.

Klippte grĂ€smattan och dĂ„ det var klart, for jag och Åke ut med Camaron. Det kom nĂ„gra droppar regn, men bilen Ă€r inte heller gjord av socker, som tur Ă€r. En bra dag, med andra ord.

ApropĂ„ dagar, vĂ€der och vind. Stötte pĂ„ en serie av bilder pĂ„ moln, pĂ„ Instagram. Haha…kolla vad roliga bilderna Ă€r. Namnet pĂ„ kontot stĂ„r dĂ€ruppe i vĂ€nstra hörnet.


Ha en fin fredag, allihop!

 

 

Maria Lundmark HĂ€llsten