Elimport

Tänk att nu klarar vi oss i Sverige inte att producera tillräckligt med el. Just nu importerar vi el. Tänk om Vänsterpartiet hade fått bestämma och klippt kablarna till utlandet?

3 kommentarer

  1. Jonsson

    Ja, nu eldas det tjockolja, för fulla muggar i syd. Blir dyrt med utsläppsrätter ovanpå den miljöpåverkan. Bra jobbat av Mp och S, under brinnande klimatkris! Känns tryggt.

  2. brorson

    Vänsterpartiet resonerar nu som vi kunde ha gjort om vi haft alla reaktorerna i drift. I så fall hade vi utan problem kunnat klippa kablarna, men hade inte behövt göra det. Men det hade varit dumt efersom vi i så fall hade gått miste om intäkterna från elexporten till Danmark. . Svensk kärnkraft som baskraft för både södra Sverige och Danmark + dansk kolkraft som effektreserv för Danmark. Och norrländsk vattenkraft som både baskraft och effektreserv för Norrland samt effektreserv för södra Sverige. De tre minsta reaktorerna Barsebäck 1 och 2 samt Oskarshamn 1 hade tillsammans något större effekt än den största reaktorn Oskarshamn 1 har idag.

    Det drevs intensiva kampanjer även från danskt håll att stänga de svenska reaktorer som låg närmast Danmark, nämligen Barsebäck och Ringhals. När detta lyckades och svensk effekt försvann, tvingade Danmark med stöd av EU Sverige att fortsätta elexporten till Danmark.Om vindkraften hade varit så bra, som det påstås, borde dansk vindkraft har ersatt elimporten från Sverige vid det här laget. Varifrån kommer den el, som Sverige idag importerar?

    Om V fått som de velat med elexporten, hade partiet ställts mot väggen om kärnkraften, vilket hade varit bra. Trots partiledarens tanke, när hon var nytillträdd, att satsa på arbetarna i bruksorterna och industrin, har V svikit arbetarna och försökt konkurrera med MP om den vänsterradikala delen av övre medelklassen i storstäderna. Men de svek V i senaste valet för att rädda kvar MP i riksdagen. V vill i sin eftervalsanalys inte se vad detta berodde på. Sekterismen och verklighetsfrånvändheten i partitoppen, närmast partiledaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.