Vart är värmen?

Vi skulle ju få rekordvärme i juli i Sverige. Nu måste väl meteorologerna missat grovt?

14 kommentarer

  1. Mique

    Metrologi är inte en exakt vetenskap, redan i tredygnsprognoser har slumpen övertaget. Allt som vi förnimmer som ett skeende inom våran händelsehorisont, är en ren slump. Se vidare: Kvantmekanik, kvantfältsteori, strängteori och den holografiska principen.

  2. erot

    ja och inte hör man dom hurra heller,är det inte bra att dom slipper den uppvärmning dom förfasas över? Dom kanske är rädda att ha haft fel? personligen tror jag inte ett dyft på deras domedagsprofetia,ingen kan förutspå väder och klimat,,inte ens Saida (om hon levde)

    • Mique

      Väder och klimat är två skilda vetenskapliga begrepp. Klimatet på Jorden kan förutsägas med stor noggrannhet genom väderdokumentation (ej väderprognoser). Mvh, Mique.

      • erot

        Man kan dokumentera det som varit, det är omöjligt att dokumentera det som händer imorron,för det har ju inte hänt än, klimatet har svängt upp och ned ända sedan jordens skapelse,vi befinner oss mellan 2 istider, Vem vill ha istid? det var varmare för 4000 år sedan utan industrialism,men det är klart en uppskrämd befolkning fogar sig lättare och går lättare att beskatta på allehanda vis

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Det är ju klarlagt att människan påverkar klimatet genom att förbränna fossila produkter. Men inte till hur stor del. Klimatet har ju alltid förändrats på jorden och det har varit varmare än nu utan fossilutsläpp. Allmänheten ges ofta förenklade beskrivningar av verkligheten av journalister som inte är så kunniga.

  3. Jörgen K

    Att påverka media och svagsinta är enkelt, sedan tillåts ”svansen” vara forskare därefter är ekvationen fullständigt missvisande.

    Ser man till klimatet och dess svängningar så är det mesta naturliga avvikelser och effekter av naturliga processer som vi sett under århundranden.

    Hur ser rapporteringar ut i övriga världen, jo översvämningar jämförs med tidigare som varit värre. Temperaturen mäts med nya metoder vilket ger nya ”katastrofala” värden, allt för att rättfärdiga plastpåseskatten och straffbeskattning som resulterar i skenande inflation.

    Människan påverkar i mesta delen genom sin frenetiska överkonsumtion på betong och asfalt, designade parkområden och tröskellösa ingångar som inte ens klarar duggregn. Sinande brunnar då stadsområden fördubblas utan vare sig vattenförsörjning, avlopp eller dagvattenledningar hänger med. Lika över hela världen, man bygger på områden som historiskt inte nyttjats på grund av dess osäkerhet och slår sig för pannan då det inte blir som det var tänkt. I glesbygden verkar inga katastrofer ske, märkligt…..

    Varje litet regnväder fotas med precision där vattnet samlas upp och sekunden senare ses bilden över hela världen. Samtidigt stämplas folk som klimatförnekare som inte är klimatalarmister.

    Datormodeller finns enbart för att etablerade forskares resultat inte följer alarmisternas religion och datormodeller finns det gott om, men det rapporteras bara från den mest alarmistiska modellen.

    Vi ska vara rätt om vår miljö men jag efterlyser kritiskt tänkande, det är en oåterkallelig återvändsgränd då okunnigheten ska premieras.

    Betänk att all rapportering bygger på heuristiska snabba slutledningar vilka i grunden bygger på omöjliga principer om antaganden.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det är farligt när forskning likriktas och alla ska springa åt samma håll.

      • Mique

        Hej Lars! Faktaresistens, okunnighet och avsaknad av sunt förnuft är oerhört mycket farligare, då landar man i vidskeplighet och religion! Mvh, Mique.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.