Fira lucia

I dag firar vi Lucia. En gammal svensk tradition som måste bevaras.Vår kultur och våra traditioner är värda att slåss för.

4 kommentarer

  1. edor Vilhelmina

    Jag tycker inte om Lucia, själva arrangemanget. Har aldrig gjort ända sedan skolan. Konstigt va? Jag räknar det som påhittade och falska företeelser liksom julen. Ett sätt som ställer vissa utanför, som inte har råd köpa julklappar. Julen ska vara en glädjens och fridens jul. När blev den det? Köporgierna har gynnats så länge jag kan minnas. Julen kan för vissa var den jävligaste tiden på året. Jag tycker det är skönast sitta hemma i lugn och ro. Så mycket helvete som finns i världen, kan man bara inte ta åt sig, men tänka på alla som inte har ett mål mat.
    Nu i Sverige får vi känna på lite av det, att inte frossa på allting. Men det sorgliga är, fortsatt så är det de fattigaste och sämst ställda som blir lidande. Den rike klarar sig alltid. Synd att det är S som bidragít mest till det.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Vi tycker olika. Lucia är en fin tradition. Julen har ju kommersialiserats och blivit något annat för många än ursprungligt. Viktigt med engagemang för de fattigaste och sämst ställda. Det var ju en central del i Jesu budskap.

  2. brorson

    För att mina kommentarer ska vara korrekta, har jag några gånger googlat på ”Tidöavtalet” för att kontrollera vad där verkligen står. Senast fick jag upp ”Överenskommelse för Sverige. Lättläst version”. Som uppenbarligen vänder sig till invandrare. Men det är samma kanslisvenska och ssamma layout, som det verkliga Tidö-avtalet. Men innehållet skiljer sig en del från det verkliga Tidö-avtalet. Citat:

    > Direktiv samarbetsprojekt Hälso- och sjukvården
    För att på snabbaste möjliga vis förkorta vårdköerna önskar samarbetspartierna i första hand att avlägsna utlandsfödda från svensk mark. Mängden innevånare som har behov av vård kommer minskas genom att minska den totala mängden innevånare.

    Genom detaljerad rasprofilering kan även en hierarki av innevånare inrättas, vilket säkerställer att de som har minst problem och mest tillgångar får tillgång till den bästa vården. Genom att låta samhällets mest utsatta människor stå utanför vårdsystemet kommer de snart att dö, och på så vis göra vårdköerna kortare.

    För att säkerställa att nyanlända ska hållas utanför arbetsmarknaden på bästa möjliga vis kommer en utredning drivas kring språkkrav hos personal inom äldreomsorgen. <

    Vi, som är någotsånär insatta i svenska politiska förhållanden och vet att det inte finns något svenskt riksdagsparti som heter "Fascisterna", behöver inte läsa långt för att förstå att det är en förfalskning ägnad att sprida skräck och öka motsättningarna i det svenska samhället. Vad gör man åt sådant hår? Och hur många högerexstrema inlägg på twitter har skrivit av vänsterextremister med samma syfte?

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Många hot mot demokratin från högerextrema, vänsterextrema, islamister och miljöfascister. SÄPO har fullt upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.