Skogsplantering är viktigt

Det är viktigt att det nu finns folk att anställa för årets skogsplantering. Reserestriktioner på grund av coronaviruset riskerar att plantor inte blir satta på grund av brist på plantörer. Vissa länder lättar nu på sina restriktioner. Det borde kunna gå ställa högre krav på arbetslösa att ta viktiga jobb inom skogen och jordbruket.

4 kommentarer

  1. Jörgen K

    Ärligt, att plantera skog eller plocka jordgubbar kräver ingen raketforskare ! Vi har i Sverige en fruktansvärt massa folk som utan vidare kan på ett par timmar lära sig göra rätt för sig.

    Eller har det gått så långt att man är så arbetsrädd att man inte kan göra ett hederligt handtag? Är bidragen alldeles för höga? Eller är jobben ”inte fint nog” för en Svensk eller nySvensk?

    Nä, sänk bidragen rejält, att kröka rygg är definitivt inget folk ska kunna slippa genom välfärdssystemet !!

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ja härom dagen var det en ungliberal som tyckte att det är fruktansvärt att arbetslösa erbjöds städjobb!
      Det ska tydligen bara vara ”fina” jobb om man ska arbeta istället för att leva på bidrag.

  2. Peter

    Många som jobbat som skogsplanterare vittnar om extremt dåliga arbetsvillkor då dom flesta arbetsköpare inte följer avtalen.
    Många arbetsköpare har struntat både i försäkringar och arbetstidslag då dom flesta får jobba upp till 12 timmar på en 6 dagars vecka i flera månader till dålig betalning.

    Dessa arbetsköpare är van att anställa folk från låglöneländer som inte bryr sig om dålig lön eller usla arbetsvillkor men det är dyrare att leva i Sverige så därför kommer inte svenska ungdomar att ta dessa jobb.

    Många ungdomar tar inte dessa jobb på grund av detta men det krävs körkort också som många ungdomar inte har idag!

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Jag började jobba med skogsplantering när jag var 15 år. Det var ett hårt jobb men en bra chans att tjäna pengar. När jag var 18 år var vi ett gäng som jobbade ihop till en tågluffning ute i Europa. Tyvärr har antalet jobb för skolungdomar minskat. Men benägenheten att ta planteringsjobb har också minskat. Många av dagens ungdomar är tyvärr inte vana vid hårt utejobb i skogen. Att” de flesta arbetsgivare inte följer avtalen” får du faktiskt bevisa. De stora skogsföretagen är certifierade och tvingas där till att följa lagar och regler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.