Allsköns funderingar om politik

(S)PELBEROENDE, MAKTHUNGRIGA OCH HOTFULLA

Socialdemokraterna i allmänhet, Andersson och Baudin i synnerhet, är mäkta upprörda över Tidöpartiernas utredning om partipolitisk lotteriverksamhet. Sossarna hävdar att en ändring av reglerna för denna lotteriverksamhet skulle kunna skada svensk demokrati. Jämfört med sossarnas köp för ca 3 miljarder skattekronor av den ’politiska vilden’ Amineh Kakabavehs riksdagsröst för att säkra statsministerposten åt Andersson i november 2021, är Tidöpartiernas utredning ett intet. Anderssons köp av Kakabavehs röst upprörde f ö Erdogan och Turkiet och bidrog med största sannolikhet till att Sveriges Natointräde kraftigt försenades. Hur demokratiskt var det av S att satsa miljarder för att köpa en riksdagsröst för att säkra Anderssons post och regeringsmakten?

Sossarnas mycket omfattande lotteriverksamhet är undantagen från skatt och regleringar. Partiet får därmed mycket mer pengar till valrörelser än andra partier. Kravet på rättvisa som S alltid hävdar gäller inte dem själva. Nu har utredaren presenterat sina förslag om att partipolitisk lotteriverksamhet inte bör förbjudas. Däremot bör den regleras hårdare och beskattas. Det kommer att innebära att S förlorar pengar som både SSU och S är beroende av. Baudins topplock riskerar nu att gå. Han påstår att detta förslag skulle vara en typ av särlagstiftning riktad mot S, som om skattefrihet för lotteriverksamhet vore en självklarhet. I själva verket har S ju redan en positiv och oacceptabel särlagstiftning till skillnad från andra partier. I högsta grad odemokratiskt och orättvist!

Baudin säger att ett eventuellt förbud mot partilotterier kan leda till krav inom partiet att ”ge tillbaka lagstiftningsvägen och skada Sverigedemokrater och moderater”. Så odemokratiskt! Han tonar ner sitt eget ansvar och vill inte själv ”skada” sina motståndare, men han kan tvingas att göra det av tryck inifrån partiet att angripa sina politiska motståndare genom lagstiftning. En uppmaning till sina partikamrater att ställa de krav han själv inte vill stå för? Han tipsar t o m om organisationer som ”ligger M eller SD nära”, t ex ”Stiftelsen Fritt Näringsliv”, som bl a finansierar Timbro, den marknadsliberala tankesmedjan utan kopplingar till M. Omdömeslöst och okunnigt eftersom Timbro och Stiftelsen Fritt Näringsliv är egna och fria organisationer.

Jag blir så trött på de rödgrönas ständiga tjat om ’hotet mot demokratin’ så fort regeringen/Tidöpartierna vill utreda eller införa ngt nytt. I december 2014 kom sex av riksdagspartierna (Allianspartierna, S och Mp) överens om att anta DÖ, Decemberöverenskommelsen. Syftet var att utestänga SD från regeringsmakten och DÖ var tänkt att gälla fram till valet 2022. Detta demokratiförakt saknar motstycke. Så fort S befarar att deras makt och pengar hotar att begränsas, anklagar de sina politiska motståndare för att hota demokratin. Efter snart halva mandatperioden har jag fortfarande inte sett minsta tecken på demokratins undergång i Sverige. Tvärtom!

Numera har sossarna reviderat sin historia på ett antal områden i hopp om att folket ska glömma hur de skadade Sverige t ex genom en ohämmad invandring. Men vi är många som inte glömt och ser det som ”fullständigt oacceptabelt” att de anklagar Tidöpartierna för att hota demokratin. Både Baudin och Andersson styrs allt oftare av känslor snarare än av förnuft och avslutar de flesta av sina yttranden med att knipa ihop läpparna. Ett sätt att hindra att fler grodor hoppar ut i stridens hetta?

 

 

 

51 kommentarer

 1. Drutten

  Så sant. Måtte folket vakna. Hujeda mig för dagens islamist S. Hur galet kan ett parti bli. Mer galenskaper kommer säkert från S. Så det är alltså också nu en ny Sosse med bror inom foxtrotnätverket som sitter i riksdagen. Vart ska detta sluta när det räcker med att ha ett mellanöstern namn för attsugas in i ett parti.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Värt att hålla ögon och öron öppna när det gäller riksdagsledamöter med familjemedlemmar i kriminella nätverk.

 2. Helena Nilsson Springare

  Politik i Sverige handlar mest om rena rama galenskaper numera.

  Man blir mörkrädd hur det har blivit. Första gången jag röstade som ung vuxen, så var det faktiskt på Socialdemokraterna.. kan inte fatta vad som hänt under de senaste decennierna! Det är skamligt det som pågår nu och jag ska erkänna att jag för varje gång du skriver något i din blogg, så googlar jag runt för att veta mer..

  Politik är ju ett riktigt rävspel och det är tröttsamt med all smutskastning av andra, istället för att stå upp för det som blev fel i egna led.

  Rena rama dokusåpafasoner!

  Ha det fint Åsa.. bra skrivet 👍🏻

  • Sund (inläggsförfattare)

   Roligt att mina inlägg får dig att ”googla runt för att veta mer”! Det borde fler göra.
   Av dina egna blogginlägg framgår att du redan är en medveten person med förmågan att se det positiva i tillvaron. Den förmågan gör livet lättare både för dig och för dina närmaste.

 3. kenth

  Skyttedals Lubotinpumps för 8tusen,som hon nu bara får visa sig i för maken hemmavid. Ett annat exempel på hur pengar styrbpolitiken och inte som förr ett kall…Magda vill ju tillbaks dels för lönen sen för den omänskliga pensionen att ta ut …varesig hon gör rätt eller fel beslut så hsr hon ålderdomen tryggad….annat vad många skarparbetare har.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Skyttedal kan då inte fortsätta att ’sko sig’ på EU:s bekostnad, men Maktalena kommer att fortsätta inom politiken och leva gott på de skattekronor vi betalar in.

 4. Jonsson

  Ja, det är för bedrövligt. Nu i deklarationstider så påminns jag om hur rigorös kontroll staten har över min privatekonomi. Hade jag dribblat bort 3 miljarder utan garantier till okänt, okontrollerbart syfte, då hade jag blivit åtalad. Och mainstream media hade hängt ut mig. Vems 3 miljarder var det som (S) blåste bort, tro?
  Det går inte ens ta ut kontanter i bankomat längre, annat än i små belopp, inte heller göra insättning.
  Förra veckan fick jag brev från banken om att förnya personuppgifterna igen. Vad de själva gör för transaktioner på kontoret hela dagarna får jag aldrig veta. Det är konfidentiellt. Kunderna behandlas däremot som om de vore kriminella.
  Magdalena Andersson kommer att avgå innan nästa riksdagsval. Det har blivit för många fadäser. Vem som efterträder avgörs genom lotteri?

  • Sund (inläggsförfattare)

   Att kontrollera oss vanliga, skötsamma medborgare blir allt viktigare för staten. Den borde istället ta kontrollen över alla som lever under radarn i Sverige.
   Jag tvivlar på att Maktalena kommer att ge upp makten så lätt. Hon styrs av 2 saker: att erövra makten och att behålla den.

 5. Drutten

  På Expressens ledarsida har idag 17/3 Hanif Bali ett mycket läsvärt inlägg: /Nu odlar Sverige sina egna jihadister./.
  Vi är kanske på väg dit som det ser ut. När ska naiviteten upphöra i detta land.

  • Sund (inläggsförfattare)

   Ja, jag läste Balis inlägg. Han vågar tala klarspråk.
   Naiviteten lär vi dessvärre tvingas fortsätta att leva med eftersom den politiska makteliten behöver importerad ’valboskap’ för att överleva.

  • brorson

   Precis som Bali skriver, har religiösa samfund rätt att ta in medlemsavgiften via Skatteverket. Medlemsavgiften till kristna frikyrkosamfund (inkl Katolska kyrkan) är generellt 1 % av den beskattningsbara inkomsten. Avgiften till de muslimska samfunden är generllet 0,5 %, in några få fall ännu lägre. Det finns alltså ingen anledning att ge särskilda bidrag därutöver till muslimsk verksamhet, även om densamma maskeras som kulturföreningar.

   Det finns heller ingen anledning att jämföra med den kyrkoantikvarfiska ersättningen till Svenska kyrkan, eftersom den enbart avser vården av kyrkobyggnaderna, och alltså inte är ett stöd till den religiösa verksamheten. Det kan f.ö, inte uteslutas att mosvarande ersättning för byggnadsvården också kan ges till en muslimsk församling, som har lyckats förvärva en kulturhistoriskt värdefull byggnad, som församlingen använder som moské.-

   Allmänna arvsfonden, som i brist på seriösa mottagare. utan egentlig kontroll även ger bidrag till suspekta föreningar (bl, a. extrema islamister, bör avskaffas och arvsrätt för kusiner återinföras. En anledndning till att Allm. arvsfonden badar i pengar är alla invandrare som efter ett skötsamt liv med hårt arbete. där (utan för svenska myndigheter) kända arvingar. Detta innebär i praktiken att svenska staten stjäl rättmätiga arvingars pengar och delar ut dem även till organisationer som, har till mål att destabilisera det svenska samhället.

   Nog borde väl en del av kvarlåtenskapen ha använts till att spåra upp efterlevande. I ett fall hade det räckt med ett samtal till den ryska folkbokföringen, som svarade journalister som granskade fallet, att Svetlana saknade nära släktingar i Ryssland, men hade troligen en syster i livet, vilken hade emigrerat till Kanada. Med hjälp av den kanadensiska migrationsmyndigheten, kunde systern. som fortfarande levde, spåras.

   Det förekommer att Allm arvsfonden stämmer dödsbon för att ogiltigförklara testamenten. Sådant har denna myndighet resurser till, men inte till att spåra upp okända arvingar. Och dessutom tycks sakna resurser för kontroll av bidragstagarna. Föreningsstöd?!

   • Jörgen K

    Samfunden ansöker att bli registrerade hos skatteverket. Skatteverket å sin sida gör inga som helst kontroller vilket inte heller någon annan myndighet heller gör. Regeringen skall godkänna samfundet men har aldrig nekat någon, inte ens då SÄPO signalerat att medlen troligtvis förs utomlands.

    Så detta är de lättaste sättet att dra in medel utan myndigheternas kontroll.

    • brorson

     Kammarkollegium (inte Skatteverket) beslutar om registrering av trossamfund, efter ansökan av trossamfund, som vill bli registrerat, Det är alltså inte obligatoriskt, men torde vara en förutsättning för att få hjälp av Skatteverket med att få in medlemsavgiften. Kammarkollegium kontrollerar att kraven i lagen om registrerade trossamfund, bl. a . att man ska bedriva religiös verksamhet, vari anordnande av gudstjänster anses ingå.

     Trossamfunden måste alltså anmäla sina medlemmar till Skatteverket för att få den hjälpen, men det vill inte alla trossamfund. Det finns inget tvång att vara medlem i ett trossamfund. Den som anser sig felaktigt påförd medlemsavgift, kan överklaga detta till Skatteverket. Du kan däremot inte överklaga ”medlemsavgiften” till public service, som faktiskt bedriver en religionsliknande verksamhet genom att predika jordens nära förestående undergång – om vi inte lyssnar på på profetissan Greta.

     Det är den verkliga skandalen, inte att övriga trossamfund har blivit jämställda med Svenska kyrkan. Nuvarande regelverk ersätter ju den tidigare kyrkoskatten, som enbart gick till SvK. Magdalenas fråga ”Vem finansierar honom” (Henrik Jönsson) kan besvaras med ”Inte Skatteverket”.

 6. brorson

  I min senaste kommentar under förra inlägget skrev jag att det är bra om Baudin gör allvar av sitt hot att slå till mot näringslivsfinansierade tankesmedjor och liknande som stödjer M och SD (?). Det är i.o.f.s. riktigt att de är organisatoriskt fristående från de partier de stödjer, varför det kanske är orealistiskt att de skulle kunna stoppas. Men deras verkstamhet är osund och hotar demokratin i minst lika hög grad som de socialdemokratiska lotterierna. Man stödjer ju de borgerliga partierna ekonomiskt, utan att de behöver redovisa detta.

  Men vad värre är, är åsidosättandet av den interna partidemokratin i dessa partier. Det är inte partimedlemmarna som bestämmer. Jag skrev också, att om det här fusket (vilket det är, om vi ska tala klarspråk) upphör, kan vi kräva stopp för LO:s öppet redovisade partistöd till S. Genom att LO-pengarna går in i sossarnas partikassa. är det mottagaren (partiet) och inte givaren, som bestämmer hur pengarna ska användas.- Vilket också är fel. Hur man än vänder sig. har man baken bak. Som jag skrev bestämmer givaren användningen av det maskerade partistödet till de borgerliga partierna – och därmed över väsentliga delar av de partiernas politik.

  Mest tydligt är det hos KD, som är ett fullständigt korrumperat parti genom sina rekryteringar, nu Måwe, och tidigare Ingerö. som fick sparken, eftersom han enligt hennes egna uppgifter, hade tafsat på EU-parlamentarikern Ingerö, när de (enligt hennes uppgifter) legat i samma säng efter en fyllefest för sju år sedan. Sådant passar sig inte i ett parti, som till stor del bärs upp av nykterhetsrörelsen, varför hon inte fick förnyat förtroende i en medlemsomröstning. Busch ersatte henne självsvåldig med Måwe, som då inte ens var medlem, men känd opinionsbildare med tidigare anknytning till näringslivet. för att inte andranamnet skulle flyttas upp till förstaplatsen.

  KD:s rekryteringar av ousiders till ledande uppdrag i partiet, är skrämmande. Nämnas kan Anders Wijkman, som länge har kämpat för ”kapitalistisk planhushållning” genom att skrämma upp folk med koldioxidens påhittade farlighet, och straffrättsliberalen Peter Althin., som för lång tid framåt har fördärvat partiets trovärdighet inom kriminalpolitiken. Nu har Måwe förklarat krig mot arbetarklassen i hela Europa genom sitt utspel om fri invandring.. Hon får väl be Putin om hjälp att skjutsa de ekonomiska migranterna till EUs yttre gränser samt att riva ner de nyuppförda gränsstängslen.

  Med ett överutbud av billig arbetskraft utifrån kommer EU att bli världens nya fattighus. Måve är alltså tillbaka i ”fadershuset” (Svenskt näringsliv). Och hon menar kanske att Tidö-avtalet inte gäller för Tidö-partkernas agerande utanför Sverige? Min inställning är att lotterier, vars behållning går till politiska partier, bara ska vara tillåtna under interna partimöten. Samt att både öppna och maskerade partistöd från partierna på arbetsmarknaden ska förbjudas. Heja, Baudin, i den här frågan har du mitt stöd. Men det var ett övertramp att peka ut den fristående opinionsbildare Henrik Jönsson. Det lilla stöd han fått från näringslivet kan han säkert klara sig utan, och det stödet har ju f.ö. inte gått till hans veckokrönikor.

  Alla partier måste lära sig att klara sig med medlemsavgifterna + det skattefinansierade och öppet redovisade partistödet.

  • Sund (inläggsförfattare)

   ”… Ingerö. som fick sparken, eftersom han enligt hennes egna uppgifter, hade tafsat på EU-parlamentarikern Ingerö,…” Ingerö anklagades för att ha tafsat på Sara Skyttedal.
   ”Sossarnas omfattande lotteriverksamhet är undantagen från skatt och regleringar. Partiet får därmed mycket mer pengar till valrörelser än andra partier. Nu har utredaren presenterat sina förslag om att partipolitisk lotteriverksamhet inte bör förbjudas. Däremot bör den regleras hårdare och beskattas.” Självklart ska alla partier behandlas lika!

 7. kenth

  Det går någe snack på plassn att allmänna arvsfonden skall läggas ner och tas bort.
  Huruvida det stämmer får den som lever se. Isåfall går då väl tillgångar och pengar
  från den direkt till staten?

  • Sund (inläggsförfattare)

   Allmänna arvsfonden bör avvecklas enligt Riksrevision. Granskningen är till och med hårdare än hur fondens kritiker tidigare uttryckt sig.
   Registerkontroller av Polisen och Säpo visar att ekonomisk, organiserad och demokratihotande brottslighet kan kopplas till organisationer som får pengar från Allmänna arvsfonden. Personer och organisationer kopplade till bidragsbeviljade projekt är dessutom ”kraftigt överrepresenterade i Finanspolisens register över misstänkt penningtvätt” skriver Riksrevisionen (5/3).

   • Jörgen K

    Det är definitivt på tiden, det är inte bara under den sista tiden som kritik har framförts över märkliga transaktioner. Det har varit kritik i decennier.

    Det börjar bli lite av ”rättning i ledet” vilket endast kan ses som att utvecklingen går framåt.

    Att (S) inte ska särbehandlas ekonomisk genom spel och dobbel är väl självklart för de allra flesta.

    Går man tillbaka några år så fick det enligt vänsterblocket inte finnas någon som var oärlig i det Svenska välfärdssystemet, myndigheterna fick helt enkelt inte söka efter bedrägerierna.

    Idag så är toppen på isberget avslöjat vilket medför att man inför en ”utbetalningsmyndighet” med rätt att samköra register för att snabbt upptäcka bedrägerier i tid. Det är bara synd att straffrättsligt har lagstiftarna inte riktigt hunnit med.

    Medias naivitet avslöjas också i takt med tiden, det som skrevs som sanningar tidigare är ”renrakat” idag, nyheter som idag påstås vara ultimata sanningar avslöjas redan i morgon som lögner.

    Det mest besvärande för media idag är att allt går att dubbelkontrollera med ljusets hastighet.

    • Sund (inläggsförfattare)

     Kanske kan vi förvänta oss ljusare tider, men det kommer att ta tid och mkt motstånd lär förändringen möta fr alla naiva ’godhetsapostlar’

 8. brorson

  Patientföreningar är flitiga att ansöka. Detta bör granskas. Det finns ´patientföreningar, enligt vilkas stadgar patienterna är en minoritet inom styrelsen, som domineras av bulvaner för läkemedelsindustrin och arbetar för tvångsmedicinering av patienter som har slutat medicinera p.g.a. biverkningar. Det gäller bl.a. unga vuxna, som har – som barn – tvångsmedicinerats mot ADHD. Som kan ifrågasättas om det verkligen är en sjukdom – eller barns naturliga leklust. Det är med läkemedelsindustrin som med krigsmaterielindustrin, Utan krig, sjunker efterfrågan på vapen. Finns inte tillräckligt många krig, måste nya krigsorsaker skapas. Därför utmålas Putin som en ny Hitler eller Stalin.

  Utan sjukdomar sjunker efterfrågan på läkemedel. Finns inte tillräckligt många sjukdomar, måste nya diagnoser hittas på. Ett annat exempel är könsdysfori, barn och ungdomar i nedre tonåren in doktrineras (under bibliotekens barntimmar!) att tro att de är födda i fel kön och måste ”könskorrigeras”, d.v.s. bröst och penisar amputeras varefter patienterna medicineras med det nya könets könshormon hela livet, vilket helt klart förkortar deras livslängd. Om man ens vågar säga detta, riskerar man att kallas ”anti-vaxxare”. Inte för att jag vet säkert, men normkritisk barnkultur uppfyller väl godhetskraven?

  Om Svenska Freds har fått bidrag tidigare, är det väl slut med det nu, när ”fredshotet” håller på att ersätta klimathotet som nyhetssäljande skrämselpropaganda? Den snabba tillväxten av arvsfondkapitalet, som gör det svårt att hitta seriösa bidragstagare, beror sannolikt på att många invandrare dör, utan att någon svensk myndighet gör sig besväret att leta efter arvingar. Flertalet av de invandrare som dör nu, torde ha kommit från kristna länder och har kanske varit troende kristna., Men kvarlåtenskapen efter dem delas ut till extrema islamister. De tömmer åtminstone vapendepåerna på gamla vapen, som måste ersättas med nya.

  Varför har mina aktiefonder ökat i värde, och inte lite, sedan Ungern godkände Sverige som Nato-medlem? Vänstern har fått tunghäfta efter sovjetkommunismens kollaps, eftersom man saknar alternativ. De ser ju inte en båttre kapitalism än den nuvarande som ett alternativ. Allmänna arvsfonden har lagstadgad arvsrätt efter alla som dör i Sverige och bevakar sin ”rätt” genom att klandra testamenten och stämma dödsbon. Också ett exempel på ansvarslös rövarkapitalism.

  • Mique

   Vad har könsdysfori och ADHD med det socialdemokratiska lotteriet att göra!? Sila snacket ”Brorson” och tänk efter innan du kommenterar ett blogginlägg!

   • brorson

    Ett typexempel på bristande läsförståelse. Enligt egen utsago kom trollet till Sverige vid en ålder då man inte längre lär sig språk naturligt, som barn gör, och bodde då i en miljö,. där flertalet invånare inte har svenska som modersmål. Trollet visar ständigt bristande förståelse för innebörden hos svenska ord och uttryck och larvar sig med att det behövs svenskundervisning för svenskar. För att förstå vad utlänningar, som svänger sig med svenska ord och uttryck, egentligen menar?

    • Mique

     Tyvärr ”Brorson”, så cyklar du återigen i badkaret. Några ”goddag yxskaft”-svar bestående av whataboutism, bruna offerkoftor och etikettklistrande, accepterar jag inte! Jag kom till Sverige som tioåring i mitten av sextiotalet, Cornelis Vreeswijk var tretton år och Laleh Pourkarim var nio år då de kom till Sverige, för att nämna ett par personer födda utomlands och som är erkänt kunniga i det svenska språket. Jag växte upp på Södermalm i Stockholm, jag bodde på Södermalm fram till för femton år sedan. Jag var den enda eleven med invandrarbakgrund i min klass, både i grundskolan och på gymnasiumet. Befolkningen på Södermalm då, bestod till nittiofem procent av människor med svenska som modersmål, resterande befolkning var arbetskraftinvandrare från framför allt Italien, Grekland och Turkiet. ”Utlänning”, jag är svensk medborgare sedan snart femtio år och har gjort min svenska värnplikt och ett antal repövningar som flygbasjägare i Småland. Tycker inte du ”Brorson”, att efter nära sextio år i Sverige, så borde jag ha lärt mig felfri svenska!? Även genuina svenskar borde tänka på sina kunskaper i sitt modersmål! Nej du ”Brorson”, du får allt ta och skärpa dig då det gäller din urkassa argumentationsretorik!

     • brorson

      Nog är det ett tecken på bristande läsförståelse att du fortfarande inte har förstått att jag inte diskuterar med anonyma troll.Det du kallar ”urkassa argumentationsretorik” var ö.h.t. ingen argumentation,

 9. brorson

  Återstår frågan vad som ska göras med Allmänna arvsfonden.

  1. AA ska avskaffas helt, Statens arvsrätt avskaffas helt Inga nya pengar ska tillföras fonden.
  2. Testamente går före andra arvingar än den avlidnes barn, som alltid får minst hälften av den avlidnes kvarlåtenskap, d.v.s. som nu.
  3. Arvsrätten för kusiner och kusinbarn och deras barn återinförs. Arvsordningen ska vara att den / de ärver, som är närmaste levande släkting till den avlidne.
  4. Eventuell arvsrätt för avlägsnare släktingar än kusiner, etc, utreds.
  5. Om någon dör utan känd närstående ska en lämplig myndighet omedelbart efterforska närmaste släkting eller vän till de avlidne bl.a. för att närvara vid begravningen. Kostnaden härför ska betalas ur den avlidnes kvarlåtenskap eller av (om de pengarna inte räcker) av det allmänna.
  6. Om någon dör utan känd arvinge ska lämplig myndighet (förslag: Kammarkollegium) efterforska arvingar. även utanför Sverige, och även låta undersöka om det finns testamente. Kostnaden härför ska betalas ur den avlidnes kvarlåtenskap, dock till högst 75 % av kvarlåtenskapen. Ev överskjutande kostnad ska betalas av överskottet.
  7. Överskottet utgörs av kvarlåtenskapen efter avlidna, vars arvingar inte har kunnat spåras.
  8. Arvsrätt för kusiner införs retroaktivt för personer som har avlidit efter år … (Utredningen enl pkt 4 ska föreslå årtal). Det som inte har utbetalats enligt pkt 8 tillförs överskottet.
  9, Av överskottet bildas en särskilt fond, vars avkastning ska utgöra en buffert för ev. underskott under enskilda år.
  10. Om det ändå blir pengar över, ska de användas som ”arvsvinst” till barn, som inte fått något arv efter avliden förälder.
  11. Arvsskatt (åter)införs med högst 10 %, men bara för personer som har ärvt mer än ett visst belopp (förslag: 500.000 kr) och bara på den del, som överstiger detta belopp. Syftet med denna skatt ska vara att finansiera statens kostnader för ökat föreningsstöd, när bidragen från AA upphör.
  12, Nybildning av fidekomisser (åter)införs, men i en ny form, och bara om det är av stort allmänt intresse av kulturhistoriska eller sysselsättningsskäl. Den, som ärver fideikomiss-egendomen, som kan vara ett företag, slipper lösa ut sina syskon för att de ska få hela sina lagliga andelar av arvet, vilket skulle kunna leda till nedläggning av företaget och försäljning av inventarierna. Det kan också gälla ett byggnadskomplex, eller en konstsamling,. som inte bör splittras på flera ägare.

 10. brorson

  Krav att fideikommisserna skulle avskaffas drevs på sin tid av det socialdemokratiska kvinnoförbundet, som ansågs att millimeterrättvisa mellan mångmiljonärer var av yttersta vikt i kampen mot klassamhället. Jag tycker att det är ännu viktigare med en aktiv ägare, som bevarar egendomen intakt, och är svensk medborgare. Motivet för kvinnoförbundet var kanske jämlikheten mellan mån och kvinnor, då kvinnor inte ansågs kapabla att förvalta stora egendomar.

  I vissa länder har man haft arvsskatter på 80 % i syfte att minska klasskillnaderna, men det är en helt annan fråga. än den som här diskuteras. Arvsskatten avskaffades i Sverige 2004 av den dåvarande S-regeringen (!) p.g.a, problemen vid generationsskiften i familjeföretag, med många arvingar, men bara en som ville arbeta i företaget. Många i sig livskraftiga företag slaktades i onödan, för att arvingarna skulle få sina arvedelar,

  Eller såldes till oseriösa köpare, som slaktade företagen i stället för att driva dem vidare, s.k. skalbolagsaffärer. Som i praktiken var grov ekonomisk brottslighet. Många småorter miste därigenom sin enda arbetsgivare,

 11. brorson

  Sedan 1928 har svenska staten arvsrätt efter sina egna medborgare – och även efter utlänningar, som råkat dö i Sverige. Svenska staten stämmer rättmätiga arvingar, som kanske inte har råd med dyrbara rättsprocesser, för att sno deras arv. Resultatet kan alltså bli att den rättmätiga arvingen förutom att förlora sitt arv, kan bli skyldig staten enorma belopp för rättsprocesserna. Sådant borde inte förekomma i en demokratisk rättsstat. Sverige är alltså ingen demokratisk rättsstat.

  Kammarkollegium, som är en statlig myndighet, företräder staten (Allmänna arvsfonden) i dessa processer. I mitt förslag på 12 punkter om avveckling av Allmänna arvsfonden, bör Kammarkollegium i stället få till uppgift att leta efter okända arvingar, Jag föreslår också att arvsrätten för kusiner återinförs. Och eventuellt även för avlägsnare släktingar. Både för framtiden och retroaktivt fr.o.m. något år i det förgångna.

  Det behövs en rejäl upprensning i alla föreningsbidrag. I den mån föreningar, som fått bidrag från Allmänna arvsfonden, bedriver en seriös verksamhet, som bör stödjas med allmänna medel, ska det ske med skattemedel. Jag föreslår härför en låg beskattning av stora arv (högst 10 % på arv över 500.000 kr, men bara på den del av arvet, som överstiger nämnda belopp, vilket gör högst 50.000 kr i skatt om arvet är 1.000 000 kr.)

  Man måste klargöra skillnaden mellan skatt och konfiskation. Skatt tas ut på en inkomst eller på sådant som kan ge en inkomst (d.v.s förmögenhetsskatt, som dock har avskaffats i Sverige), Konfiskation innebär att staten tar rubbet, varigenom den drabbade även berövas framtida inkomster från den konfiskerade egendomen.

  Naturligtvis finns beröringspunkter med de socialdemokratiska lotterierna, när man förespeglar lottköpare (ofta desperata människor p.g.a dålig ekonomi) stora vinstchanser och sedan anlitar en statlig myndighet för att driva in skulden till partiet. Naturligtvis finns också beröringspunkter med bluffdiagnoserna,

  Skatter till kollektiva nyttigheter är okej, fastän alla skattebetalare inte behöver nyttja allting, men bluffdiagnoser och behandlingar, som gör friska människor sjuka i stället för tvärtom, är ö.h.t. ingen nyttighet. Dessutom nämnde jag bluffdiagnoserna i samband med misstanken att Allm. arvsfonden ger bidrag till patientföreningar, som inte styrs av patienterna själva. utan av bulvaner för läkemedelsföretagen.Jag vet att patientföreningar får bidrag från Allm. arvsfonden, men inte exakt vilka föreningar.

  Beröringspunkten med lotterierna är här att gränsen mellan det offentliga och föreningslivet suddas ut, när ett under lång tid statsbärande parti börjar använda tvivelaktiga metoder för att finansiera sin verksamhet. Sjukförklaring och t.o.m .tvångsvård på låsta avdelningar av politiska motståndare har förekommit i vårt land också.

  • Mique

   Svar till din kommentar den 22 mars, 2024 kl 11:06: Som sagt ”Brorson”, ”goddag yxskaft”-svar godtar jag inte! Ord- och läsförståelse är inte något jag avsaknar, däremot är det något som de flesta i sverigedemokraternas internetsvans har mycket stora problem med, som beror på bristfälliga kunskaper i det svenska språket. Visst ”Brorson”, jag är anonym då jag skriver kommentarer på VK-bloggen, får inte ”utlänningar” vara det, är det enbart förbehållet ”storsvenska” kommentatorer att få vara anonyma!? Nej du ”Brorson” skärp dig, du skjuter ständigt dig själv i foten med din mellanstadieskolgårdsmentalitet! Att föra en diskussion med en inbiten narcissist är totalt dödfött!

   • brorson

    Vad du godtar eller inte godtar är inte relevant. Jag skrev ”Nog är det ett tecken på bristande läsförståelse att du fortfarande inte har förstått att jag inte diskuterar med anonyma troll.” Jag skrev inte ”anonyma utlänningar”. Det innebär att jag inte tänker bemöta dina oförskämdheter. Det hjälper dig inte att du kommer med fler och fler oförskämdheter varje gång. En upplysning till övriga bloggläsare: Så här har trollet hållit på i snart tre års tid, försökt tilltvinga sig något slags diskussion med hjälp av rasistiska glåpord mot folkgruppen svenskar.

    • Mique

     Ännu en gång ”Brorson”, en total avsaknad av kontext i dina ”goddag yxskaft”-svar! Den enda som är oförskämd på Vk-bloggarna är du ”Brorson”! Med etikettklistrande, tjocka offerkoftor och vädjande om medlidande, kommer du inte så långt! Du tycks sakna förmåga, att se sakfelen och bristen på retorik i dina kommentarer. Skärp dig ”Brorson” och bete dig som en vuxen människa! Är det verkligen tre år sedan jag första gången dök upp på Vk-bloggen, ”tiden går fort när man har roligt”?!

     • brorson

      Du har fortfarande inte förstått, trots att jag skrev i klartext ”Det innebär att jag inte tänker bemöta dina oförskämdheter.” Däremot förstår jag att du har roligt.

 12. JF

  Hej

  Jag förstår inte, har Socialdemokraterna andra regler än övriga partier när det
  gäller spelverksamhet eller är det så att andra partier har samma möjligheter?

  • Sund (inläggsförfattare)

   ”Till skillnad från andra storskaliga lotterier är Socialdemokraternas lotteriverksamhet undantagen från skatt och regleringar. Det ger partiet betydligt mer pengar i valrörelserna än dess konkurrenter.”

   • Robin

    Det är knappast svar på frågan. Skiljer sig de reglerna från regler för de andra partierna?

    Kompletterande fråga – är inte de lobbyorganisationer som kallar sig ”tankesmedjor” ett betydligt större problem för Sverige. De får väldigt stor finansiering utan insyn och har, enligt mitt sätt att se det, en enorm påverkan på svensk politik. Mer än de flesta politiker. De gör det helt enkelt möjlighet att köpa sig makt. Är inte det ett större problem än att ett parti utnyttjar en möjlighet som även andra partier har, men inte orkar ta?

    (Jag tycker fö att det är moraliskt förkastligt att sossarna finansieras av spel o dobbel, men det är en helt annan fråga, även om den visar moralen hos politiker av idag. SD på intet sätt undantagna, snarare tvärt om!)

    • brorson

     Jag vet inte säkert, men tror att S genom missbruk av regeringsmakten har givit de egna lotterierna en särställning, både skattebefrielse och undantag från de regler som är till för att skydda konsumenterna. Är du säker på att de andra partierna har samma möjlighet som de inte ”orkar” ta? Det är kanske också en fråga om moral, eller åtminstone en fråga om självbevarelsedrift. Tänk dig Aftonbladets förstasida, om ett M-lotteri skulle förstöra livet för en lottköpare. Baudin skulle inte tiga.

     Du ser bara problemen för samhället, inte för den enskilde. Och problemen för samhället är större än du tror. Jag vill minnas att skuldsanering infördes efter initiativ av M och med stöd av V. Tror du att S såg med blida ögon på möjligheten att deras egna fordringar kunde saneras bort? Vet du hur en skuldsanering går till. Först bestäms betalningsutrymmet hos den enskilde, som får en avbetalningsplan på fem år. Resterande skulder skrivs av. Fordringsägarna får dela på det belopp som omfattas av avbetalningsplanen i proportion till storleken på deras fordringar.

     Det betyder att övriga fordringsägare får avstå till sossarna. Som alltså är ett korrumperat parti p.g.a egna intressen i lagstiftningen. Du kan också se hur systemet med betalningsföreläggande ser ut. Det är lätt för bedragare att sko sig på skuldsatta människor som lever i misär och är så deprimerade att de inte orkar besvara föreläggandena från fogden. Finns det någon statistik på hur många bluff-fakturor, som går med i skuldsaneringarna? Nej! Och om man bestrider, som man ska göra, står det i fogdens register, som vem som helst kan ta del av ”Återkallat av sökanden” inte ”Svaranden har anmält bedrägeriförsök”.

     Är det en känd person, skriver journalisthyenor att vederbörande har struntat i ett betala sina skulder och varit jagad av fogden. Exempel är både Annika Strandhäll, S, och Ebba Busch, KD. Om saken inte hade varit politiskt känslig för hennes parti, tror jag inte att den annars så munviga Strandhäll hade tigit om vansinnigt regelverk. Vi har alltså en myndighet, Kronofogden, som på uppdrag av kriminella begår brott mot såväl privatpersoner som företag. Bedragarna vet att högavlönade yrkespolitiker inte gärna ödslar tid på att bestrida och kanske inte ens minns om och hur de har betalat.

     Jag instämmer helt i din kritik mot de borgerliga tankesmedjorna, men du glömde (?) att det även finns socialdemokratiska tankesmedjor. En liknande företeelse är tidningen ETC. Som ung kille under vänstervågan under 1970-talet passade ägaren Jenny Ehrenberg på att sko sig på vänsteraktivisternas läshunger, Han har sedan skott sig på presstöd och otaliga konkurser samt annan bidragsberättigad verksamhet, bl.a.”klimatvänlig” eldistribution.

     Gemensamt med de borgerliga tankesmedjorna, som kringgår reglerna om öppenhet med partistöd genom en ”allmänborgerlig” inriktning är att ETC har en ”allmän-vänsterpolitisk” inriktning. som går ut på att S, V och MP ska uppträda som om de vore ett parti. De olika partiernas politik inom såväl det borgerliga som det socialistiska blocket formas inte av partimedlemmarna,. utan av tankesmedjorna. Vilket är ett allvarligt hot mod demokratin och flerpartisystemet.

     • Robin

      Nu dribblar du i korten igen. Kärnan är – vad hindrar de andra partierna från att starta lotterier om de nu anser att man får mycket pengar den vägen? Och kom inte och påstå att det är moral, för det visar de med all tydlighet att inte heller de inte har. Svaret är nog snarare lättja och avundsjuka. Argument de knappast torgför. Istället tramsas med lagändringar för att få politiska fördelar. Är det problemen med lotterier i allmänhet man vill åt borde man ta till en rad andra åtgärder innan man tar upp frågan om just politiska lotterier. Men uppenbarligen är det på intet sätt de som spelar bort sina pengar man värnar. Istället värnar man ju faktiskt de lobbyorganisationer som pumpar in pengar för att de ska få fortsätta.

      Jag stödjer inte sossarna, men tycker detta tramsande är lågt. Mycket lågt. Och helt i linje med hur ”nationalistiska” företrädare jobbat i Ungern, Polen, Ryssland osv. Steg för steg. Inte en väg jag tror är bra för en demokrati.

      ”Du ser bara problemen för samhället, inte för den enskilde. Och problemen för samhället är större än du tror.” – Vad får dig att ”veta” det? Har du, ärligt talat, någon som helst koll på vad jag ”ser” och inte ”ser”?

      Även i övrigt gör du tolkningar som jag aldrig skrivit. Jag har inte pekat ut borgerliga lobbyorganisationer. Än en gång gör du tolkningar i sådant som faktiskt inte skrivit eller finns. ALLA lobbyorganisationer är del av system-problemet. Att sedan de borgerliga får oerhört mycket mer pengar via enskilda intressen är en annan fråga. Iofs relevant då man kan (och faktiskt gör!!!) pumpa in enorma resurser för opinionsbildning för vissa partier utan att redovisa källan. I det är sossarnas koppling till facken betydligt mer ärlig (även om jag kan tycka den spelat ut sin roll).

      Håller inte med dig om ”Etc-koppling till alla de partierna” (om än vissa). Och jag anser dessutom att Etc är betydligt mer sakliga (om än kraftigt vänster-vinklade i många fall) än kanaler som tex Riks, Nya Tider och andra, bruna ”alternativa media”.

     • brorson

      Förstår inte din aggresivitet mot mig, när första bisatsen i första meningen i min kommentar var ”Jag vet inte säkert…” , Och längre ner ” Är du säker på att de andra partierna har samma möjlighet som de inte `orkar` ta? ” Även den meningen följd av ett frågetecken. Du kunde åtminstone besvarat frågan om du är säker, eller ej, på dina till synes tvärsäkra påståenden. När jag har skrivit att jag inte är säker på att jag tror rätt, kunde du ha givit mig en källhänvisning, som visar om jag har rätt eller fel i den frågan.

      I frågan om jag vet, vad du ”ser” har jag givetvis utgått från det som du har skrivit, inte från allt det som du eventuellt har sett, men behållit för dig själv. Det är väl självklart. (Obs punkt och inte frågetecken.) Jag klandrar dig inte för att du har missat att jag har försvarat sossarnas koppling till LO-facken och t.o.m. har beklagat att kollektivanslutningen av LO-medlemmar till SAP har avskaffats. Det var en kupp av borgerliga element, som gjort karriär inom S, Genom kollektivanslutningen fick LO-medlemmarna valuta för de pengar, som betalades till partiet. De, som inte vill bidra, kunde t.o.m hindra att deras pengar gick vidare till partiet. Idag tvingas alla LO-medlemmar bidra ekonomiskt till S uppgörelser med C, som är det mest fackförenings- och arbetarfientliga partiet.

      Har du själv varit kollektivansluten till S? Det har jag. Jag har t.o.m. reprsenterat min fackförening på beslutande partimöten. Det var, när Palme var partiordförande, och de anställningslagar, som överlöparen Tobias Baudin har urholkat efter uppgörelser med C, infördes. S har dessutom, som eftergift till de borgerliga partierna C och MP raserat den mycket framsynta energipolitik, som Palme införde och har möjliggjort den välfärdspolitik, som nu blir allt svårare att upprätthålla.

      Du dribblar också bort att jag skrev att det inte enbart är moral, som hindrar de borgerliga partierna att använda lotterier på samma sätt som S, om det ens är möjligt, utan även en viss självbevarelsedrift. Skulle Aftonbladet tiga om kronofogden börjat driva in skulder till M? Såvitt jag vet (rätta mig om du kan, men ange i så fall källan) inte samma problem med ”lotterier i allmänhet” och f.ö. har statliga Svenska spel nyligen dömts att betala kraftiga böter till staten för att inte ha följt de regler som är till för att skydda lottköpare.

      Du verkar hellre söka konflikt än samsyn, trots att jag skrev #Jag instämmer helt i din kritik mot de borgerliga tankesmedjorna…” Om du i stället hade tagit fasta på det som vi (fortfarande?) är överens om, hade jag ägnat denna kommentar åt förslag om regler för öppenhet om finansieringen av tankesmedjorna. Samt förslag till ändring av lagen om betalningsförläggande, så att kronofogden sluta driva in fordringar till både S-lotterierna och uppenbart kriminella personer, som skickar ut rena bluff-fakturor.

      Vi har alltså en myndighet, som begår brott mot lättlurade låginkomsttagare – och även mot höginkomsttagare, som inte har tid att bestrida mindre krav – på uppdrag av kriminella. Men det verkar inte bekymra dig. Förbjud lottköp på kredit och blankolån (som innebär att låntagaren inte ens behöver redovisa för banken vad pengarna ska användas till) och inför en fördröjning av betalning av större belopp via bankgirot, så att betalaren, om han förstår att han blivit lurad. hinner stoppa betalningen innan den når mottagaren.

      Men det skulle väl få partipamparna inom S, som kräver betalning som under arbetstid, för att bära plakat på 1 maj, att yla om hot mot demokratin. Finns väl inte någon som vill arbeta ideellt för det före detta arbetarpartiet.

     • Robin

      Låt mig se – de som alltså har en annan åsikt än du är alltså ”aggressiva”?

      ”Du kunde åtminstone besvarat frågan om du är säker,” Det kanske är det som är skillnaden mellan mig och dig – jag är sällan tvärsäker. Jag anser att de flesta frågor inte, som populisterna och dess trollarméer försöker påskina, helt svarta eller vita. Det finns oftast anledning att se saker på olika sätt och i olika vinklar. Exempelvis sympatiserar jag tex med SD i flera frågor även om jag tycker de är ett parti med en avskyvärd människosyn med sin grund i fascismen.

      ”Har du själv varit kollektivansluten till S?” – Nej. Jag har aktivt avstått då jag inte velat stödja s.

      Som vanligt drar du iväg enormt långa svar som svävar ifrån ämnet. Bland alla haranger kommer såklart ”Du verkar hellre söka konflikt än samsyn”. Nej! Tvärt om. Jag har gärna samsyn, men det innebär inte att jag måste se saker som du ser dem. Vi kan ha helt olika syn på saker och det är helt ok för mig. Vill du stötta ett parti sprunget ur (och med centrala grundvärderingar från) nazismen så får du ha det, även om jag aldrig skulle kunna.

      ”jag tycker lika illa om de borgerliga tankesmedjorna som om de socialdemokratiska A-lotterierna”
      Men jag avskyr som sagt inte bara de borgerliga utan hela systemet. Skillnad mellan oss?
      Och jag har, ärligt talat, svårt att se problemet med lotterierna. Mer än möjligen att de blåbruna försöker använda samma taktik som andra ledare som bygger ett sluttande plan för att ”strypa” motståndare och demontera demokratin.

      Kärnfrågan som JF ställde är och förblir – har de andra partierna möjlighet att ordna lotterier eller är det bara för ett parti? Åsa, som jag gillar för hennes underfundiga texter (även om jag väldigt ofta inte stödjer hennes politiska åsikter) är bara en av de som försöker undvika den genom att vinkla den åt andra håll. Om frågan har svaret att alla partier har samma möjlighet borde diskussionen handla om lotterier ska regleras hårdare generellt. Inte om ETT lotteri ska ändras.

 13. brorson

  Vill klargöra att min åsikt är att regler, som gäller för ”lotterier i allmänhet” även ska gälla för socialdemokratiska A-lotterier, Samt att jag inget har emot, utan tvärtom anser, att reglerna för ”lotterier i allmänhet” (inkl. A-lotterierna) ska skärpas till ytterligare. Vill också klargöra att jag helt delar kritiken mot de borgerliga tankesmedjorna, men att den kritiken också drabbar de socialdemokratiska tankesmedjorna och tidningen ETC. Att sätta konkurser i system för att finansiera fortsatt utgivning är ekonomisk brottslighet. Vet inte om det förekommer även på den ”bruna” sidan, men om det förekommer, så är det lika förkastligt. Vilka är för resten ”bruna” om inte klimatalarmisterna, dels för att de är fascister (ekofascister) och dels för att de bekämpar koldioxiden, som ger växterna deras gröna färg. Med klimatalarmister och ekofascister kommer vi att få en brunare planet.

  De politiska partierna får enorma ekonomiska anslag från staten, regionerna och kommunen. De får nöja sig med det. Om pengarna inte räcker, får de göra som Vänsterpartiet, som utöver de skatter som alla måste betala, har en särskild partiskatt på sina yrkespolitikers arvoden. Baudin, som av personlig girighet driver lättlurade människor till ett liv med stora skulder, måste ställas vid skampålen. Nöj dig med den lön, som partiet har råd att betala med sina enorma men inte oändliga partistöd, Baudin, eller skaffa ett hederligt jobb.
  .

  • Mique

   Sila tugget ”Brorson”, din förmåga till självinsikt tycks vara obefintlig! Om någon är aggressiv på någon blogg, så är det du ”Brorson”, ditt hat mot allt och alla formligen genomsyrar ständigt dina ändlösa ”massiva väggar av text” fyllda med personangrepp, pseudovetenskap, faktafel och en total avsaknad av argumenteringsretorik! Din funktion som målvakt för Petter Nilsson, tycks vara en 24/7/365-sysselsättning, när har du tid att äta frukost, vilka flingor/musli äter du till frukost? Ta på dig din tjocka mörkbruna offerkofta och beklaga dig för bloggägaren, att nu har ”utlänningen” varit elak mot dig igen! Det är inte koldioxiden som gör att vi människor uppfattar växter som gröna, det är klorofyllmolekylerna som absorberar vissa av solljuset våglängder och blockerar de våglängder som vi människor uppfattar som färgen grön. Klorofyllmolekylerna omvandlar med hjälp av koldioxid vissa delar av ljusets våglängder till glukos som bygger upp växternas celler. Källa: ”Brorson har alltid rätt”.

   • brorson

    Återigen visar du din bristande läskunnighet. Jag har inte skrivit att koldioxiden har en viss färg. Kallar du dig själv ”utlänningen”? Är du verkligen utlänning? Du är kanske en svensk nazist med syfte att ge invandrare så dåligt anseende, så att alla blir utkastade?

    • Mique

     Nu dribblar du omkull dig själv igen ”Brorson”! ”Vilka är för resten ”bruna” om inte klimatalarmisterna, dels för att är fascister (ekofascister) och dels för att de bekämpar koldioxiden, som ger växterna deras gröna färg”! Förstår du inte själv det du skriver, mycket illa! En SFS-kurs är verkligen något du behöver! Det är fult att ljuga! Har du redan glömt att det är du som har klistrat epitetet ”utlänning” på mig! ? Du ”Brorson” vad äter du för flingor/musli till frukost?

 14. Drutten

  Brorson och Mique slå nu till och boka en lunch tillsammans så kanske ni kan reda ut meningsskiljaktigheterna. MEN då bör ni kanske först kontakta Willy Hansen att sitta med som medlare, naturligtvis bör ni då stå för hans lunchkostnad och resekostnad. Och så till sist bör restaurangen ha installerat en metalldetektor vid ingången först. Ja bara en tanke väl så god som någon annan.🥳😄🥳😄🤗🤣💝

  • brorson

   Jag umgås inte med rasister, så det är uteslutet. Däremot träffar jag gärna Willy Hansen. Visserligen delar jag inte många av hans åsikter, men han framför dem ju på ett civiliserat sätt och utan rasistiska floskler om meningsmotståndare. Ett möte skulle kunna bli givande. Han har säkert en hel del erfarenheter, som skulle kunna berika en seriös debatt. tillföra nya fakta.

 15. brorson

  Tobias Andersson. SD, tog kanske i, när han pratade om korta 1 maj-tåg, om S mister möjligheten att driva in betalningen för lottköp på kredit med hjälp av Kronofogden. Men partisekreterare Tobias Baudin, S, visade sitt rätta jag, när han gick i taket och talade om tystad opposition. TA visste naturligtvis att plakatbärarna kräver lön som under arbetstid och att få ställer upp ideellt för det f.d. arbetarpartiet.

  Nu är det visserligen sant att sossarnas väljarstöd har krympt med några procentenheter i varje val under lång tid och att partiets andel av det skattefinansierade väljarstödet därmed också har krympt. Men S är likväl det största partiet bland väljarna med över 50 % fler väljare än det näst största partiet, och har därmed det i särklass största skattefinansierade partistödet. Och därtill kommer ju alla högavlönade tjänster som kommunalråd m.m.

  Vad gör dom med alla pengarna? Nästan ingen utåtriktad verksamhet. Sett till partireklamen, som jag får i brevlådan, är det inte mer från sosssarna än från de minsta partierna. Det är som om S inte vill ha fler väljare. Nog för att det sägs att sossarnas enda mål är att erövra regeringsmakten och behålla den. Men inte genom ökat väljarstöd, utan genom att splittra oppositionen och ingå DÖ-avtal med andra partier och kompromissa bort det, som eventuellt skulle kunna locka fler väljare till S.

  Jag vill återigen understryka att jag tycker lika illa om de borgerliga tankesmedjorna som om de socialdemokratiska A-lotterierna, men av olika orsaker, Med alla externa inkomstkällor gör sig partierna mindre och mindre beroende av väljarna. Dem kan man snart helt bortse från – som redan skett i Nato-frågan.

 16. brorson

  Willy Hansen har i dag 1 april i ett inlägg om moralfilosofi skrivit: ”I grunden kan nationalismen ha goda sidor men när den ger yttryck för nedslående värdeomdömen om andra nationer, kulturer och etniciteter är den destruktiv och av monumental ondo.” Det är bara att hålla med. Men med förtydligandet att dessa nedsättande värdeomdömen även görs om folkgruppen svenskar, att rasismen även kan drabba den etniska gruppen svenskar. Även invandrare kan vara nazister. även palestinier. som har indoktrinerats med nazistisk propaganda, framställd i 1930-talets Tyskland, och ser det blivande världskalifatet som en motsvarighet till Hitlers Tredje riket; först det arabimperium, som Muhammed skapade, sedan det ottomanska väldet (den turkiska stormakten, som omfattade mycket stora delar av nuvarande Mellanöstern.

  I samma inlägg har Hansen skrivit ”På nära håll vinner extrema högernationalister terräng”, utan att precisera hur nära (i Sverige eller i något grannland?) och vilka som avses. Jag kan inte se att svenskfödda nazister vinner ny terräng, men det gör de kanske utan min vetskap. Men utlänningar, som använder Sverige som plattform för att sprida sitt hat mot judar och skanderar ”From the river to the sea”. Jo, svenskfödda medlöpare inom Greta-rörelsen.

  På grund av Hansens tidigare tydligt visade negativa inställning till SD. är det lätt att tänka att SD avses. Men han har kanske tagit till sig av kritiken och uttrycker sig mindre kategoriskt. Frågan är ju om SD har haft eller har nazistiska rötter. Man bör kanske vara försiktig och inte dra alla partimedlemmer, varav få var medlemmar när partiet hade nazistiska rötter, som f.ö. bekämpades av dem, som fortfarande är medlemmar.

  Jag tycker emellertid att Hansen tar lätt på den utländska brottsligheten, som valt Sverige som brottsplats eftersom det är lätt att begå brott i Sverige och straffen är humana, om man har oturen att åka fast. Det har varit för dålig kontroll av asylsökande, om de verkligen har asylskäl eller har flytt från ett rättmätigt straff för brott, som de har begått i hemlandet.

  Liksom man inte ska dra alla svensknationalister över en kam, ska man inte heller dra alla invandrare över en kam, och – dessutom – inte bredda begreppet ”invandrare” till att även omfatta tillfälliga besökare, som kommit hit i syfte att begå brott. Jag tror att ett ömsesidigt meningsutbyte – och informationsutbyte – med Hansen skulle vara givande för båda parter. En svaghet i Hansens moralfilosfi, är att det moraliska utfallet beror på verklighetsbeskrivning, om den är rätt eller fel.

  Det är nämligen skillnad mellan sinnelagsetik (om man har goda avsikter) och konsekvensetik. Det finns ett ordspråk som säger ”De ville så väl, men det blev så fel”.

 17. brorson

  En annan person, som bara vill väl, är den manliga prästfrun Ulf Kristersson. Vill han själv byta ”juridiskt kön” till kvinna. Han har ju möjlighet att redan nu – enligt den nu halvgamla nya namnlagen – att byta namn till Ulf-Britt. Behövs kanske, när hen ska servera kyrkkaffe, som av tradition är en kvinnlig (prästfruns) syssla. Varför försöker han annars tvinga hela M-partiet att stödja vansinnigheterna? Ett typiskt påhitt av S-Svenska kyrkan, som ständigt underkänner Guds skapelse. (Bibeln: Till man och kvinna skapade han dem).

  Inte nog med att S-Svk har ersatt Gud Fader med Moder Jord, som predikas av profeten Greta (vår tids profeten Muhammed). Inte bara Moderatkvinnorna hotar nu med att ge emot partilinjen, som enväldigt har bestämts av Ulf-Britt. Det gör också de mest rabiata S-feministerna med Annika Strandhäll i spetsen. Men den här gången är de inte rabiata, utan förnuftiga och konsekventa. Om det fortfarande är så stora nackdelar med att vara kvinna, så att kvinnor måste byta juridiskt kön. finna fortfarande mycket kvar för att öka jämställdheten. Sverige är kanske mer likt Afghanistan, än vi tror?

  Men varför bara två juridiska kön? De icke-binära ska väl också ha ett eget kön, som de själva har valt?

  Dock finns en del saker att tänka på, som övre medelklass-radikalerna i M-toppen inte har tänkt på:
  1) Sänkningen av åldern för ”könsbyte” till 16 år, öppnar för grov misshandel (könsstympning) av unga, vilka är osäkra på sin köndidentitet p.g.a. försenad pubertet. Det är en vanlig missupptattning att man kan byta biologiskt kön på riktigt. Denna misshandel – på patienternas egen begäran – kallas förföriskt för ”könsbekräftande” behandlingar.
  2) Dessa överdrifter i de ”utvecklade” länderna är ett hårt slag mot homosexuellas rättigheter i länder, där homosexuella diskrimineras och t.o.m förföljs. Myndigheterna där ser likställighet mellan de sexuella läggningarna som första steget i riktning mot sexuella perversioner.
  3) De juridiska könsbytena kommer att utnyttjas av kriminella. Det är fortfarande mindre vanligt att kvinnor misstänks för grova brott jämfört med män.
  4) Manliga blottare med kvinnlig könsidentitet kommer att hemsöka damtoaletterna.
  5) Och som de protesterande S-kvinnorna redan har upptäckt: Det öppnar för en återgång till ett mar patriarkaliskt samhälle. Det är ju enklare att personer, som inte trivs med de traditionella könsrollerna, byter kön, än att hela samhället ställer om.

 18. brorson

  ”Men debatten är långt ifrån över. Det råder delade meningar bland annat inom Socialdemokraterna kring lagen, där kvinnoförbundet, med Annika Strandhäll i spetsen, är emot. Kritiken går bland annat ut på att antalet diagnoser av könsdysfori har ökat lavinartat det senaste tio åren, och att det inte är helt klarlagt vad det beror på.” (Nyheter 24)

  Nog borde väl partiledningarna besinna sig, när det är så stor enighet särskilt mellan kvinnoförbunden, oberoende av både partigränser och ideologiska gränser. Med en ökad offentlig diskussion i frågan, torde motståndet öka även bland män.

  En ytterligare nackdel för kvinnor, vilket har lett till en öppen konflikt inom den brittiska idrotten, är att män har börjat ställa upp som kvinnliga idrottare. Män har börjat tränga ut kvinnor på kvinnornas egen planhalva, så att säga.

  Nog kan man förstå att homosexuella män i länder, där allvarligt förtryck av homosexuella förekommer, kan önska att de vore heterosexuella kvinnor. Men verkliga könsbyten är inte biologiskt möjliga. Männen ifråga blir inte kvinnor på riktigt, utan blir vanställda män, som måste medicinera med kvinnligt könshormon på livstid för att se ut som kvinnor, vilket kan ge en så kraftig ökning av risken för blodproppar så att den ”könsbekräftande” behandlingen måste avbrytas. De blir skäggiga damer.

  Den lavinartade ökningen av diagnoserna könsdysfori beror säkerligen på vanföreställningar, att man kan vara född med fel kön. Hur kan det vara möjligt, om det inte finns ett liv före detta? Kristendomen tror på ett liv efter detta, men inte före detta. Tron på ett sådant liv är nyhednisk vidskepelse, som kommit med halloween, som börjat som fornkeltiskt firande av de avlidnas själars sökande efter nya kroppar att ta boning i. Man tände eldar framför hem med nyfödda barn för att vägleda de avlidnas själar till sina nya kroppar.

  Svenska kyrkan borde upphöra med sina mångreligiösa jippon och börja förkunna traditionell kristendom i stället. Har den f.d. statskyrkan inte längre något ansvar för religiös sundhet, när bröst och penisar offras (amputeras) på avgudadyrkarnas altare? Men vad gör den manliga prästfrun Uffe-Britt?

 19. brorson

  M har gått rejält vilse, när man skyller sitt förledande av ungdom (att det är biologiskt möjligt att byta kön) med att man var först med en lag om juridiskt könsbyte, och att andra länder har tagit efter, varför Sverige måste främja sexualpolitisk extremism för att förbli i ”framkant”. Vilket är en form av vänsterextremism, som inte utmanar de ekonomiska maktförhållandena i samhället.

  Kommer bli ett hårt slag mot homosexuella i länder där homosexuella diskriminaras eller förföljs eller rentav döms till döden bara p.g.a. homosexuella ”handlingar”. Deras försäkringar att det bara handlar om att älska med den man vill, om det finns ömsesidigt samtycker, kommer av makthavarna att avfärdas med ”Det är bara början. Titta på Sverige”. Vi måste slå fast att det bara finns tre sexuella läggningar: Hetero-, homo- och bisexualitet. Svårast har förstås de genuint homosexuella, som upplever sex med en person av motsatta könet som en våldtäkt, enda alternativet, om samhället inte tillåter samkönat sex.

  Trans är ingen sexuell läggning, eftersom ”transor” kan ha vilken som helst av de tre läggningarna. För en del av dessa, därmed inte sagt alla, handlar det om att smyga in på damtoaletten i kvinnokläder och visa pitten för verkliga kvinnor. Eller att göra fulla karlar kåta med sina stora lösbröst och sedan förnedra dem genom att visa sina rätta kön.

  Queer är inte heller någon sexuell läggning, utan en konstart, som uppstod bland homosexuella i New York under 1970-talet och karikerade heterosexuellas fördomar om homosexuella. Att förföljde eller diskriminerade minoriteter karikerar fördomar om dem själva är inte helt ovanligt. Det förekom exempelvis bland judar i Österrike under 1930-talet. Men var i högsta grad kontraproduktivt som protest mot fördomarna om judar.

  Det är inte roligt för homosexuella, som gör allt för att framstå som helt vanliga människor i alla andra avseenden än just partnervalet. Jag tror att homo-rörelsen har gjort ett misstag, när man har utvidgat målgrupperna homo- och bisexuella till alla möjliga livsstilar, som är mer eller mindre självvalda och i vissa fall är rena perversiteter. Och som i varje fall framställer homosexuella som mer avvikande än de är.

  När fjantiga politiker nu drar fram en gammal lag från 1970-talet, vilken måste bättras på, borde man undersöka vilken grupp människor den lagen var till för. Varför krävdes diagnoser och vilket slags diagnoser? Kanske det som i:et i hbtqi, och står för ett mycket ovanligt genetiskt fel, som ger drabbade kvinnor ett manhaftigt utseende. Vilket inte heller är någon sexuell läggning.

  Men det kan förstås kännas tungt för drabbade kvinnor att ständigt behöva förklara att de faktiskt är kvinnor. Så varför inte låta dem byta kön juridiskt? Men alla andra, även inbillningssjuka, fullt friska ungdomar, som tror att de har något fel?

 20. brorson

  Varför inte i stället tillsätta en utredning om konsekvenserna, särskilt för dem som redan bytt kön juridiskt, av upphävandet av lagen från 1970-talet? Så att i varje fall inga nya juridiska könsbyten kan ske. Anledningen till att en sådan utrednings behövs är den nu drygt tio år gamla nya namnlagen, som ger män rätt att byta till kvinnliga förnamn och kvinnor rätt att byta till manliga förnamn, samt rätt att ha både ett manligt och ett kvinnligt förnamn.

  Detta skulle ju lösa de flesta problemen för kvinnor, som uppfattas som och tilltalas som om de vore män, av alla främmande personer de möter. Och även för män, som uppfattas och tilltalas som om de vore kvinnor, oavsett om detta beror på kroppsbyggnad och utseende eller klädval. Deras person-nummer kommer då att avspegla deras verkliga kön, vilket minskar risken för ödesdigra misstag inom speciellt sjukvården och kriminalvården samt kontakter med utländska myndigheter.

  Trots Nato-medlemskapet agerar Ulf-Britt Krisersson som om Sverige låg på en alldeles egen planet, dit inte ens jordiska kärnvapen når.

 21. brorson

  Har missat att det finns en ännu nyare namnlag, än den som jag refererat till, och gav rätt att byta förnamn oberoende av kön. Så att Johan kunde byta namn till Johanna, och Sigrid till Sigfrid. Ulf-Britt är också möjligt enligt den lagen. Enligt den senaste namnlagen, från 2017, kan man också byta till ett redan upptaget efternamn, om det är vanligt. Den, som vill jäklas med den manliga prästfrun Ulf Kristersson, kan alltså byta namn till – just det: Ulf Kristersson – och springa på en massa mingel-partyn och låtsas vara statsministern.

  Om vederbörande är en transkvinna. kan hon ju byta juridiskt kön och få ett manligt personnummer. Ja, hon kan t.o.m. samla in pengar från M-sympatisörer till sig själv i hans namn. Om det nya lagförslaget går igenom. Aha, det här är alltså M-Uffes motdrag till de socialdemokratiska A-lotterierna. Samla in pengar under någon annans namn. Underteckna de moderata tiggarbreven med Magdalena Andersson.

  Ett av argumenten mot den nya könstillhörighetslagen är att bedragare och pedofiler kan byta identitet och oupptäckta fortsätta som förut. Förutom att de kommer att få hjälp av svenska myndigheter att dölja sin egen identitet, har de rätt till hjälp från myndigheterna att kartlägga sina brottsoffer. Och inte nog med det, En myndighet – Kronofogden – utför brotten på uppdrag av de kriminella, som inte ens behöver vistas i Sverige.

  Pratet om paradigmsskifte i rättspolitiken, att bovar ska sitta in med nya ”verktyg” till polisen, rimmar illa, när statsminstern själv försöker köra över t.o.m. sitt eget parti, i sin iver att ge nya verktyg till de kriminella. Statsministerns mingelkompis Jonas Gardell är en av undertecknarna av ett upprop för den nya lagen. Farhågorna för fysiska könsbyten är överdrivna enligt Gardell & Co.

  Hur vore det om de borgerliga ministrarna i stället för att frottera sig med kändisar inom öfre medelklass-vänstern i stället hade träffat arbetare med traditionella vänsteråsikter, typ ”arbetarpolitik och socialism”? Din påklistrade radikalism, Ulf Kristersson, liknar pubertala prästsöners uppror mot stränga fäder för hundra år sedan. Sexualpolitik, normupplösning, i stället för klasskamp.

  Båda företeelserna ogillades lika mycket av den tidens konservativa prästerskap, men klasskampen upplevdes som farligare av prästsönerna, som vant sig vid ett medelklassliv i pampiga prästgårdar. Var står Svenska kyrkan idag – och statsministerns fru, som är präst? Väl inte vid bibelordet ”Till man och kvinna skapade han dem”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.