Otur för Magdalena

Jag tycker synd om Magdalena Andersson som haft sådan otur. Otur med sin politik. Socialdemokraternas egna utredningar drar slutsatsen att både invandringspolitiken och miljöpolitiken blev fel i de förra regeringarna som hade makten i 8 år.

Att den ekonomiska politiken gick snett vet vi ju alla. Det utlovades Eu:s lägsta arbetslöshet och blev istället en av de högsta. Den ekonomiska tillväxten blev bland de lägsta i EU. Det är ju inte så konstigt när man har regeringspartier som hatar ekonomisk tillväxt.

Brottsbekämpningen blev ju inte heller så lyckad och det ser vi ju idag med den våldsamma gängkriminaliteten som involverar allt yngre barn och ständigt nya skjutningar.

Riksrevisionen kritiserar nu den förra regeringen för hur den hanterade Trafikverket. Mycken otur.

Man kan ju alltid skylla ifrån sig och skylla på sina samarbetskamrater i Miljöpartiet. Eller skylla på den dåvarande oppositionen.

Det är ändå konstigt att så många ändå verkar sympatisera med ett politiskt parti som hela tiden har sån otur?

13 kommentarer

  1. tjalle

    Jo detta verkar vara en ny strategi , ja det är ju egentligen inte nytt att politiker ljuger och skyller allt på andra sidan .Det nya är väl att innerst inne veta att man inte lyckats med egentligen nåt och skylla på nåt parti de varit allierade med.Detta misslyckande har tyvärr inneburit att de som genomskådat sitt egna parti gått över till ett missnöjesparti som SD som tyvärr växer så det knakar. Och som jag alltid sagt ,vi får tyvärr leva med SD så länge inte nåt parti levererar.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Att förneka problemen och hela tiden svartmåla SD fungerar ju inte. Nu har regeringen mycket att ställa till rätta och det kommer att ta tid.

      • Villy Hansen

        Det går naturligtvis bra att göra båda delarna. Dels att försöka ursäkta sig och förneka vilket är en vanlig politisk taktik och att kritisera ett högernationalistiskt parti som SD. Hur svårt kan det vara att se logiken i detta. Men SD hade inte haft den maktposition som de har utan att de burits fram av M. KD och L.

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Håller inte med dig. Ju mera man undviker att ta tag i problemen och sätter SD i centrum för alla debatter, ju mera växer de. Om man ser på våra grannländer så är det först när populister kommer i regeringsställning och tvingas ta ansvar som de krymper.

  2. Villy Hansen

    ”Otur”, naturligtvis inte. Orsaken till att det fortfarande finns sympatisörer för S och att S har växt är sannolikt partiets bakomliggande ideologi bakom och att S även fått nya anhängare. En annan orsak är troligen också att alternativen och konsekvenserna med stöd och sympatier för M. KD och L faktiskt leder till ett radikalt högernationalistiskt beroende för en regering. Facit kan redan ses. I motsatt förhållande såg många nuvarande anhängare till Sverigedemokraterna inte partiets hela ambitioinsdregister.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Det är alltid svårt att sitta i regeringsställning i svåra tider. Ofta tappar man sympatisörer då. Men regeringen jobbar på med en bra och näödvändig politik och det är långt till nästa val.

  3. tjalle

    Hade man bara skitit i SD och behandlat dom som ett vanligt parti och ägnat sig åt problemen i samhället och levererat resultat hade SD varit varit under spärren idag.
    Men största arbetet och energin har gått ut på att svartmåla andra

  4. Jörgen K

    Den ohälsosamma fixeringen vid SD resulterade i att sympatisiffrorna ser ut som dom gör idag. Som vallokomotiv har V, Mp, S och C framförallt gjort allt för att få dem över 20% gränsen.

    Man har jobbat så hårt för SD att man själva har förlorat kompassen och sin egen politik, inte bara S utan även V, Mp och C.

    Valet 2010 blev egentligen startskottet för denna makabra fixering samt medias drev som i praktiken verkligen gynnade SD, 2014 då man klev upp som tredje största parti.

    Det har producerats i forskarvärlden rapporter som visar just hur denna fixering fullständigt gav diametrala resultat, hade man låtit argumentationen och debatterna förhållit sig på adekvat nivå hade SD aldrig erhållit status som Sveriges näst största parti idag.

    Villy Hansen här ovan har fortfarande kvar samma retorik som gynnar SD, varför? Är man ovillig att lära sig av misstagen? Han är förvisso inte ensam heller….

    Idag då V har interna strider, Mp är avklädda som samhällsomstörtande, S vänder blicken högerut med trevare mot moderaterna och C vet ingenting om någonting längre, och nu så börjar de interna dokumenten publiceras där de interna haverierna beskrivs inför öppen ridå.

    Men peka finger går bra, men att lösa något bör nog dessa sälla sig framför en spegel då fingret åker fram. Är man villig att lära sig av misstagen eller inte?

    Man får ha vilka synpunkter på SD man vill, men utan vänsterblocket hade de inte haft den ställning de har idag, inte ens i närheten. Ett krasst konstaterande från en som inte finner SD som förstahandsval.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Håller med. Nu tas socialdemokraterna ett steg längre och utser SD till sin huvudmotståndare. Det kommer att ge ännu mer röster till SD.

      • brorson

        Javisstl Genom att sänka stödet för M, genom att förklara M irrelevant, och samtidigt höja SD till skyarna, som den nya huvudmotståndaren, ska M skrämmas till att ersätta MP som medregeringsparti nästa S-ledda regeringskoalition. Fiffigt uttänkt, men inte helt riskfritt. Tänk om S och M inte ens tillsammans blir tillräckligt stora för att bilda majoritet? Vilket blir i så fall det tredje regeringspartiet? Kanske L, som C, V och MP torde rädda kvar i riksdagen genom att göra Pourmokhtari till Åkessons olyckssyster, som alla är stygga mot? Offerkoftor brukar värma bra.

        Jag tror att V blir den verkliga valvinnaren, med rundhänta löften om både guld och gröna skogar till alla ”somalitowns”. MP kommer att klara riksdagsspärren genom att i sedvanlig ordning skrämma upp alla förstagångsväljare med existentil l ångest med skräckvisioner om jordens nära förestående undergång. C och KD kommer att åka ut. Pourmokthari, som till skillnad mot Busch behärskar åtminstone grunderna i elektricitetsläran, har ju i praktiken redan tagit över rollen som energiminister. En blivande partiledare för L?

        Och hur kommer det att låta från Magdalena, om S inte kan bilda regering tillsammans med M, men tillsammans med SD? Kanske ”Vi har alltid tyckt lika som SD”?

        • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

          Tydlig anpassning till SD från S sida. De ligger ju ganska nära varandra i många frågor som skatter och synen på offentlig sektor. Blir nog en S SD regering om ett antal år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.