Skatter

De stora kostnadsökningarna har gjort det tufft för många hushåll att klara vardagen. Högre matpriser, högre räntor och avgifter gör att det är svårt att klara ekonomin. Regeringens föreslagna skattesänkning gör att ett vanligt hushåll med en polis och en sjuksköterska få behålla 14 000 kr mer av sin lön varje år. Det behövs verkligen.

Nu har den samlade vänsteroppositionen lagt sina budgetförslag och alla vill höja några skatter. Värst är som vanligt Vänsterpartiet som vill höja skatter med 84 miljarder! I ett land som redan har ett av världens högsta skattetryck. Det heter att man vill minska den privata konsumtionen. Det innebär att vanligt folk ska få mindre med pengar i plånboken för att handla mindre. Då får svenskarna ännu svårare att klara sina månadsutgifter.

5 kommentarer

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Ja troligen. Närhet till vindkraftverk kan ju få dramatiska effekter med kraftigt sänkt fastighetsvärde och till och med tappade möjligheter till hus som säkerhet för lån.

  1. petter

    Vindkraftverk ger negativ påverkan på fastighetspriserna i de värdeområden där de ligger, men för att fånga upp att de fastigheter som ligger närmast och drabbas av ännu större negativ värdepåverkan än dem som ligger längre ifrån vindkraftverken, kan nu värdet justeras ned särskilt för dessa.
    Ett småhus som har fri sikt mot vindkraftverk som ligger högst 1 000 meter från huset kommer att kunna få sänkt taxeringsvärde. Sänkningen kan bli 5–10 procent beroende på avståndet mellan huset och vindkraftverket och vindkraftverkets totala höjd. Detta enligt det förslag Skatteverket nu har skickat ut på remiss.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Jag läste om ett hus som inte längre var möjligt som säkerhet för lån då det låg nära ett vindkraftverk.

      • petter

        Jag vill inte ha vindkraft för att de skapar stora ”industriytor ” i skogen som är större i yta än gruvor.
        Men ser dock inga större problem att vistas i närheten av dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.