Stoppa prishöjning

Ett förslag som nu remissbehandlas innebär att nätägarrna kan höja sina priser ännu mer. Detta drabbar konsumenter och ökar deras elnätsföretagens vinster. De senaste 5 åren har Vattenfall höjt sina nätavgifter med 36%. Det är nog nu!

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Med beaktande av den abstrakta el-politiken som förs idag så har jag en viss förståelse för att kostnaden skenar rejält. Att bygga infrastruktur likt spindelväv till alla märkliga platser man ska sätta upp vindkraft på kostar, detta då anläggningarna måste vara kraftigt överdimensionerade för att kunna nyttjas. Det har med frekvens och spänningsstabiliteten att göra.

    Att man har monopol verkar inte ha någon betydelse, man justerar bara lite på intäktssidan så blir företaget och staten nöjda. Detta är de få tillfällena som Konkurrensverket är tillsagd att vara tyst då det är en förtäckt skatt som effektivt tas in, märk väl vem som trycker på och vems åsikter som endast har företräde. Man kan väl utan att förhäva sig krasst konstatera att det är inte vassaste kniven i lådan….

    Med Anders Ygeman och Miljöpartiet skränande blir det inte bättre än så här, det är inte bara enskilda som drabbas utan även företagen som får allt tyngre. Fast LKAB och SSAB har ju en alldeles egen taxa……..

    Företagsfientliga politiker är ett större hot än vad folk springer runt och inbillar varandra…

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Skenande elkostnader är absolut ett hot mot företagande och utveckling.Dessutom en allt tyngre börda för vanliga jushåll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.