Inflyttning

Vi Moderater i Vilhelmina lade i vårt budgetförslag för 2024 fram ett förslag på en 3-årig  riktad satsning på ökad inflyttning till vår kommun. Tyvärr så röstades förslaget ned i kommunfullmäktige. Vi tror fortfarande att specifika riktade satsningar till olika grupper kan bidra till att flera flyttar till kommunen. En lugn och trivsam miljö, en fin natur och en bra service med närhet till det mesta lockar många som idag lever i trånga städer där otrygghet råder.

9 kommentarer

  1. edor, Vilhelmina

    Nya idéer och förslag brukar sällan passa in där socialdemokrater styr. De kör bångstyrigt på som vanligt enligt partiboken och som de alltid gjort. Nya förslag och idéer anses som fientligt.

      • Andreas Eliasson

        Om vi ska vända detta till något positivt kan vi ju nämna det projekt vi går in i tillsammans med R10-kommunerna – riktat mot inflyttning. Hela inlandet behöver inflyttning och om projektet kör igång kommer samtliga kommuner ha en 50%-tjänst som jobbar enbart med detta.

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Ja det är ju en början, men vi vill utveckla det mera och skapa en heltidstjänst för det.

  2. kenth

    se riv dem hyreshus?
    Står tomma fastigheter(hus) på bygden
    men för besvärligt för arvingar sälja
    då dem vill ha kvar jakt o fiske ev. skog

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Finns nog många söderifrån som skulle vilja flytta till ett fint ställe på landsbygden men som du skriver är det vanligt att fastigheter behålls för fritidsändamål och jakt.
      Vi har ju tomma lägenheter i fina lägen som borde vara attraktiva.

      • Drutten

        Önska inte för mycket vad gäller denna sak. Helvetet kan komma till Wilhelmina. Det är på gång i Umeå. Ju mer människor som flyttar in i samma takt kommer kriminella se en marknad. För Wilhelmina och alla som bor där låt Wilhelmina vara vad det är ni har nog med tokdårar där så det räcker säkerligen utan att ta dit fler för svansen följer med var såsäker. Ökad folkmängd ger ökad kriminalitet.

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Vi har ju inte samma befolkningsökning som i Umeå. Vi har en befolkningsminskning. Samtidigt har vi sett en viss inflyttning av människor söderifrån som vill skapa sig ett bättre och lugnare liv. Den utvecklingen bör stödjas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.