VĂ„ra mammor đŸ‘©â€đŸ‘§â€đŸ‘Š, sockor 🧩 och falsk flĂ€skfilĂ© đŸ„©

Delade en liten filmsnutt pÄ fejjan i förrgÄr. Handlar om dagens anvÀndande av vÄra mobiler. Jag tycker ÀndÄ att det Àr tÀnkvÀrt, och jag skrev att jag skulle anamma det med att stÀnga av ljudet dÄ jag hÀnger pÄ kaffedejter och sÄdant. Jag gillar inte att det ska tas för givet att man Àr antrÀffbar, alla timmar pÄ dygnet.

Han sĂ€ger ju i filmsnutten att det inte hjĂ€lper att vĂ€nda mobilen upp och ner. Du lĂ€gger Ă€ndĂ„ upp den pĂ„ bordet och du kommer att svara om det ringer eller vĂ€nda pĂ„ den och titta vad det var som lĂ€t. DĂ€r tog jag till mig det han sa. För det Ă€r precis vad jag har gjort. VĂ€nt pĂ„ den
och gjort det för att jag trott att det varit för att visa respekt inför den som sitter mitt emot đŸ«Ł

Mm, vidare sÄ vet vi ju allihop, att vi klarade oss förut med en fast telefon. SÄ varför har vi gjort oss sÄ hÀr tillgÀngliga? Kan det vara en del i, varför mÀnniskor idag, kÀnner stress?

SÄ, frÄn och med igÄr, införde jag för min egna del, avstÀngande av ljudet om jag Àr ute och fikar eller Àter med nÄgon. Jag börjar dÀr, och ser om jag utökar mitt frÄnvarande av mobilanvÀndandet. Enda förbehÄllet eller brytandet av det löftet, Àr om jag vÀntar ett viktigt samtal, som Àr lÀttast att jag svarar pÄ för att till exempel slippa telefonköer.

Jag plockade upp Anna igĂ„r och vi Ă„kte ut pĂ„ Nybro dĂ€r vi gĂ„rdagen till Ă€ra, firade den dĂ€r, salladsdagen som Ă€r vĂ€rldsomfattande. JodĂ„, jag kom ihĂ„g att stĂ€nga av mobilen â˜ș

Vi pratade bland annat om boken, Ӏr mor död” av Vigdis Hjort, som skulle tas upp pĂ„ kvĂ€llens bokklubbstrĂ€ff. Jag har som vanligt saker jag stör mig pĂ„ i böckerna. Men efter att vi resonerat, och analyserat sĂ„ höjde jag Ă€ndĂ„ mitt betyg pĂ„ den. Viktig att tillĂ€gga Ă€r Ă„terigen, att lĂ€sa boken rent handgripligen Ă€r förmodligen det som ger mest i utbyte. Lyssnar man, kan det direkt bli fel om du inte gillar upplĂ€saren eller uttalet av vissa ord. I den dĂ€r boken var det ett upprepande av mamma/mor, sĂ„ vid jĂ€mna mellanrum hade man lust att bara stĂ€nga av.

Nu jobbar jag ikvÀll sÄ jag skulle inte delta i trÀffen. DÀremot har jag skrivit ner mina tankar och Äsikter som jag sedan skulle skicka pÄ messenger till gruppen idag. Jag hade pÄ förslag att vi skulle skriva en bok (kanske en novellsamling) om vÄra mammor. Jag skulle döpa boken till Min morsa och inom parantes (och era mammor).

Vi har allihop en historia att berÀtta om vÄra förÀldrar. Allt frÄn bullmammor, dom som alltid fanns dÀr och fÄngade upp sina barn, hÄrt arbetande, alla pÄ sina sÀtt, nÀrvarande och frÄnvarande, och varsevarande (för att anvÀnda Björn Natthikos ord). SpÀnnande, sorliga och absolut vardagliga storys.

Hur den boken ens skulle sammanstĂ€llas och bli i slutĂ€ndan, har jag ingen aning om, men jag skulle absolut INTE, upprepa ordet mamma, morsa eller mor, 17 gĂ„nger per sida 🙃

Jag hann inte mer Àn skriva ner mina tankar sÄ stÀlldes trÀffen in, och vi ska Àndra datumet. NÄ, dÄ tar jag ÀndÄ med mig mina skrivna ord och kör höglÀsning pÄ dom. Om vi fÄr till en kvÀll dÄ jag inte jobbar.

Gjorde nÄt sÄ enkelt och sÄ gott, till middag igÄr. Man bör dock ha framförhÄllning. Den ska ligga i frysen, 2-3 timmar innan man gör den klar. Falsk flÀskfilé fick det bli, med en supergod sÄs till. Jag skulle ha kroketter, eller Rösti, alternativt lyx potatismos till, men det bidde pommes. Mest pÄ grund av mitt dÄliga planerande av tillagningen.

Idag Ă€r det den Ă„rliga, vĂ€rldskĂ€nda ”Rocka sockor” dagen. Har jag tvĂ„ udda sockor pĂ„ mig? Oh ja
köpte till och med nya och för att fĂ„ lite fĂ€rg sĂ„ valde jag barnsockor. Och tĂ€nk, jag som har 39 pĂ„ mina skor, visste att jag skulle kunna ta storlek 32-35, dom passar perfekt. Till Winstone
mjaee

Men han stĂ€ller upp, i vanlig ordning ❀

Och med det önskar jag er alla en fin torsdag och Rocka pĂ„ med sockorna đŸ€˜đŸ§ŠđŸ€Ÿ

Maria Lundmark HĂ€llsten