Tingshusparken

Till gårdagens möte om Tingshusparken kom ett trettiotal personer för att höra om kommunens planer. Det rådde stor enighet om att Tingshuset, Volgsjö skola och parken framför är kommunens ansikte utåt, kulturhistoriskt värdefullt som bör bevaras.

Många alternativ framfördes på möjligheter att lämna och hämta barn som går i Volgsjö skola. Flera alternativ framfördes på möjligheter att parkera för kommunens anställda och för besökande. Man påtalade att det helt och hållet saknats en diskussion om dessa frågor och att kommunstyrelsen bör se över och utreda alternativen innan beslut tas.

4 kommentarer

 1. Åsa Össbo

  Bra och roligt att en sån här fråga lyfts upp i den allmänna diskussionen och ut ur stängda beslutsrum. En stor brist här är ju underlagen – ingen utredning kring behovet av p-platser har ju gjorts (vad jag kan utläsa av underlagen) vilket visar på att förbättringar behöver göras i ärendehanteringen (för att uttrycka det milt).

  • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

   Håller med dig. Saknas helt en diskussion om vilka behov som finns och vilka alternativen är. Hoppas vi kan börja om från början med det här ärendet.

 2. Jörgen K

  När man hör om ”kommunens” planer inser man snabbt med vilken syn ”ide’givaren” har. Socialdemokraterna som fortfarande ignorerar människan till förmån för organisationen eller staten, för dem är det ointressant vad som tycks, det blir liksom ett påhopp anser dom.

  Vi ser detta historiskt och inget nytt har skett där fram till i dag.

  Kanske nu då (S) ska bli mera ”Svensk” efter Dansk modell infinner sig lite eftertanke möjligtvis….Ska (S) lägga till ett (D) som suffix inför nästa val?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.