Allsköns funderingar om politik

JÖN/S/IGT, MAGDALENA!

2024 är ett ”supervalår” med presidentval i USA och EU-val. DN intervjuade därför nyligen Magdalena Andersson, som varnar för att främmande makt kan försöka underminera vår stabilitet genom att blanda sig i valen.

S har numera utsett SD till sin huvudmotståndare. Andersson befarar att SD:s kritik mot EU liksom högerpartiers framgång kan rubba vår stabilitet. Varför antyder hon att hotet kommer från höger? Det är i själva verket rödgröna EU-parlamentariker som utpekats för kopplingar till främmande makt. Ett klumpigt och genomskinligt försök att skifta fokus i debatten?

Andersson hävdar dessutom att det pågår en kampanj mot henne och S och pekar främst ut Henrik Jönsson, Youtuber, författare och debattör, som återkommande publicerar kritik mot partiet.

-Vem finansierar honom? frågar hon insinuant.

-För att sprida hatpropaganda mot oss och Magda, inflikar direkt hennes partisekreterare Mirjam Kontio.

Andersson förklarar att hon själv inte tittar på Jönssons kanal, men hon vet att han sprider ”hatpropaganda” mot partiet. Sen när blev allmän politisk kritik ”hatpropaganda”? Och hur har Andersson och S i åratal f ö uttryckt sig om SD?

Jönssons pengar kommer från hans över 130 000 prenumeranter och från hans tidigare framgångsrika affärsverksamhet. Det är magstarkt att insinuera att Ryssland avlönar honom för att sprida ”hatpropaganda”. Kan man i S inte skilja mellan åsiktsskillnader och hat?

Firma Andersson och Kontio har fått berättigad kritik, men Kontio hävdade att det var DN:s journalist Lina Lund som ville tala om Jönsson. Detta avfärdas bestämt av Lund:

Det var Magdalena Andersson som själv förde Henrik Jönsson på tal och på eget bevåg frågade sig varifrån han får sin finansiering. Därefter ställde jag uppföljande frågor”, skriver Lind på X.

Intervjun var f ö bandad och godkändes dessutom av Andersson inför pressläggning. Så huvudlöst att försöka underminera oberoende medier, i synnerhet som man samtidigt varnar för desinformationsförsök i samband med kommande val.

Enl uppgift hörde sossarna av sig till Aftonbladet, när tidningen rapporterade om intervjun. Vad hade hänt, om inte DN haft inspelningen av intervjun? Hade partiet då fått AB att misstro DN:s uppgifter?

Andersson har kritiserats både internt t ex av SSU-basen Lisa Nåbo, externt t ex av Mats Knutsson, politisk kommentator på Svt, och av många vänstersinnade opinionsbildare. Angreppet på Jönsson beskrivs som ”omdömeslöst” och som ett ”haveri”. Expressen skrev igår att förre S-politikern och debattören Jan-Emanuel lämnat över en bukett rosor till Jönsson och bett ”om ursäkt å partiets vägnar”.  Han vet sannerligen hur man skapar rubriker och gör reklam, inte minst för sig själv!

Ljuga, hitta på och alltid skylla på någon annan blir allt vanligare  bland sossarna, åtminstone bland dem som har ngt att säga till om. De håller helt på att ”tappa det”. Varför nedlåter sig Andersson till detta ”omdömeslösa” ”haveri”? Är det ett patetiskt försök att få bort fokus från hennes beryktade nederlag i hanteringen av El-Haj?

Vilken mardröm kommande valrörelse/r/ blir, om sossarna nu fortsätter att sänka sig till denna låga nivå! Och vilken tid det kommer att kräva, om de ständigt ska försöka revidera sin historia och ’skademinimera’ varje gång de avslöjas med att ha  ljugit eller jonglerat med sanningen! Hur ska de då få tid att föra ut sin politik? Fast numera har de uppenbarligen ingen egen politik att lyfta fram. Istället talar de ständigt om regeringens politik, som de kritiserar i parti och minut.

Med anledning av intervjun med Andersson publicerade Henrik Jönsson i Expressen 16/2 en kommentar till Andersson:

Uppmärksamheten denna demokratiskt tveksamma och kommunikativt klumpiga hantering har i nuläget gett min kanal över 1000 nya prenumeranter och ett försvarligt, frivilligt stöd i form av nya swishdonationer.

Jag vill därför som första gäst i vårsäsongen av intervjuprogrammet ”100%” bjuda in Magdalena Andersson – som indirekt visat sig bli en av de största källorna till programmets fortsatta finansiering.”

Kommer Andersson att tacka ja? Det är ett val mellan pest och kolera, en riktig högoddsare! Har Magdalena råd att tacka nej?

55 kommentarer

 1. Ulla Vickman

  Henrik Jönssons lördagsvideor är alltid fyllda av väl underbyggda fakta.
  Men vänstern har kommit att kalla all kritik för ”hat”.
  Det började med att de få röster som var kritiska till migrationspolitiken av färdades med att de spred hat. Sen har vänstern fortsatt på det spåret.
  Det blir så när man inte kan bemöta kritik med argument. Allt nu för tiden rättfärdigas utifrån känslor.
  Alltifrån identitetspolitiken till energipolitiken.
  Då passar det här uttrycket som har blivit en klassiker: ”Folk har blivit så öppensinnade (nytt ord direktöversatt från engelskan, men faktiskt ganska bra) att hjärnan ramlar ut.”

  • Sund (inläggsförfattare)

   Ja, Jönsson är oslagbar: välformulerad, välinformerad, kompetent och alltid aktuell. Tack vare Maktalenas ’jönserier’ har Jönsson fått mer än 1000 fler prenumeranter till sin blogg. Inte mkt som går hennes väg nu!

 2. brorson

  Den socialdemokratiska partiledningen, med partistrategen Tobias Baudin och megafonen Magda i spetsen, har blivit rena jönssonligan, med den ena klavertrampet efter det andra. Kritik kommer inte bara från oppositionen, vilket var väntat, utan även inifrån de egna leden. Dessa rättrådiga sossar ska uppmuntras och inte ha en kniv i ryggenVilket jag påstår att det är. när man påstår att antisemitismen inom den svenska arbetarrörelsen / socialdemokratin har funnits med sedan början. Den kom smygande under slutet av Vietnamkriget, när S behövde ett alternativ till Vietnam, för att återvinna sitt opinionen, som förlorats p.g,a partiets svårigheter att ta tydlig ställning för FNL,

  Sanningen är att den Högerpartiet (nuvarande Moderaterna) närstående närmast högerextrema studentföreningen Heimdal, fen 17
  februari 1939 arrangerade ett protestsmöte i Bollhuset i Uppsala mot dåvarande Medicinalstyrelsens beslut, som välsignats av S-regeringen, att bjuda in nästan 20 tyskjudiska specialistläkare till Sverige, Den socialdemokratiska studentföreningen Laboremus, som utgjorde 1 / 3 -del av de närvarande, försökte förgäves stoppa. protesten.

  Sverige var då i högre grad än nu ett klassamhället, i vilket högre utbildning av ekonimska skäl var förbehållen över- och medelklassen, vilket gav en övervikt för borgerliga partisympatier bland studenterna. Uppsala var då i högre grad än industristad med fler unga arbetare än studenter, Dagen efter Bollhusskandalen, demonstrerade unga arbetare mot judefientligheten, men blev nedsablade av polisen, som alltså tog ställning för över- och medelklassen mot arbetarklassen och judarna. Under efterkrigstiden stödde den svenska socialdemokratin Israel, som då styrdes av det israeliska Arbetarpartiet.

  Arbetarpartiet förlorade sedermera regeringsmakten i Israel till högeralliansen Likud, eftersom politiken att byta land mot fred, hade misslyckats, vilket f,ö. visar att tvåstatslösningen är dödsdömd. När ”moderata” palestinska organisationer låtsas stödja tvåstatslösningen, så är det ett spel för galleriet, ett första steg i en tvåstegslösning (inte tvåstatslösning)m att etablera en internationellt erkänd regering i halva riket, innan man går vidare och erövrar resten. Att svenska socialdemokrater av ideologiska skäl har svårt att stöjdja Likud. kan man kanske förstå,

  Men mer svårförståeligt är att de tycks har bytt ut sina partikamrater inom Arbetarpartiet mot extrema antisemiter, som har utplåning av Israel och förintelse av de israeliska judarna och förföljelser mot judar i resten av världen, även Sverige. Israel / Palestina har en annan historia än Vietnam, men de palestinska s.k. befrielserörelserna sneglar förstås på Vietnam, Efter det näst senaste Vietnamkriget (1945 – 1954) tillföll Nordvietnam den kommunistledda befrielserörelsen, 1975 även Sydvietnam.

  From the river to the sea. En judefri enhetsstat. Det är målet. Men vad kan man begära att svenska socialdemokrater, när t.o.m. våra moderate ministrar fantiserar om en varaktig tvåstatslösning? Så, låt nu sossarna få göra sin hemläxa, efter de senaste decenniernas vanderingar på villostigar, utan att besväras av knivar i ryggen,
  ,

  • Sund (inläggsförfattare)

   ”Kritik kommer inte bara från oppositionen, vilket var väntat, utan även inifrån de egna leden.” Tur att några i partiet står utanför Jönssonligan och vågar kritisera ’jönsarna’!

 3. brorson

  Det kommer oroande tecken på att både Biden, som pressas av en pro-palestinsk opinion i USA, och EU är beredda att offra Israel för att krossa Ryssland, Ett vapenstillestånd nu, skulle ge Hamas chans till återhämtning och möjlighet att starta om kriget, Joseph Borell, EU, skyller på att civilbefolkningen i Rafah varken kan fly norrut eller söderut. Jag har två invändningar mot det resonemanget:
  1) Det finns en tredje flyktväg, nämligen västerut. Det är forfarande vinter och färjerederierna har överkapacitet.
  2) Det handlar dessutom inte om flyktingar i konventionell mening,. utan om en tillfällig evakuering, medan striderna pågår.

  El Haj har klagat på att hans parti har tvingat honom att välja mellan partiet och ”mitt folk”. Vilket ar fått kommentatorer att fråga vilket folk har han representerat i Sveriges riksdag? Borde inte finnas något annat folk än svenska folket, Inte en partiet, utan hela svenska folket. Uppgiften för en riksdagsledamot är att med ledning av partiprogrammet och beslut inom partiet ta de beslut som för partimedlemmarna framstår som bäst för hela svenska folket. Vi har ett flerpartistystem för att det inte alltid är så lätt att avgöra.

  Därför har jag efter att ha tänkt igenom konsekvenserna kommit fram till att systemet med ”vildar” är rätt. Partierna får skylla sig själva och ta konsekvenserna,. om de har nominerat olämpliga personer,

  Men det handlar också i hög grad om det svenska medborgarskapet. Ska en person, som inte anser sig representera det svenska folket ö.h.t. få bli svensk medborgare, med allt som det medför,. t.ex, att vara valbar till Sveriges riksdag?

  • Sund (inläggsförfattare)

   Att sossarna ska fatta beslut som ”framstår som bäst för hela svenska folket” kanske finns i deras valpropaganda, men den politik de numera bedriver lever verkligen inte upp till det.

  • Jonsson

   Varje kväll visar Rapport och Aktuellt upp ett totalförstört Gaza i ruiner, men Hamas verkar trots detta inte ge upp. Men de behöver en längre tids vapenvila. Vilket egentligen betyder upprustning med hjälp från kompisarna i Iran och Libanon med flera. Sveriges pengastöttande roll i decennier i Gaza (och Västbanken) likt en kolonialmakt, måste upphöra. Om Hamas mål ”from the river, to the sea” blev verklighet, då behöver Hamas ett nytt projekt sedan. Vad skulle det bli? Bygga upp sitt nyvunna land, välkomna hem diasporan och sluta fred med grannländerna. Annat?

 4. Jonsson

  Magdalena Andersson och hennes stab är nog främst ute efter att skapa mesta möjliga förvirring.
  Jag uppfattar Henrik Jönsson som libertarian, och uppenbarligen Magdas svurne motståndare. Men Jönsson är knappast sponsrad av Ryssland, som sossarna vill antyda.
  Själva har ju Socialdemokraterna sedan 2018 en mesallians med Centerpariet. Annie Lööf ville också montera ner svenska staten och Demirok sägs föra hennes politik, Framåt!
  Som libertarian kan man exv. köpa sig sittplats på en överfylld lokalbuss i Umeå. Eller köpa en vildes röst i riksdagen för att bli statsminister, som därmed blev det absoluta beviset på ultimat demokrati enligt S?
  Jag ogillar gränslösheten och nonchalansen hos dagens Socialdemokrater, och dess ledare ger ett trött och energilöst intryck.
  Och Miljöpartiet har inte bidragit med vare sig demokrati eller vitalitet i samarbetet. Tre avhoppade kvinnliga språkrör på raken.
  S-politik är att inte vilja något?

  • Sund (inläggsförfattare)

   Det är makten framför allt som är S politik och deras pågående historierevision är ju tecken på att inte ens de själva anser att deras politik varit bra för Sverige.

 5. Jörgen K

  Sanningen, begreppet är radikalt urholkat. Argumentationen för att återställa förtroendet för sanningen kan endast göras med grundläggande och underbyggd saklig logik och kunskap.

  Allt sedan sextiotalet har logiken effektivt slagits sönder genom att opinion byggs på känslor, inte på logik. Den grupp som det mest synd om, enligt magkänslan, har företräde och logiken är ersatt av naivitet. Så har argumentationen från socialdemokraterna och hela vänsterblocket varit alltsedan det gick skäligt snabbt att få fram bilder som reducerar logiken och eliminerar risken för att folk ska få för sig att tänka ett steg till, eller hinna att reflektera eller analysera konsekvenserna.

  En debattör som i sans och lugn går igenom frågor och företeelser och effektivt tar frågorna genom virrvarret av känslor, självklart rasar världen för vänsterblocket. Argumentationen och konsekvensanalysen som de slapp ta hänsyn till tidigare är nu plötsligt som en oövervinnerlig mur som till alla bud måste raseras. Alla medel tillåtna !

  Ännu har inget sakfel påtalats i Jönssons utsändningar, skulle nu (S) starta upp något liknande kommer den högst troligt fungera som en ilsken skällande bandhund. Så i skenet av det kommer vänsterblocket återigen förlora slaget om kunskap, saklighet och konsekvensanalys.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Precis! ’Känslosåsen’ är motsatsen till logik, konsekvensanalys, vett och sans. De rödgröna styrs av känslor och inte av förstånd. Den havererade invandringen är ett lysande exempel på det. Där har inte minst många kvinnor, ”godingar” tappat sans och balans.

   • Mique

    Tja Åsa, du är ju inte precis någon ”goding”, eller hur!? Värre trollpacka får man leta efter. Hur är det med din relation till ”man ska inte kasta sten i glashus” och man får ”leken tåla”, det kanske inte gäller för äldre bittra tanter, som en gång blev ratad av Farbror Blå.

    • Sund (inläggsförfattare)

     Jag befinner mig inte i något glashus och är varken partiledare el f d statsminister. Dessutom står jag för mina åsikter, medan du döljer dig bakom ett ’nick’. Du får gärna kritisera om jag skriver ngt som du kan visa är direkt felaktigt, men att kalla mig ”trollpacka” el ”äldre bitter tant” utan att du någonsin träffat mig är oacceptabelt för att inte säga omdömeslöst.
     F ö kan jag inte låta bli att le över att du kallar mig en ”äldre bitter tant”. Inget kunde vara mer fel. Jag har haft ett jättebra yrkesliv, mitt pensionärsliv är minst lika bra. och min bästa tillgång är mitt positiva sinnelag.
     Varför besvärar du dig förresten med att läsa mina blogginlägg? Om du fortsätter att reta upp dig på mig här på bloggen och ’brunsmeta mig’, kommer jag inte längre att publicera dina kommentarer.

     • sven

      Mique är sån , jag är övertygad om att du får inlägg från honom med hans andra ”nick” också .
      Han bara kastar skit och har aldrig några motargument .

     • Sund (inläggsförfattare)

      Då är han kanske en ”äldre bitter gubbe”. Borde kanske erbjuda honom en träff med mig IRL och se hur han klarar det.

     • Mique

      Ja du tanten, vi borde kanske träffas! Jag är van vid, från min uppväxt på Södermalm, Stockholm under sextio-och sjuttiotalet, med att käka ”bruna bönor” till lunch.

     • Sund (inläggsförfattare)

      Sorry, jag är ingen ’brun böna’ så jag kommer att överleva en träff med dig, men frågan är om du överlever kraften av min utstrålning?

    • Jörgen K

     Inte alls särskild oväntad kommentar från Mique, som ofta då verklighetsförankringen brister hemfaller till oförskämdheter och tillmälen. Det är en synnerligen besvärande egenskap som verkligen visar på bristande omdöme.

     Det är precis detta som jag ovan påvisar : ”….högst troligt fungera som en ilsken skällande bandhund. Så i skenet av det kommer vänsterblocket återigen förlora slaget om kunskap, saklighet och konsekvensanalys….”.

     ”Bandhunden”, oförskämd och klen på förmåga.

     • Sund (inläggsförfattare)

      Av dagens kommentarer förstår jag att detta är Miques signum. Skulle kanske erbjuda honom att träffa mig IRL på samma sätt som Jönsson erbjudit Maktalena att bli första gästen i hans nya bloggserie. Chansen att Mique skulle våga träffa mig IRL är nog minimal och det visar i så fall hur liten han är, när han inte kan gömma sig bakom ett ’nick’.

     • Mique

      Tjena ”Jörgen K”! Snacka om att ”kasta sten i glashus” och att inte ”leken tåla”! Ta och skärp dig grabben och sluta upp med ditt fjolliga språkbruk!

     • Jörgen K

      Mique, jag hänvisar till ovanstående inlägg som beskriver precis din reaktion och bristande insikt hur man beter sig.

      Till Sund, det är en bra tanke att inte släppa fram kommentarer som inte tangerar eller håller sig till innehållet i ditt blogginlägg. I övrigt bör regler efterlevas som utgivarna avkräver innan publicering, detta rensar bort de flesta trollen och debatten blir mer kontrollerbar.

     • Mique

      Är du ”Jörgen K” medveten om att din kommentar riktar sig mot de flesta kommentatorerna på bloggen, eftersom jag använder mig av deras undermåliga språkbruk!?

    • sven

     Det var ta mig fan ett riktigt lågmärke av dig Mique/Leif .
     Kan du inte respektera människors olika syn, tycker du har ett Putin-sätt, att alla anda har fel ditt ord gäller.

     • Sund (inläggsförfattare)

      Aha! Är Mique och Leif samma person? Det hade jag ingen aaaning om!! Jag och min son har skrattat åt en del töntiga inlägg Leif skrivit och de flesta har jag bara kastat i papperskorgen. Man ska inte förvänta sig stora saker av små människor, speciellt inte av personer med dubbla ’personligheter’O;)

 6. Gunmari Palmquist

  Mycket intressant i denna blogg och även reaktionerna. Mycket läsvärt. De senaste åren har varit omvälvande på många sätt, men de kommande blir säkert lika ”intressanta” vad gäller politiken. Håll ut, är vad jag tänker. För mycket kommer att förändras.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Känns rätt bra att inte ha så lång tid kvar på måttbandet. Jag är inte särskilt optimistisk om framtiden med dagens utveckling.

 7. brorson

  Angående den vilda Hajen skrev jag i tidigare kommentar: ”Partierna får skylla sig själva och ta konsekvenserna, om de har nominerat olämpliga personer. Men det handlar också i hög grad om det svenska medborgarskapet. Ska en person, som inte anser sig representera det svenska folket ö.h.t. få bli svensk medborgare, med allt som det medför, t. ex, att vara valbar till Sveriges riksdag?”

  Jag vill påminna om att en domstol kan avsätta en vald politiker, som befunnits skyldig till ett allvarligt brott, exempelvis spioneri. Men jag tycker inte att det nominerande partiet ska kunna avsätta någon, Det skulle ju öppna för kuppmakare, som tagit makten, vilket är särskilt lätt gjort i ett litet parti, Det borde väcka eftertanke att tre kvinnliga språkrör i MP i rad, sannolikt p.g.a. konflikter med maktfullkomliga manliga språkrör. Och det är ju illa nog att Ebba Östlin kuppartat avsattes som S-kommunalråd av nya partimedlemmar, som inte ens kunde svenska, sedan hon stoppat kommunala utbetalningar till ABF-verksamheter som tagits över av kriminella.

  Och försökte inte Magda in i det sista rädda Hajen? Vem hade fått gå, om det hade lyckats och partierna själva hade kunnat avsätta även riksdagsledamöter? Kommunal understöd till suspekta och i vissa fall rent kriminella verksamheter torde vara vardagsmat i Malmö, vars kummunalvdelning har nomierat just Hajen till riksdagen. S i just Malmö har nu fräckheten (med stöd av den borgerliga oppositionen) att kräva stöd från staten till kustnära orter, som hotas av ”klimatkrisen” och stigande hav.

  Men det är inte havet som stiger längs de skånska kusterna, utan landet som sjunker. Det borde alla skånska politiker veta och själva ta ansvar för att ha tillåtit bebyggelse som hotas av översvämningar. Hur många Malmö-politiker har ö.h.t. gått i svensk grundskola och lärt sig något av landet, som då bor i och är valbara till riksdagen? Kraven för att bli svensk medborgare måste skärpas högst väsentligt,

  1) Ingen ska kunna bli svensk medborgare utan att ha bott legalt under minst 10 – 15 år i landet. Detta är dock ingen garanti för att en invandrar verkligen har förvandlats till svensk, Men efter så läng tid, torde omständigheter som talar mot beviljande av svensk medborgarskap ha kommit fram. Och det inte bara rena brott, utan även iofs lagliga sympatier för utländska terrororganisationer.

  2) De dubbla medborgarskapen måste avskaffas. I varje fall ska inga nya sådana beviljas. Sedan svensk medborgarskap har beviljats, ska vederbörande visa att hans utländska medborgarskap har återkallats, innan han kan utfå sitt svenska medborgarskap. Vilket var ett krav i 1950 års lag om svensk medborgarskap. Man kan tycka synd om invandrare från länder, som vägrar återkalla medborgarskap. Men dessa länder kräver ju lydnad även av medborgare, som har utvandrat. Men det gör ju dessa invandrare till säkerhetsrisker i Sverige, även om det är mot deras egen vilja.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Om man avskaffar dubbla medborgarskap, vad händer då med invandrare som begått allvarliga brott och därför inte får vara kvar i Sverige? Hur ska de då kunna utvisas till sina tidigare ’hemländer’?

   • brorson

    Enlig nuvarande grundlag får personer med dubbla medborgarskap (om det ena är svenskt) inte utvisas, oavsett hur grova brott de har begått i Sverige. För det första måste rätten till dubbla medborgarskap avskaffas. För det andra måste det bli möjligt att återkalla ett svenskt medborgarskap, som inte är personens första medborgarskap, om det finns ”synnerliga” skäl. Och för det tredje kan den risken minimeras genom att göra det rejält svårare för en invandrare att få svenskt medborgarskap. Tänk också på att personer, som har begått grova brott i andra länder eller befaras komma att begå brott i andra länder eller utgör säkerhetsrisker i andra länder utvisas till Sverige – och inte till sitt ursprungliga hemland – om de har ett svenskt medborgarskap, även om de har dubbelt. Det är enklast för det utvisande landet. Sverige är ju, som alla vet, en humanitär stormakt, där kriminella behandlas bättre än laglydiga brottsoffer.

  • Mique

   Nu cyklar du i badkaret igen ”Brorson”, ”det är inte havet som stiger längs med de skånska kusterna, utan landet som sjunker”, landhöjningen vid Skånes kust är förnärvarande 0,5 mm per år och kommer att fortsätta åtminstone under fem- sextusen år, havsnivåhöjningen på grund av den globala uppvärmningen accelerar och var år tjugohundratjugoett cirka 3,7 mm per år. Källor: SMHI, IPCC, NOAA, Geocentrum, Cambridge Archives och mina tjugofem år som glacialmorfolog.

   • brorson

    Du ljuger. Men det gjorde du ju också, när du påstod att den israeliska regeringen har stämplat dig som kvartsjude, i stället för att hänvisa till din egen släkthistoria. Om du hade haft de expertkunskaper, som du nu påstår att du har, hade du nu inte hänvisat till lögnfabriken IPCC. Som tydligt styrs av ryska eller möjligen kinesiska påverkanskampanjer i syfte att främja EU:s självskadebeteende så att Nato försvagas och Ryssland vinner. Det är iofs riktigt att nutida populärvetenskapliga sajter påstår att hela Sverige har landhöjning, med det är relativt havsnivån, som kan antas sjunka p.g.a. kontinentaldriftenk den indiska halvön vandrar norrut, vilket ökar oceanernas möjliga volym. Och hur förklarar du att Vättern tippar mot söder, om inte p.g.a landhöjning i norr och landsänkning i söder? Landsänkning i norra Småland och landhöjning i Skåne? F.ö. är dina dilettantiska invändningar inte relevanta, eftersom min kritik mot de skönska kommunerna var att de har tillåtit bebyggelse för nära kusterna. Och då spelar det mindre roll, vad översvämningarna beror på. Och apropå dina tidigare försök att nedvärdera mig med påståenden att jag skulle vara närmare släkt med någon söder om Sahara än jag tror, Faktum är att alla vi européer bär på neaderthalgener, vilket inga ursprungsbefolkningar söder om Sahara gör. Visserligen anses alla människor härstamma från Afrika, men neanderthalrasen uppstod genom ett genetiskt fel efter utvandringen från Afrika. Det är dina egna rasistiska fördomar att det skulle vara fel att vara n*g*r, när det snarare är tvärtom, genetisk sett. Du saknar både vett och allmänbildning.

    • Mique

     Tyvärr ”Brorson” så cyklar du i badkaret som vanligt. Varför skulle niohundranittionio av tusen klimatforskare ha fel!? Inse att du inte kommer någonstans med enbart folkskola, pseudovetenskap, konspirationsteorier och andra fjollerier. Vad jag identifierar mig som är min ensak, det bestämmer inte du, sverigedemokraterna eller någon stat eller religion! Jag känner mycket väl till människosläktets historia, vilket inte du tycks göra. Det är lönlöst av dig att försöka etiketterna mig som rasist, då min hustru i snart femtio år, är av afroamerikanskt ursprung. Min hustrus farfars farfars far fördes som ung pojke, i mitten av artonhundratalet från östra Afrika till Kuba som slav för att arbeta på sockerrörsfälten. Landhöjning och stigande havsnivåer har du fått helt om bakfoten. Skärp dig ”Brorson”, läs på innan du framför dina fjolliga åsikter! Kom ihåg, att det inte är jag som har etiketterat dig som ”storsvensk”, det har du själv vid flera tillfällen benämnt dig som, då du har flummat hit och dit med dina stamfolksteorier! Jag undrar vad signaturen ”Jörgen K” tycker om ditt språkbruk?

     • brorson

      1) Inte en enda invändning i sak mot något som jag har skrivit,
      2) Storsvensk är en samisk benämning på det svenska majoritetsfolket och alltså inget som vi kallar oss själva. Majoritetsfolk brukar aldrig tala om sig själva som de andra.
      3) Du ljuger så mycket, så att du glömmer dina tidigare lögner. Först kom din påstådda fru från Kamerun, som är ett land i Västafrika. Sedan kom hon från Mellanamerika, som slavättling. Nu ljuger de att hennes anfader kom från Östafrika. Men de slavarna fördes till Arabien, inte till Amerika.
      4) Du ljuger när du påstår att du jagar ”brunskjortor”. Du hånar och trakasserar vanliga, hederliga svenskar, som är antirasister.
      5) Och varför skulle en invandrare, som är gift med en annan invandrare, inte kunna vara rasist? De värsta rasisterna i dagens Sverige är ju faktiskt invandrare.

     • Mique

      Rättelse: östra Afrika ska vara västra Afrika och inget annat! Jag har alltid haft svårt att skilja på vänster och höger, kanske det är därför jag aldrig har skaffat mig körkort.

 8. brorson

  Hajen borde aldrig ha fått svenskt medborgarskap. Om syftet var att ge statslösa palestinier (vilket jag förmodar att han har varit) ett nytt hemland, ska väl vederbörande bli en del av det nya hemlandet, och inte använda det som en språngbräda för att erövra det, som vederbörande anser vara hans land? Hur har det här gått till? Har Sverige försökt utmärka sig som bättre än alla andra?

  Det var i så fall onödigt, eftersom det finns minst två FN-konventioner om statslösa personers rättigheter. Enligt de konventionerna ska de ha omfattande rättigheter i de länder som de råkar bo i. Det borde ha varit tillräckligt. Vi borde inte dela ut svenska medborgarskap till en massa utlänningar, bara för att vi tycker synd om dem. Det finns andra sätt att hjälpa, om vi vill det. Flyktingstatus och olika former av uppehållstillstånd, både tillfälliga och permanenta.

  Vi bör kanske inte heller dölja att de s. k. palestinska flyktingarna är illa tålda i Israels grannländer för att en del av dem har försökt destabilisera dessa, startat uppror. o.s.v. Aktiviteter som i mindre skala har praktiserats mot Sverige. Annars hade de kanske varit medborgare i dessa länder?

  För att återgå till det svenska medborgarskapet, så bör vi återgå till de principer som låg bakom 1950 års lag om svensk medborgarskap, men göra det svårare än vad som där stadgades att bli svensk medborgare, nämligen att man inte kunde vara medborgare i två eller flera länder samtidigt. Därför krävdes inte bara att en utlänning, som vill bli svensk medborgare, måste avstå från sitt utländska medborgarskap, utan även att en svensk, som ville bli utländsk medborgare, måste avstå från sitt svenska medborgarskap.

  Det svenska medborgarskapet ska i första hand vara till för oss, som är födda som svenska medborgare och inte har bott tillräckligt länge i något annan land för att bli medborgare i det landet. Jag vill dock minnas att en svensk, som blivit utländsk medborgare, men har flyttat tillbaka till Sverige, kunde återfå sitt svenska medborgarskap. utan att uppfylla lika stränga krav, som ställdes på utlandsfödda personer, som ville bli svenska medborgare.

  Tiden, som en utlandsfödd person måste ha bott i Sverige, 7 år, för att bli svensk medborgare ter sig mot bakgrund av erfarenheterna för kort. Den borde höjas till 10 eller 15 år, men har i stället sänkts till 5 år eller ännu kortare4 för vissa grupper. Som fallet Frunze (som märdade fel person innan han lämnade landet) visar, behöver man inte ens vistas i Sverige, när man blir svensk medborgare, utan det räcker att man har varit här, när tiden börjar räknas.

  5 år borde i stället vara kortaste tid, som man har bott i Sverige, innan man kan få permanent uppehållstillstånd (PUT). Under den tiden ska man givetvis inte har begått något brott och även i övrigt ha en hedrande vandel, Men det har förekommit, och förekommer väl fortfarande, att vissa flyktingar fått PUT redan vid ankomsten till Sverige.

  • Jonsson

   Ja, och Svarta september, slog väl till mot israeler i Europa, vid OS i München 1972.
   Jag föreslår Margot Wallström som ambassadör i den av henne erkända staten Palestina. Eller åtminstone som samordnare för ett klimatsmart återuppbyggande av Gaza.
   Terrorn måste upphöra. Gisslan måste friges. Och UNRWA måste upplösas. Det borde Magdalena Andersson och Socialdemokraterna gå i bräschen för.
   Dags att sluta veva vilt mot SD och Henrik Jönsson, det slår bara fel.
   Och nyhetsredaktionerna på SvT får bara inte vara så lata som de är i rapporteringen om och i Gaza. Alltid en manlig gazabo som uttalar sig om dödade och skadade anhöriga utanför något av sjukhusen. Men aldrig en stavelse om förväntat scenario efter kriget.

   • brorson

    Fel att blanda ihop SD och Henrik Jönsson, eftersom de tillhör olika läger ideologiskt. Men är man ner intresserad av sakfrågorna än om pajkastning och hellre ser likheterna än skillnaderna, år många allianser över både parti- och blockgränserna möjliga, t.o.m. mellan V och SD. Jönsson är borgerlig, men många sossar håller nog med honom i mycket, men det får de inte erkänna. Det är inte ofta han har fel i sak.

    Tror inte att nyhetsjournalisterna på SVT är lata, utan är rädda för Granskningsnämnden, efter nämndens sanslösa kritik för ensidighet i rapporteringen 7 okt om Hamas våldsdåd samma dag. Journalisterna hade tydligen underlåtet att försvara dessa våldsdåd med Israels påstådda övergrepp mot palestinier i en helt annan del av konfliktområdet, nämligen västbanken. Detta visar bara vilken omöjlig konstruktion ”public service” är. Som om både objektivt och opartiskt inte i vissa fall kan vara oförenliga krav.
    Opartiskt = lika mycket utrymme åt båda sidor.
    Objektivt = Hamas har rätt.

    Nu har f.ö. Säpo larmat om att den rysk-ortodoxa församlingen i Västerås fått bidrag från ett ryskt energibolag till sitt nya kyrkobygge och påstås sprida rysk propaganda. Men inte ett ord om alla dessa moskéer, som inte bara har byggts med bidrag från främmande stater, utan även har dessa stater, eller staterna närstående stiftelser, som delägare – med rätt att bestämma vad som får predikas.

    Och inte många ord om att Zelenskij enväldigt har tvingat den ortodoxa kyrkan i Ukraina att flytta julen från den astronomiskt med sannolika dagen för Jesu födelse (6 januari) till tiden för det forngermanska midvinterblotet (25 december) för att göra Ukraina till den del av Västeuropa (Det nya Stortyskland?). Däremot har vi fått höra till leda kritiken mot Ungern för regeringsstyrda nyhetsredaktioner och poliskt styrda domstolar .Samma ordning som vi har haft i Sverige under decennier för att garantera objektivitet och opartiskhet. Men det har få vetat om. Men nu ska ju Kristersson åka till Ungern och be om ursäkt.

     • brorson

      Granskningsnämnden är väl till för just det? Jag känner visserligen inte till exkt vad nämnden har slagit ner på. Men vad jag minns från nyhetsrapporteringen 7 oktober, så gjordes reportagen av Samir Abu Eid, som är en svensk journalist med palestinskt påbrå (fadern). Skulle han ha haft något intresse av att förtiga eventuella förmildrande omständigheter för våldsdåden, som Hamas utförde? Han kanske letade efter förmildrande omständigheter, utan att hitta några. Ändå påstår Granskningsnämnden att reportagen var ”ensidiga”. Vad jag ville visa med det jag skrev, var att konstruktionen med public service och en granskningsnämnd som ska övervaka saklighet och opartiskhet är en omöjlig konstruktion. Abu Eid har visat att alla med palestinskt påbrå inte är terrorist-kramare. Vilket kanske Socialdemokraterna trodde när de nominerade El Haj till riksdagen för att locka väljare med palestinskt ursprung.

 9. brorson

  För att undanröja eventuella missförstånd, vill jag göra klart att jag aldrig har föreslagit att Hajen ska fråntas sitt svenska medborgarskap. Han borde aldrig ha fått det, men det är en helt annan sak. Lagen måste ändas för framtiden. Ett myndighetsbeslut, som följt den lag som gällde när det togs, ska i princip inte kunna upphävas genom senare lagstiftning. Om beslutet varit positivt för den enskilde.

  Därför är jag också oerhört kritisk mot alla förslag att upphäva redan beviljade permanenta uppehållstillstånd (PUT). Man ska inte riskera att mista sitt PUT, och bli utvisad, om man har råkat mista jobbet. Mig veterligt har Hajen inte begått något brott, utan har bara utnyttjat de rättigheter som han har haft. På ett olämplig sätt, är vi många som tycker, men det gör ju inte hans agerande olagligt. Skulden faller på den socialdemokratiska partiavdelning, som har nominerat honom. Och på den lagstiftare (den dåvarande riksdagsmajoriteten) som gjort det alltför lätt att bli svensk medborgare.

  Rättsstatens principer, som kräver oerhörd restriktivitet med retroaktivt verkande lagstiftning, kräver att lagstiftaren tänker sig för så att vi inte får lagar, som ter sig felaktiga i framtiden. Nu varnas det hela tiden för alltför ingripande lagar, som behövs för att bekämpa den skenande brottsligheten, medan knappt ett ord har sagts om de alltför generösa lagar, som gjort denna brottslighet möjlig – och har lockat mängder med utländska brottslingar till Sverige. Utan denna ”generositet” hade polisen kanske inte behövt så många nya ”verktyg”.

  Även SD har, enligt min mening, fel om det svenska medborgarskapet, trots att just det borde vara SD:s paradfråga. Efter att länge ha varit mot de dubbla medborgarskapen, har SD sedan några år bejakat detta otyg, med den märkliga motiveringen att finländare som har invandrat till Sverige ska kunna rösta på både SD och Sannfinländarna. Men i så fall ska väl också turkiska invandrare har chansen att rösta på både Nyans och AKP (Det turkiska regeringspartiet)? Vilket land ska en person med dubbla medborgarskap vara mest lojal mot?

  SD vill också uppvärdera det svenska medborgarskapet, m.a.o. göra det mer attraktivt, samtidigt som man vill stoppa alla nya PUT och dessutom göra det möjligt att utvisa personer som redan har PUT utan att de har brutit mot nu gällande villkor för PUT. Resultatet kommer ju att bli en anstormning av ansökningar om svenskt medborgarskap, även av personer som inte alls vill bli svenskar, kanske har tänkt leva som pensionärer i hemlandet eller i vart fall vill bli begravda i hemlandet.

  Och de, som skanderar ”from the river to the sea” vill ju uppenbarligen att vare sig de själva eller deras efterkommande ska bli svenskar, utan vill snarare bosätta sig i ett judefritt Israel. Det senare ska de inte använda Sverige till, men de ska heller inte tvingas bli svenskar – vilket inte ens är möjligt. Tvångsassimilation har aldrig fungerat. PUT är ett bra alternativ för den som uppfyller högst ställda krav, redan har bott länge i Sverige, men vill slippa risken för godtyckliga utvisningar.

  Att göra det svenska medborgarskapet mer attraktivt och alla andra atternativ mindre attraktiva, även för dem som i princip uppfyller kraven för svenskt medborgarskap, är fel väg att gå. Enligt nuvarande regler kan PUT återkallas både p.g.a. brott och p.g.a lång utlandsvistelse (över 6 månader), Det är en stor skillnad jämfört med svenskt medborgarskap. Dessutom kan nya utvisningsgrunder införas för dem som ännu inte fått PUT. Men retroaktivt – Nej tack!

 10. brorson

  Magda har nu sänkt sig ytterligare genom att i utländsk press hetsa extrema islamister att begå våldsdåd mot de kristna minoriteterna i muslimska länder och bränna ner deras kyrkor. Hon har ljugit, men skyller på översättaren, att ledaren för Sveriges näst största parti vill riva moskéer. Hur påverkar det Sverige-bilden utomlands? Som ett land, där religionsfriheten sätts på undantag. Hur påverkar det bilden av Sverige som ett föredöme ifråga om mänskliga rättigheter?

  Detta kommer efter de hätsks anklagelserna mot Henrik Jönsson för att han har sagt sanningar, som de flesta håller med om. Även de flesta sossar, fastän de inte säger det öppet. Och det kom efter de märkliga turerna kring Hajen, vilka avslöjar grova fördomar om islam och muslimer, nämligen att de flesta är våldsbenägna extremister.

  Varför har socialdemokraterna i Skåne nominerat en Hamas-sympatisör till riksdagen? Om syftet var att locka muslimer att rösta på S, vilket det var, så har man också legitimerat tolkningen av islam som en vålsbejaande och våldsförhärligandet religion, Lunde man inte ha valt ett bättre föredöme för landets muslimer?

  Jomshof, SD, kan inte undgå kritik i sammanhanget. Men han har dock inte sänkt sig lika djupt som Magda. Han har läst Koranen och andra heliga skrifter, men inte med en muslims ögon, och tror sig veta vad som är den rätta tolkningen av islams heliga skrifter. Han har missat att mycket som står i Koranen är allegorier.

  Vad är en allegori? Även i den svenska kulturen finns allegorier, fastän vi inte tänker på det. ”Moder Svea” är en typiskt allegori. För en oinvigd handlar det om en enskild kvinna, inte om ett helt land, en stat och ett folk, som består av både män och kvinnor.

  Den rätta översättningen av Allahu akhbar är inte, som många tror, Gud är stor utan Gud är större. Större än vad då? Jo, större än vad som kan beskrivas med människors ord. Vad menas då med att martyerna ska ha ses med fyrtio jungfrur i Paradiset? Jag tror att det betyder någonting helt annat än vad de flesta icke-muslimer och även många muslimer tror.

  När icke-muslimer tolkar islam åt muslimer., blir det lätt fel. De mest vedervärdiga tolkningarna upphöjs till de rätta tolkningarna. Med följd att identitetssökande unga muslimska män tror på dumheterna. Så förvandlas snälla pojkar till extrema islamister, som tror att de ska belönas med sexorgier i Paradiset om de begår avskyvärda handlingar i jordelivet.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Senast skyllde Magdalena på att journalisten bakom DN-intervju om Jönsson återgett henne fel, vilket direkt motbevisades av journalistens bandade intervju.
   Nu är det översättaren som översatt hennes ”eldfängda gästinlägg” i den tyska tidningen Vorwärts, en tidning ägd av tyska SPD, som översatt fel. Alltid någon annans fel och definitivt fel att välja en politiker som har svårt att tala sanning, när hon ställs till svars.

 11. Jonsson

  Vid Granskningsnämndens fällningar så uteblir sanktioner. Tämligen meningslöst.
  Bland de namnlösa gazabor som uttalar sig därifrån, så finns ibland kvinnor. Denna vecka en äldre kvinna som sade sig ha gått ned 25 kg i vikt. Det saknas mat, rent vatten, barnen traskar kring i vattensjuka läger, sjukhusen är utslagna efter bombningar. Men hör och häpna: det finns personvågar för vuxna!
  Samir Abu Eid har jag i stort sett slutat lyssna på i samband med inbördeskriget i Syrien och så vidare. Då var han mycket fascinerad av smällande bomber och raketer som föll. Han verkar mer dämpad nu från studion i Jerusalem.
  När redaktionerna nyhetsvärderar då borde viktiga saker framgå och är källan Hamasvideos ska det uppges. Tror inte SvT har journalister inom Gaza.

 12. brorson

  Henrik Jönsson kallar sig själv libertarian, vilket kan översättas med Mer liberal än Liberalerna. Genom åren har han inte varit mer kritisk mot sossarna än mot andra, utom under senaste tiden, när han har kritiserat de märkliga turerna kring elhajen. Utmärkande för libertarianismen är att de vill ha en så liten offentlig sektor som möjligt, vilket många S-väljare håller med om, speciellt arbetare inom den privata sektorn, d.v.s. socialdemokratins traditionella kärnväljare, som S under det senaste decenniet till stor del har tappat till SD.

  Det kan man inte skylla på Jönsson, utan på en medveten strävan hos socialdemokrater med tjänstemanna-yrken att byta ut arbetarna mot andra väljargrupper, eftersom man tycket att LO haft för mycket att säga till om i partiet. Arbetarbarn, som blivit offentliga tjänstemän, har klagat på för små löneskillnader mellan dem och deras syskon, som blivit arbetare, som sina föräldrar. Man har ju bytt ut svenska arbetare, inte minst inom Byggnads som tidigare varit ett ”höglöneyrke” inom LO, mot billig importerad arbetskraft, som man hoppats skulle bli de nya S-väljarna.

  Jönsson har strax före hajerierna kritiserat public service, och det med all rätt. Enligt liberal doktrin är marknadsekonomin (kapitalismen) en förutsättning för fria medier. Den s.k. liberala pressen är idag totalt korrumperad och styrd av statliga bidrag, delvis p.g.a public service, som finansieras med en tvångsavgift via skattsedeln. Som alla som har en skattepliktig inkomst måste betala, även om man inte ser på TV.

  Public service styrs av de politiska partierna, vilket maskeras med fyra års fördröjning, vilket innebär att SD kommer att bli en jättestor maktspelare i tillsättningen av TV-chefer efter valet 2026. Nuvarande inflytande, som grundas på valresultatet 2018, är inte heller fy skam. Karriärsugna SVT-journalister har redan börjat fjäska över hövan för SD, som – vilket var väntat – har fallit för frestelsen att uppfatta SVT som sin egen propandaresurs. Resultatet har blivit att väljarstödet nu rasar för SD till följd av fenomenet Min fiendes vän är min fiende.

  När annonsörernas betydelse ljade och läsarnas betydelse minskade under andra decenniet av 1900-talet gynnades den borgerliga pressen, som hade mer köpstarka läsare än den socialdemokratiska pressen (den s.k. A-pressen), varför den borgerliga pressen drog till sig fler annonsörer. Vid mitten av 1900-talet hade den liberala doktrinen att konkurrensen mellan många oberoende tidningsföretag kraftigt urholkats genom ägarkoncentrationen på tidningsmarknaden.

  Dessa samtidigt med en rejäl kris för A-pressen, som dock räddades genom införandet av statligt presstöd till de s,k. andratidningarna (d.v.s, de tidningar som inte hade flest läsare på utgivningsorten). Största bidragstagare var, och är väl fortfarande moderata Svenska Dagbladet. Sedan presstödet infördes har de borgerliga tidningsföretagen köpt upp och lagt ner A-presstidningar, men har på något konstigt sätt. bl. a. genom ekonomisk misskötsel, lyckats roffa åt sig de statliga presstödet.

  Man har hotat till sig statliga pengar med argumentet att hela Västtsverige och Mellansverige skulle bli utan morgontidning vid en konkurs för grovt misskötta Göteborgsposten., som köpt upp Västmanlands Läns Tidning och Nerikes Allehanda, som dessförinnan köpt upp och lagt ner alla sina konkurrenter. Den med skattepengar helt korrumperade journalistkåren (inkl de ”liberala” ledarskribenterna) inom tidningsbranschen stödjer givetvis sina kollegor inom skattefinansierade public service.

 13. brorson

  Public service-företagen får knappt 10 miljarder av Skatteverket. Till detta kommer driftsstöd mm till pressen. Mest anmärkningsvärt är 25 miljoner till Nerikes Allehanda, som efter uppköp och nedläggning av alla konkurrerande tidningar, har absolut monopol på tidningsmarknaden i hela Närke med en kvarts miljon invånare. NA ägs numera av Bonnier media, som även äger Dagens Nyheter och Expressen. Om alla statliga stöd skulle garantera mångfald och sanning, så är Sverige värre än Ryssland. Är det ett tecken på ett välinformerat svenskt folk att stödet för krigsleksakspojken Zelenskij är störst i Sverige (andel av befolkningen) av alla Europas länder? Svenskarna formligen brinner av lust att döda ryssar, ( – och israeler), men verkar ändå inte överdrivet rädda för krig på svensk mark.

  Det må vara sant att Granskningsnämnden för radio och TV saknar sanktioner mot enskilda journalister. Men det har deras chefer, som är känsliga för kritik. Dessutom har vi sedan 1 januari 2022 en ny censurmyndighet, som har lyckats väl med att dölja sin egen existens (censur i praktiken) nämligen Myndigheten för psykologiskt försvar. Något ska också sägas om socialdemokratins symbiotiska (ömsesidigt parasiterande) förhållande till media. S-politikerna är livrädda för att stöta sig Journalistkåren. De minns hur Håkan Juholt jagades bort från partiledarposten inom S av mediadrevet.

  Som nämnts har media redan börjat anpassa sig till SD:s kommande maktställning vid tillsättning av SVT-chefer, De tidigare hatkampanjerna, när SD var ett litet parti utan egna ledamöter i Förvaltningsstiftelsen för public service) har ersatts av ett fjäsk, som har fått tidigare SD-väljare att börja vända ryggen till SD. Offerkoften ar ju ersatts av helgonglorian. MP är ett parti, som har haft i förhållande till sitt väljarstöd ett oproportionerligt stort inflytande över media. Det beror på att media under de gångna åtta åren har sorterats under Kulturdepartementet, som har styrts av MP-ministrar. I alla debattprogram om klimatet presenteras MP:s åsikter som fakta, som de olika partirepresentanterna ska förhålla sig till.

  Skulle vi i Sverige drabbas av total nyhetstorka. om mångmiljardrullningen till media upphör? Nej, inte alls. Det skulle startas nya mediaföretag, t.o.m. en del med socialdemokratiskt partifärg. För närvarande finns inte en enda S-märkt webbtidfning,. så vitt jag vet. Finns det inga ideella krafter som stödjer S? S har ju helt missat chansenm som följt med digitaoisteringen, att med ett minimum av kapitalinsatser, starta om på orter, som nu helt domineras av borgerliga åsiktsmonopol. I stället för att se verkligenhegten som den är, hänger sig Magdalena åt fantasier att Henrik Jönsson finansieras av Ryssland.

  Det är nu åtta timmar kvar tills Henrik Jönsson publicerar sin nästa vecko-video på Youtube. i den senaste talade han om det enorma slöseriet som kommuner och regioner ägnar sig åt. Det var en häftig kritik, inte bara mot S-styrda, utan även mot borgerligt styrda kommuner och regioner. I stället för att spara överskotten under tidigare år i en resultatutjömningsreserv till lågkonjunturen har man slösat bort pengarna på rena stolleprojekt, Jönssons slår huvudet på spiken, när han säger att kommun- och regionpoklitikerna är rädda för överskott, eftersom överskott kan leda till sänkta statsbidrag,

  Vi ser nu tydligt hur region- och kommunalråd genom sin egen lobby-organisation Sveriges kommuner och regioner (SKR) driver en ren utpressningspolitik mot regeringen, genom att hota säga upp vårdanställda. Fyra kommuner, Boden, Skellefteå, Skövde och Falköping kräver tillsammans med lobby-organisationen Fossilfritt Sverige statliga kreditgarantier och direkta subventioner till ”den gröna omställningen”. Ja, media har ju under snart ett decennium trummat ut budskapet om jordens nära förestående undergång. om ci inte ”ställer om”.

  Varför ska kommun- och regionpolitiker ha en särskild lob

  • brorson

   Varför ska kommun- och regionpolitiker ha en särskild lobby-organisation, när de lokala partiavdelningarna är delar av rikspartier? Våga föreslå nedläggning av SKR, som är en veritabel stat i staten.

 14. brorson

  I sin senaste video, publicerad igår, visar Henrik Jönsson hur S-toppen ständigt skjuter sig själv i foten.-Lär de sig aldrig? Nej, i så fall hade Stockholmstidningen, som startades för andra gången efter ett initiativ från mig, fortfarande utkommit fem dagar i veckan som en socialdemokratisk lågpristidning för potentiella S-väljare i Sthlm. Men det blev nedläggning för andra gången efter tre år, Någon i partitoppen hade gillat mitt förslag, men förstört detsamma genom att starta en dyr produkt för den välbeställda övre medelklassen, vilken skulle konkurrera med Svenska Dagbladet i kvalitet och med Dagens Nyheter som rikstäckande debattforum. Samma slags ekonomiska vansinne, som kännetecknar sossar, som leker kapitalister. Resultatet blir svindlande förluster.

  Med två dyra borgerliga sjudagarstidningar fanns det en marknad för en billig S-tidning – som skulle föra fram socialdemokratins åsikter, inte borgerligt dravel, på ledarplats. Enligt de marknadsanalyser, som jag gjorde.Marknadsanalyser har alltid ansetts totalt ovidkommande för ledande S-politiker, som lekt kapitalister. De har alltid varit helt förblindade av sina fantasier om planhushållningens välsignelser, Därför har verksamheter, som gått med vinst i privat ägo, vanligen resulterat i svindlande förluster under politisk ledning. Faktiskt ännu större förluster under borgerliga politisk ledning än under socialdemokratisk ledning. Tänk på de f.d. statliga affärsverk, som Maud Olofsson, C, har förstört som näringsminister i Reinfeldts regering.

  Nu är spelplanen helt omkastad p,g,a digitaliseringen, vilket HJ har noterat. Men jag tror att inte ens han hade kunnat försörja sig som debattör, om han inte hade haft ett rejält startkapital., som han tjänst ihop under tidigare yrkesverksamhet som entreprenör. Dock en bagatell jämfört med vad omstarterna av Stockholms-Tidningen har kostat. Undrar hur många hundra miljoner LO har förlorat på misskötta socialdemokratiska tidningsprojekt. Men den socialdemokratiska partiledningen fattar ingenting, när man spekulerar att Ryssland finansierar Jönssons verksamhet. I sin senaste video avslöjar han att Magdalena numera är hans största finansiär, utan att det kostat vare sig skattebetalarna eller LO-medlemmarna en enda krona.

  Att prata om finansieringen var verkligen att skjuta sig själv i foten. För hur finansierar socialdemokratin sin verksamhet. Jo, med hjälp av Kronofogden, som tar pengar från människor som i ren desperation köpt lotter på kredit utan att veta att förtjänsten går till S. Och från LO, som inte får något inflytande över partiets politik på köpet, sedan kollektivanslutningen avskaffades. LO-medlemmarna har förvandlats från partimedlemmar (med samma rättigheter som andra partimedlemmar) till passiva betalare, Ren stöld, alltså.

  Jag upprepar: ”… fanns det en marknad för en billig S-tidning – som skulle föra fram socialdemokratins åsikter, inte borgerligt dravel, på ledarplats.” Marknaden finns fortfarande. Och den behövliga kapitalinsatsen för att nå ut är mycket mindre, tack vare den nya tekniken. Men några socialdemokratiska idéer att nå ut med finns inte längre. Bara förtal och råskäll mot de politiska motståndarna.

  Som svar på den odemokratiska (d.v.s. icke av väljarna valda) lobby-organisationen SKR;s hot om uppsägning av vårdpersonal, kräver Magda besked av regeringen om nya statliga pengar till kommuner och landsting, utan att nämna att de har både egen beskattningsrätt och en lagstadgad skyldighet att driva vård och omsorg. Läs HJ:s exempel på slöseri till icke lagstadgade verksamheter i kommuner och regioner. Det finns många fler exempel.

  Naturligtvis måste regeringen / staten rädda bankrutt-mässiga kommuner och regioner. Kommuner och regioner kan formellt inte gå i konkurs. Men att redan innan detta skett lova nya statliga anslag till grov ekonomisk misskötsel av kommuner och regioner, vore höjden av ekonomisk ansvarslöshet av regeringen. Det

  • brorson

   Det vore detsamma som att duka av ”det dukade bordet”, som en ny S-regering annars kommer att gå till, efter ett eventuellt nytt regeringsskifte. Statsbankrutt för Sverige, med Världsbankens stenhårda krav på bantning av offentliga verksamheter, som följd.

 15. brorson

  Tänka sig, t. o.m. Magdalena kan ha rätt. Läs de två sista raderna! Sahlins verklighetsfrånvända uttalande stärker misstanken att S förlorade valet avsiktligt, för att ”borgarna” ska genomföra det som nuvarande S-ledning förstått måste göras, men inte själva förmått göra p.g.a. det inre motståndet inom det egna partiet.

  Omni: ”Den tidigare S-ledaren Mona Sahlin känner besvikelse över vart den svenska politiken är på väg. Det säger hon i podcasten ”Peppcast”, rapporterar Expressen. Hon säger att politiker inte nödvändigtvis måste fatta beslut som blidkar väljarna. I sammanhanget nämns hur Magdalena Andersson (S) nyligen sa att partiet historiskt velat se en restriktiv migration och att det var fel att inte protestera mot Fredrik Reinfeldts (M) politik.”

 16. brorson

  Som största parti har S högsta skattefinansierade partistöd. Dessutom extra partifianasiering av LO, som inte får något i utbyte sedan kollektivanslutningen avskaffades. Nu hotar Baudin att hämnas, om regeringen stoppar bedrägerierna mot lottköpare, som lockas med lottköp på kredit. Om Baudin vill stoppa Svenskt Näringslivs finansiering av de ”allmänborgerliga” tankesmedjorna, så är det lika välkommet som ett stopp för partistödet från LO.

  Med dessa s.k. tankesmedjor kamoufleras stödet till de borgerliga partierna, med följd att deras politiska särart suddas ut. Valet borde ju stå mellan att sluta med detta eller slå ihop de borgerliga partierna till ett enda. Har partimedlemmarna ö.h.t. något att säga till om i de borgerliga partierna? I något parti? Om Nato? Efter Orbans besked att Trump kommer att stoppa stöd till Ukraina, om han blir president igen, har S-Stoltenberg sagt att USA:s stöd till Ukraina är nödvändigt, varigenom han har avslöjat Ukraina-kriget som ett amerikansk proxy-krig med honom själv och Zelenskij som USA-marionetter. Får man säga att Stoltenberg är en qusling, som har bytt Hitler mot Biden?

  Vad handlar Ukraina-kriget egentligen om: Rysslands väst-utvidgning eller EU:s (det nya Stortysklands) östutvidgning? Kanske Polen vill ha tillbaka det stora landområde, som genom Molotov-Ribentroppakten 1939 tillföll den dåvarande sovjetrepubliken Ukraina och fortfarande är en del av Ukraina? Både den nuvarande statsledningen i Ryssland och den nuvarande statsledningen i Ukraina är upplärda i sovjet-ideologin. Ukraina är inte en centimeter närmare verklig demokrati än Ryssland.

  Ett tidens tecken är att USA under Bidens ledning har beslutat att åter ta i bruk samma flygbas, varifrån bombplanen mot Hiroshima och Nagasaki startade, men för det kommande kriget mot Kina. Och i Sverige fantiserar ledande politiker till höger och vänster om att Sverige ska bli ett transitland för Nato och en lagringsplats för amerikanska kärnvapen, utan att självt dras in i kriget.

  Säga vad man vill om Biden, men jag tycker att han har tagit ett klokt beslut, när han har tillåtit ”matbombning” av Gaza. Med manna från himlen blir det svårt för Hamas att ta åt sig äran av den nödhjälpen. Men vem bestämmer då i Sverige, den manliga prästfrun Ulf Kristersson eller prästen själv Birgitta ED, när den svenska regeringen har beslutat återuppta stödet till Hamas-kollaboratörerna inom Unwra? Kristersson har nämligen lovat ta initiativ till gemensamma påtryckningar på Israel från EU och USA.

  Typisk S-politik: Påtryckningar på terrorister lönas sig aldrig. Inte ens värt att försöka. När Birgitta Ed prästvigdes härom året var det ett outtalat krav på blivande präster i Svenska kyrkan att de skulle stödja både religionsblandning (kristendom + queerteologi + islam) och socialdemokratisk utrikespolitik.

 17. Jörgen K

  Kadir Kasirga är nästa socialdemokrat till rakning, han vars bror jobbar åt foxtrotnätverket med domar :
  2008: Medhjälp till rån, medhjälp till sabotage, 4 år och 6 månader
  2012: Två fall av narkotikabrott, 10 månader
  2016: Narkotikabrott, grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott, 3 år och 6 månader

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.