Stoppa bidrag

Pengar från det kommunala utjämningssystemet måste omfördelas. Storstäder som Malmö som slösar och inte klarar sin egen ekonomi får enorma summor medan små fattiga inlandskommuner har svårt att upprätthålla den kommunala servicen. Pengar måste omfördelas från storstäder till de små kommunerna. De stora kommunerna med stor befolkning och stora kommunala skatteintäkter måste rimligen klara sig bättre på egen hand.

8 kommentarer

  1. brorson

    Betalar inte Malmö socialbidrag till papperslösa och föreningsbidrag tillklanrättegångar, om jag minns rätt? Är inte helt säker på det, och i så fall med hur stora belopp. Och hur är det med föreningsbidrag till islamister, som hetsar mot judar? Och vad ska man säga om Liberalerna, som länge ansetts vara Sveriges mest judevänliga parti och nu har tvingat en av sina egna riksdagsmän att avgå p.g.a. uttalat ställningstagande för judar mot muslimer? Bränna böcker är okej, men SÄGA någonting ”olämpligt”? Snurrigt värre.

    Och nu har politikerna i region Skåne, t.o.m. moderata kommunpolitiker, uppmanat till lagtrots, om vi får en lag, som kräver att offentliga myndigheter, som kommer i kontakt med ”papperslösa” ska rapportera dessa till Polisen eller Migrationsverket. Kanske förklarligt att skattepengarna inte räcker till kommunernas utgifter, trots alla danskar, som jobbar i Köpenhamn och bor i Sverige och bidrar till de skånska kommunernas skatteintäkter.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Tråkigt med antisemitismen i Malmö. De ledande politikerna verkar inte ta tag i detta.
      Malmö får ju enorma summor i skatteutjämningsbidrag från andra skattebetalare och behöver inte se över sina utgifter som det verkar. Helt orimligt.

      • Drutten

        Ja det är åt skogen. Om Sverige tagit emot procentuellt lika många invandrare som Finland så hade vi icke haft dessa problem i landet vi har idag. Inte underligt när vi härbärgerar invandrade kriminella och extrema islamister som deras ursprungsländer inte vill ha tillbaks. Sverige har blivit ett sånt land som man inte vet om man ska skratta eller gråta åt. Stackars alla hårt arbetande skattebetalare som inte ens knappt får basic för de surt förvärvade skattekronorna.

  2. Valhall

    För en gångs skull är jag enig med dig!
    Men det du föreslår är något dina partivänner i bland annat Stockholm är förbannad över då de anser att övriga Sverige lever på deras inkomster.
    Att vi levererar el, naturtillgångar samt personer som flyttar dit är oväsentligt då det anses vara helt rätt!

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Nu är det ju främst det socialdemokratiskt styrda Malmö som får stora summor ur skatteutjämningssystemet. Många borgerligt styrda kommuner har ju bättre ekonomi och betalar istället in pengar till skatteutjämningen.
      Vi borde ju få ersättning för den stora inverkan som vattenkraften har på vår natur och som är så värdefull för vårt land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.