Nedstängning i industrin

Regeringens energipolitik börjar slå mot svensk industri. Holmen stänger ned 2 pappersbruk på grund av höga elpriser.

4 kommentarer

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Holmen äger en ganska betydande del av vattenkraftsproduktionen och som stor markägare och elkonsument är det ganska naturligt att man satsar på vindkraft.

  1. Jörgen K

    Det är lite underligt att man inte förstår vilka villkor som måste gälla, antingen VILL man inte förstå eller så KAN man inte förstå på grund av ideologiska skäl.

    Detta till trots att de största förbrukarna av ström har ofantliga lättnader där inte bara skattefrihet råder utan även kompensation sker. Att man ändå inte klarar lönsamhet under högkostnadsperioder är en signal på att mycket annat är fel.

    Industrinationen Sverige byttes ut till Tjänstenationen Sverige redan från början av 70-talet, efter de stora skatteökningarna som (S) drev igenom. Drygt 1.5 miljoner industritjänster försvann utomlands och avsaknaden av dessa idag ger en besk smak då en socialdemokrat nämner ordet företag eller näringspolitik.

    Volvo som fick drygt 1.3 miljarder i permitteringsstöd från ”Corona” bidragen, nu efter 6 månader görs en rekordutdelning, visar att (S) inte ännu förstått hur verkligheten är sammansatt. Det är nog dags att få bort dessa märkliga figurer…..

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Dagens socialdemokrati verkar ha liten förståelse för vad som skapar Sveriges välstånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.