Sänk skatter

I Sverige har vi ett av världens högsta skattetryck. Det hämmar tillväxt och ger folket mindre i plånboken av den lön de arbetat ihop. Studier visar att tidigare jobbskatteavdrag varit positiva för Sverige. Socialdemokrater vet att sänkt skatt är positivt. Därför sänkte Göran Person skatterna i början av 2000-talet. Nu vill de även sänka skatter. Det är bra. Under de 8 år de senast hade makten höjdes en rad skatter kraftigt och urholkade köpkraften för vanligt folk. Man försöker vinna poäng på att den automatiska indexeringen av skatteskalorna är något dåligt, trots att utebliven indexering gör att vanliga löntagargrupper tvingas till att betala även statlig skatt. Man försöker påskina att de borgerligas skattesänkningar är negativt för landet, vilket inte stämmer.

Efter 8 år av vänsterstyre och ekonomisk stagnation behöver Sverige fokusera på ekonomisk tillväxt. Vanligt folk behöver mera pengar i plånboken för att klara prisökningarna. Vi behöver mera pengar till sjukvård, vägar, järnvägar och försvar.

8 kommentarer

  1. Valhall

    Hur tänkte du finansiera de krav du har haft gällande rätt till samma vård och bättre vägar/kommunikation för er som bor i inlandet i fall vi sänker skatterna?
    Det den här regeringen gör är att öka klyftorna och göra de som redan är rik rikare!

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Högre ekonomisk tillväxt och lägre skatter gör att ekonomin växer och det blir mera pengar att fördela till sjukvård, vägar utbildning och annat. Det finns forskning på det.

      • edor, Vilhelmina

        Engelsk forskning då, den som Regeringen Reinfeldt baserade mycket av sitt styre på. Och hur blev det, vilka bekymmer har vi nu som blivit oss övermäktiga? Du har fel i dina försök inbilla oss att skattesänkningar är lösningen på alla problemen. Hur ser det ut i England eller Britannien, bra mycket värre än vi har vi Sverige. Än har vi nedrustat till den nivån, men fortsätter det så och det spår du är inne på kommer det gå den riktningen.
        Ha det gott Lars

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Skattesänkningar är inte lösningen på alla problem. Men nu behöver vanligt folk mera pengar i börsen för att klara av att köpa mat, betala räntor och annat. Nu behöver vi få fart på den ekonomiska tillväxten så att kakan som ska fördelas blir större.

      • erot

        Ja sant faktiskt,det är bara att titta på lafferkurvan,jag vet inte om signaturen valhall är insatt i hur lafferkurvan funkar,även låginkomsttagare får mer i börsen vid sänkta skatter

      • brorson

        Nio svenska kommuner har en högre kommunalskatt (inkl landstingsskatten) än 34,75 kr och av dem ligger åtta i Norrlands inland och en i norra Värmland.

        Tillsammans har dessa nio kommuner mindre än en halv procent av Sveriges totala folkmängd. En omfördelning av skatter och / eller utgifter mellan stat, regioner och kommuner så att dessa kommuner får en skattesänkning med en kr skulle inte ens märkas i riket som helhet – utom i Vilhelmina. som därefter kommer att toppa listan över kommuner, som har landets högsta kommunalskatt. En möjlighet är ju faktiskt att utlokalisera statlig verksamhet, som ju ändå måste finansieras oavsett var de än ligger, till dessa kommuner.

        Verksamheter, som kan utlokaliseras är fängelser samt myndigheter av rakt motsatt slag, nämligen sådana som inte alls behöver ha fysiska möten med sina klienter.

      • Valhall

        Och du menar att det regeringen gör nu i och med sänkning av skatten för de som tjänar mest ska ge högre tillväxt?
        Det som händer i och med en skattesänkning är att den ekonomi som ska användas till välfärden minskar, vilket i sin tur gör att man måste prioritera bort de uppgifter och åtgärder som man anser inte är ekonomiskt försvarbart!
        Det innebär att det kommer att försämras ännu mer för er som bor på landsbygden i och med att man prioriterar åtgärder där de flesta bor!
        Så det där med att det kommer att bli mer pengar till välfärden vid en skattesänkning är rent skitsnack!

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Finns forskning som bevisar vad jag skrev. Hade socialdemokraterna hållit sitt löfte om att Sverige skulle ha lägst arbetslöshet i EU hade vi haft en bättre situation idag. Istället fick vi bland den högsta arbetslösheten i EU och lägst tillväxt. Ett stort misslyckande,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.