Företagande lyfter Vilhelmina

Det är inte högre skatter och en stor offentlig sektor som ska lyfta Vilhelmina. Det är låga skatter, enklare regler och mindre byråkrati som ska ge större möjligheter till ökat företagande och nya jobb i växande företag. Vi har naturtillgångar och en vacker natur som oss utvecklingsmöjligheter. Vi Moderater ser möjligheterna.

4 kommentarer

  1. Jörgen K

    ATT det finns potential är ställt utan allt tvivel, men……

    Ser man på företagarnas totalranking sedan sekelskiftet så harvar Vilhelmina i bottenskiktet, så även vid den sista mätningen. På något sätt speglar det förmågan i kommunledningen, visar man företagsfientlighet så blir det knappast någon bättre vardag för de som kan tänkas satsa allt och lite mer.

    När mannen som aldrig gör fel från partiet som heller aldrig gjort fel är frågan om älgstammen mest intressant eller hur hans bror ska gynnas utan att någon ska märka det…..Självklart sänder det makabra signaler….på 20 år har inget förändrats.

    Så frågan hur mycket ork det måste till för att bryta trenden?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det måste till nytt folk med nya idéer. De partier som styrt kommunen har ju misslyckats.

      • Jörgen K

        Frågan är om kommunen kan föregå med gott exempel?
        Frågan är om kommunen genom de kommunala bolagen verkligen duger till att drivas som de bolag de påstår att de är, och inte bara ger reträttplatser och inkomster till styrelserna?
        Frågan är om politikerna ens klarar av att ge de nödvändiga ägardirektiven i stället för de floskler som det där står idag?
        Frågan om varför inte bolagen har friköpt de anläggningstillgångar de nyttjar från kommunen och därigenom injekterat rörelsekapital till kommunen och samtidigt börjar ta det ansvar som skäligen följer med bolagiseringen och styrelsearbetet?’

        Det är lätt att från politiskt håll peka på företagande men att klara skutan själva verkar i sanning nära omöjligt…..

        Frågan är varför kommunen skall driva bolag då inte annat än kostnader följer i spåren……

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Du har helt rätt. Det är mycket som behöver genomlysas och ändras när det gäller de kommunala bolagen. Tyvärr alltför många som ser sina styrelseposter enbart som en inkomstkälla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.