Marja

Den långa resan.

Älskar september

Nydalasjön. Vädret var alldeles ljuvligt i dag och jag gick längst ut på fiskebryggan, fick en hisnande känsla av evigheten och lät mig bli yr av det strömmande vattnet. September är min bästa månad. Luften är klar och lite kylig, men ändå ljummen när solen skiner. Höstfärgerna börjar komma i naturen och höstsolen ger ett alldeles speciellt ljus. Jag kan strosa omkring hur länge som helst.

Jag börjar få tillbaka balansen. Hela sommaren har jag varit livrädd för att ramla omkull, har känt mig väldigt osäker och bara valt plana ytor att gå på. Jag har inte ens vågat gå i trappan, utan tagit hissen till andra våningen. Någon slags PTSD efter fallet, menade doktorn. Nu har jag varit på vattengympan några gånger och märker att balansen blir bättre och rädslan mycket mindre. Men jag har full förståelse för att äldre människor har svårt att komma tillbaka till exempel efter ett lårbensbrott… och jag fattar att man inte får vara övermodig.

Vi har haft vårt första möte med bostadsrättsföreningen och vi måste direkt börja planera för nästa års budget. Vi skall spola stammarna i båda husen, för vi har haft en del besvär med stopp i rören. Husen är ju redan 12 år gamla, så det har väl hunnit samlas en del i rören. För övrigt tror jag att det kommer att bli ett lugnt år.

Den här veckan är grannen i Jämtland på älgjakt och jag vattnar hennes blommor inne och ute på altanen. Sista veckan i September skall jag åka över till Vasa med färjan och sova på hotell ett par nätter. Jag måste få insupa lite finsk atmosfär och känner mig redo att röra på mig.

Nu i september är jag med i en utmaning i junk journal. Jag har gjort en liten arbetsbok av en gammal Stockholmskarta, så det är en typ dragspelsbok som blir spännande att bläddra i sen. Vi som deltar har fått 30 st temaord som vi får använda i den ordning vi önskar. Jag började med ’svampar’, eftersom jag tyckte det var en bra inledning på september månad.

.

 

Sen har jag bl.a. använt temat ’fotografi’  och använde ett foto från 1926 av en okänd kvinna .

Jag tycker det är mysigt att sitta och pyssla på kvällen, ofta medan jag tittar på TV, men blir ibland stressad över att det blir så rörigt på mitt enda fungerande bord. I juli var jag tvungen att avbryta utmaningen en vecka innan månadens slut, för jag kunde inte ha det så stökigt längre.

Hoppas september blir en vacker månad!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.