Topplocket flög đŸ’„

Efter samtal med Facket igÄr, kollade jag upp min uppsÀgning och insÄg att jag inte Àr arbetslös förrÀn pÄ mÄndag, eller imorgon, om man ska vara noga. SÄ jag chillar till dess dÄ, tÀnker jag. Men tÀnker ringa tillbaka till en annan arbetsgivare som jag redan pratat med och som ville att vi skulle höras av idag.

Helgen kommer jag att viga till att stĂ€da klart dĂ€ruppe, dĂ„ hyresgĂ€sterna kommer den 26 december, men TheresĂ© och Sally kommer om en vecka och dĂ„ vill jag att allt ska vara klart. Även nere i rosa rummet, sĂ„klart.

Skulle koka Ă€gg till lunch igĂ„r. Winstone Ă€lskar Ă€gg, och har han tur kan han fĂ„ en Ă€ggula om det passar sig. SĂ„ han stod nedanför mina fötter, vid spisen och sedan satt han kvar dĂ€r för att vakta kastrullen pĂ„ plattan sĂ„ inga Ă€gg skulle rymma. Döm om min förvĂ„ning, dĂ„ ett Ă€gg, helt ovĂ€ntat exploderade i toppen och en skal bit flög över huvudet pĂ„ en förvĂ„nad Mr W. Har jag aldrig varit med om förut. Det small, pĂ„ riktigt, haha
 man kan vĂ€l sĂ€ga att topplocket flög đŸ’„

Hade Gunilla frĂ„n Hollywood fruar varit hĂ€r hade hon nog hĂ€vdat att det var mordförsök deluxe. ApropĂ„ Ă€gg och ”topp” lock… 😁

Jag och Nicco Äkte pÄ uppdrag igÄr. TÀnker inte berÀtta vad uppdraget i sig, bestod av, men det tarvade en resa till Renbergsvattnet. Sista kilometrarna noterade Nicco hur plog kanterna var hyvlade, sÄ najs.

Jag tyckte först att jag aldrig sett nĂ„t sĂ„nt hĂ€r, men
 jo, det handlar nog mer om att det var sĂ„ jĂ€kla lĂ€ngesen jag var ute pĂ„ landet en vinter, sĂ„ jag har förtrĂ€ngt det. Ulf sa att det dels var för bĂ€ttre sikt men kanske ytterst för att rymma mer snö (fĂ„ ivĂ€g det lĂ€ngre om det blir mycket) och det ska dreva mindre.

HÀr hemma Àr det rysk roulette, varje gÄng vi ska ut pÄ vÀgen. Man ser absolut inte om det kommer bilar, frÄn vÀnster. SÄ bÀst Àr det att köra ut i halvmörker för dÄ kan man gissa sig till att det Àr en bil som kommer om du lyckas se lysena pÄ vÀgen.

DĂ„ vi passerade ÅnĂ€set noterade jag en jĂ€ttefin julstjĂ€rna som hĂ€ngde ovanför porten till kyrkan. SĂ„ pĂ„ hemvĂ€g, stannade jag bilen men fick inte lov att fota sjĂ€lv utan det skulle Nicco göra
sĂ„ min upplevelse av stjĂ€rnan, min idĂ© men hennes bild pĂ„ min mobil, haha.

Oj vad roligt att fÄ se ett julpyntat hus. SÄ varmt och trevligt hemma hos Annelie och Ulf. Mina 2 bilder, sÀger inget om den egentliga atmosfÀren, men vi hade som annat för oss, sÄ det blev som det vart

Blev bjuden pÄ en god middag, kaffe och hemrullade rÄn innan vi Äkte hemÄt igen. Tjopp tjopp sÄ var det gjort.

Ha en fin fredag, allesammans och hĂ€r, ett tips inför julen 😜

 

Maria Lundmark HĂ€llsten